Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Standardne biblioteke C++

[es] :: .NET :: Standardne biblioteke C++

[ Pregleda: 3406 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

EXeX

Član broj: 20651
Poruke: 166
*.tel.net.ba



Profil

icon Standardne biblioteke C++24.09.2004. u 11:22 - pre 190 meseci
Mene zanima da li C++.NET koristi standardne biblioteke kao sto je iostream.h,list.h itd ili se oslanja samo na .NET API ,te da li se moze koristiti Win API.

Dakle,ukratko koja je razlika izmedju C++.NET i onoga starog iz VS C++ 6.0.

I da li se u .NET-u moze napisati C++ aplikacija kojoj nije potrebno .NET Framework da bi se izvrsavala na nekom racunaru kao sto je to bilo kod VS C++ 6.0.

Takodjer mi nije jasno u VS.NET-u postoji mogucnost kreiranja MFC projekta.
Da li je to onaj stari MFC ili se i on oslanja na .NET API.

Sljedece pitanje je da li je svaka aplikacija u C++.NET mora biti C++ Managed aplikacija ili postoji mogucnost da ja stari kod kompajliram na VS.NET.
Recimo neku obicnu konzolnu aplikaciju.
eX
 
Odgovor na temu

havramm
Miroslav Havram
Software Developer / Engineer
Beograd

Član broj: 4603
Poruke: 255
212.62.55.*



Profil

icon Re: Standardne biblioteke C++24.09.2004. u 12:03 - pre 190 meseci
Citat:
Mene zanima da li C++.NET koristi standardne biblioteke kao sto je iostream.h,list.h itd ili se oslanja samo na .NET API ,te da li se moze koristiti Win API.

Dakle,ukratko koja je razlika izmedju C++.NET i onoga starog iz VS C++ 6.0.

C++.NET ne postoji vec samo C++ with Managed Extensions i (recimo) standardni C++. Obican C++ koristi standardne biblioteke.

Citat:
I da li se u .NET-u moze napisati C++ aplikacija kojoj nije potrebno .NET Framework da bi se izvrsavala na nekom racunaru kao sto je to bilo kod VS C++ 6.0.
Da, moze.

Citat:
Takodjer mi nije jasno u VS.NET-u postoji mogucnost kreiranja MFC projekta.
Da li je to onaj stari MFC ili se i on oslanja na .NET API.
To je to, ne oslanja se na Framework.

Citat:
Sljedece pitanje je da li je svaka aplikacija u C++.NET mora biti C++ Managed aplikacija ili postoji mogucnost da ja stari kod kompajliram na VS.NET.
Recimo neku obicnu konzolnu aplikaciju.
Ne mora - samo kada radis sa C++ With Menaged Exstensions dobijas Managed aplikaciju. Stari kod moze da se kompajlira (uz odredjene konverzije datoteka kao sto su solution i project, nema workspace-a).
If it's a girl then they're gonna call it Sigourney, after an actress. If it's a boy, then they're gonna call it Rodney, after Dave!
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
66.228.70.*



+6 Profil

icon Re: Standardne biblioteke C++24.09.2004. u 13:03 - pre 190 meseci
Citat:
EXeX: Mene zanima da li C++.NET koristi standardne biblioteke kao sto je iostream.h,list.h itd ili se oslanja samo na .NET API ,te da li se moze koristiti Win API.


Standardni headeri koje koristi i VC++ 7.x aka .NET nemaju nastavak .h
 
Odgovor na temu

EXeX

Član broj: 20651
Poruke: 166
*.tel.net.ba



Profil

icon Re: Standardne biblioteke C++24.09.2004. u 21:35 - pre 190 meseci
Decki hvala.

A recite mi isplatili mi se uciti MFC , nekako sam bas zapeo za njega i poceo mi se svidjati kako sam skuzio fundamentalne stvari.
Mislim to je mocna(ili je bila) alatka,i ono sto me privlaci kod MFC-a je da je malo tezak za pocetnike i tesko ga je svariti,i malo ga je ljudi svarilo.Ali kasnije je super.

Uostalom zasto ga je MS uopce stavio u VS 7.0 ?! ili se readi o nostalgiji,
recimo kao sto je mogucnost kreiranja Win32 API aplikacija,za koje sumnjam da danas neko pise GUI aplikacije preko sirovog API-ja kad postoji MFC i .NET API.
eX
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Standardne biblioteke C++

[ Pregleda: 3406 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.