Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Suma kolone u bazi??

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Suma kolone u bazi??

[ Pregleda: 4646 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sasha_rs
Brcko

Član broj: 2684
Poruke: 43
217.26.74.*



Profil

icon Suma kolone u bazi??10.03.2002. u 13:12 - pre 241 meseci
Kako prikazati pomocu komponente LABEL ukupan zbir podataka u jednoj koloni baze(paradox7)? Npr.

baza sadrzi IME i novcani iznos (CLANARINA) za neki klub? Treba prikazati ukupnu sumu CLANARINE iz te baze pomocu komponente LABEL?
Sale
 
Odgovor na temu

Makojdis
Stefanovic Milos
Kragujevac

Član broj: 78
Poruke: 302
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Suma kolone u bazi??10.03.2002. u 14:20 - pre 241 meseci
pa ovako ubacis jedan Query i u polju strings napises
select sum(clanarina)
from ime_tabele

a stavis DBLabel i uputis ga na Query
 
Odgovor na temu

Alien
Code Aliens
Brcko R. Srpska

Član broj: 2756
Poruke: 13
*.elinspanic.net



Profil

icon Re: Suma kolone u bazi??10.03.2002. u 17:44 - pre 241 meseci
Kako da povezem DBText sa Query komponentom? A kako se moze pomocu Label komponente preslikati vrijednost koja se nalazi u QRExpr komponenti iz QuickReporta? Pocetnik sam pa imajte razumjevanja ako pitam nesto glupo!
... Djole, Djole nevaljali zeka...
 
Odgovor na temu

overflow
Goran Milosavljević
Integration & Internet Senior
Engineer @ Telenor
Beograd

Član broj: 396
Poruke: 345
*.verat.net

ICQ: 106825659
Sajt: localhost


Profil

icon Re: Suma kolone u bazi??10.03.2002. u 18:32 - pre 241 meseci
Citat:
Alien:
Kako da povezem DBText sa Query komponentom? A kako se moze pomocu Label komponente preslikati vrijednost koja se nalazi u QRExpr komponenti iz QuickReporta? Pocetnik sam pa imajte razumjevanja ako pitam nesto glupo!


Postavi i TDataSource koji ces povezati na Query i onda DBText povezes sa tim DataSource-om koji je na query-ju.

ILI

Kada izvrsis query, odradis : Label1.caption := Query1.FieldByName('SUM').AsString;
Sve sto je besmislenije, utoliko je bolje.
 
Odgovor na temu

MoDcHe
SER Sabac

Član broj: 4
Poruke: 486
*.ptt.yu

Jabber: modche@elitesecurity.org
ICQ: 73295306
Sajt: localhost


+3 Profil

icon Re: Suma kolone u bazi??10.03.2002. u 20:33 - pre 241 meseci
Koliko sam te ja razumeo ti imas npr:

Pera 30
Djoka 40
Laza 50

i sada da ti sabere sve ove sume?

evo ti code:

Code:

var
ukupno : real;
blah : string;
begin
Ukupno :=0;
Table1.first;
while not Table1.EOF do
begin
Ukupno := Ukupno + Table1Clanarina.asfloat;
table1.next;
end;
blah := FloatToStr(Ukupno);
Label1.caption:=(blah);
end;

When you say "I wrote a program
that crashed Windows", people
just stare at
you blankly and say "Hey, I got
those with the system, *for
free*".
-- Linus Torvalds
 
Odgovor na temu

Plamenko

Član broj: 510
Poruke: 36
*.telekom.yu



Profil

icon Re: Suma kolone u bazi??13.03.2002. u 10:56 - pre 241 meseci
I ja mislim da je MoDcHe u pravu sto se tice koda, to je najbolji (mislim i jedini) nacin sumiranja kolone bez upotrebe query-ja. Samo bih dodao jos jedan detalj:
pre while-a bi trebao da sacuvas poziciju tabele (ako je ona prikazana negde u gridu) i da nakon sumiranja (posle while-a) vratis tabelu na njenu polaznu poziciju.
To radis tako sto pre while-a napises: Bookmark:=YourTable.Bookmark ,a posle while-a napises YourTable.Bookmark:=Bookmark, gde YourTable predstavlja ime tvoje tabele ,a Bookmark je promenljiva tipa TBookmark. Time si postigao da posle izracunavanja kolone, ostane aktivan rekord koji je bio aktivan i pre izracunavanja. Naravno bilo bi lepo da iskljucis kontrole tabele kako ona ne bi 'skakala' od prvog do zadnjeg rekorda svaki put kad izracunavas kolonu (reci ako te i to zanima, ne bih da davim suvise jer ne znam da li ti i ono sa bookmark-om treba).
 
Odgovor na temu

Alien
Code Aliens
Brcko R. Srpska

Član broj: 2756
Poruke: 13
217.26.74.*



Profil

icon Re: Suma kolone u bazi??13.03.2002. u 17:32 - pre 241 meseci
Puno se zahvaljujem osobama koje su odgovorile na moje pitanje!
... Djole, Djole nevaljali zeka...
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Suma kolone u bazi??

[ Pregleda: 4646 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.