Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

portovanje 16bitnog programa na 32bitno okruzenje

[es] :: C/C++ programiranje :: portovanje 16bitnog programa na 32bitno okruzenje

[ Pregleda: 3397 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Mikky

Član broj: 18
Poruke: 1563
*.149.EUnet.yu

ICQ: 44582291


+58 Profil

icon portovanje 16bitnog programa na 32bitno okruzenje21.05.2002. u 23:48 - pre 266 meseci
ovako imam jedan programcic koji sam radio ranije u borland C++ 3.0 kompajleru za dos
sad taj sors treba da prebacim da se kompajlira u MSVC++ ali imam problema
pre svega int tipovi su razliciti, za dos su bili 2 bajta u win32 su 4 bajta
naravno ja zelim da mi int ostanu 2 bajta, da li je to nekako moguce?

drugo, posto u programu koristim delay() funkciju (koja suspenduje izvrsavanje na neki br mili sekundi) a ta funkcija je iz dos.h biblioteke koja u MSVC++ nepostoji,
koju funkciju mogu upotrebiti umesto ove ali da nebude iz win32 api-ja nego iz standardne C/C++ biblioteke

da li mozda postoji neka direktiva u MSVC++ koja ce da kompajlira ceo kod za 16bitno dos okruzenje ili da ga bar emulira... jer su i konzolne aplikacije pod win32 32-bitne, znaci meni treba potpuno 16-bitna real mode aplikacija

-I know UNIX, PASCAL, C, FORTRAN,
COBOL, and nineteen other high-tech
words.
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: portovanje 16bitnog programa na 32bitno okruzenje22.05.2002. u 19:16 - pre 266 meseci
Bojim se da nema jednostavnog odgovora. U principu je pogrešno smatrati da tipovi u C/C++u imaju određenu veličinu baš zbog takvih slučajeva. Sad, možeš da ideš na to da zameniš recimo sve int promenljive u short itd, ali i to je "drži bure vodu dok majstori odu", ili da koristiš MS - specific tipove kao što je __int16, __int8 itd

A zašto ne želiš da koristiš WinAPI Sleep funkciju? Možeš bez problema da je pozivaš i iz konzolnih programa.
 
Odgovor na temu

sspasic
Sasa Spasic

Član broj: 3261
Poruke: 175
212.124.183.*

Jabber: sspasic@elitesecurity.org
ICQ: 35454521


Profil

icon Re: portovanje 16bitnog programa na 32bitno okruzenje22.05.2002. u 20:28 - pre 266 meseci
Izbrisan nepotreban citat - moderator

Mislim da je pravilnije koristiti tipove iz stdint.h (int8_t, int16_t, ...)
Ako se ne varam i M$ ovo podrzava, ali nemam pri ruci VC++ da proverim.


[Ovu poruku je menjao Dragi Tata dana 22.05.2002 u 11:38 AM GMT]
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: portovanje 16bitnog programa na 32bitno okruzenje22.05.2002. u 20:36 - pre 266 meseci
U pravu si da je pravilnije, ali nisi u pravu da ga "M$" podržava.

stdint.h je dodat u C99 standardu i mislim da mali broj kompajlera za sada to podržava. Međutim, čitao sam skoro intervju sa Herb Sutterom, koji je obećao da će sledeća verzija C++ standarda da uključi i stdint.h. Bilo je krajnje vreme da se ovako nešto uvede :)
 
Odgovor na temu

Mikky

Član broj: 18
Poruke: 1563
*.140.EUnet.yu

ICQ: 44582291


+58 Profil

icon Re: portovanje 16bitnog programa na 32bitno okruzenje22.05.2002. u 23:48 - pre 266 meseci
Citat:

A zašto ne želiš da koristiš WinAPI Sleep funkciju? Možeš bez problema da je pozivaš i iz konzolnih programa.

pa zato sto to treba da bude program radjen u c++ jeziku bez koriscenja winapi-ja i sl stvari
mora da postoji slicna funkcija u crt bibliotekama..
-I know UNIX, PASCAL, C, FORTRAN,
COBOL, and nineteen other high-tech
words.
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: portovanje 16bitnog programa na 32bitno okruzenje23.05.2002. u 17:17 - pre 266 meseci
Ma čekaj malo. Kažeš da si koristio dos.h, pa samim tim ne može biti govora o standardnom C++u, već si koristio "DOS API". E sad lepo umesto dos.h uključi windows.h i umesto delay koristi Sleep. U čemu je dilema? Zašto misliš da je WinAPI "manje standardan" nego dos.h?
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: portovanje 16bitnog programa na 32bitno okruzenje24.05.2002. u 13:47 - pre 266 meseci
Elem, Mikky, mozes da koristis poznati Wuschel-ov DOS extender ( http://michael.tippach.bei.t-online.de/wdosx/ ) . Zasto je on tako popularan? - On zapravo emulira Win32 , i to radi poprilicno dobro. Ljudi ga koriste na ocigledan nacin, pisu win32 konzolnu aplikaciju i onda je "stub"-uju sa WDOSX-om. Vrlo prosto i radi odlicno kako kazu...
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: portovanje 16bitnog programa na 32bitno okruzenje

[ Pregleda: 3397 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.