Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sta koristite?

[es] :: C/C++ programiranje :: Sta koristite?

[ Pregleda: 6683 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Reljam
Relja Markovic
San Francisco

Član broj: 531
Poruke: 1793
*.dialup.mindspring.com



+18 Profil

icon Sta koristite?21.08.2001. u 06:57 - pre 242 meseci
Interesuje me sta vi ljudi koji programirate u C-u ili C++-u koristite od dodatnih "tehnologija"? Znaci da li koristite COM, MFC, ATL, neko cudo za Unix (ne racunam standardne biblioteke tipa GLIBC), ili radite na cisto? I koliko ljudi koristi C, a koliko C++?
 
Odgovor na temu

kajla
Milorad Janković
Beograd

Član broj: 445
Poruke: 909
*.InfoSky.Net



+2 Profil

icon Re: Sta koristite?21.08.2001. u 10:23 - pre 242 meseci
Ja koristim samo C i to uglavnom programiram u DOS-u ponekad linux-u.

poz.
 
Odgovor na temu

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.etf.bg.ac.yu

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


+2 Profil

icon Re: Sta koristite?21.08.2001. u 11:50 - pre 242 meseci
Sve sto moze da se uradi "na cisto", i radim na cisto (tj. ANSI/ISO C + sistemske ekstenzije - WinAPI, SUSv2+).

A sto ne moze, pokusavam sto vise da koristim standardne tehnologije. Sve zavisi od platforme, ali pri upotrebi KDE biblioteka, koristim sve sto i nude, a ne samo za iscrtavanje GUI-a (znaci DCOP, KParts - nesto kao COM valjda).

Znaci trudim se da koristim C sto vise mogu, a kad koristim C++ gde mora on (recimo za KDE da ne bi pravio interface biblioteku), koristim sve sto to okruzenje i nudi.

Ovo sto sam naveo su implementacija CORBA (ČORBA :) za KDE, koji je standardizovan isto.

Za sve fajlove koje ne spadaju u baze podataka, koristim XML format (pomocu libxml), a za baze koristim PostgreSQL (pgsql) i naravno biblioteku za nju.

Toliko.
Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Sta koristite?21.08.2001. u 19:37 - pre 242 meseci

Treba malo preciznije da postavis pitanje.

Jel te interesuje koji IDE ljudi koriste za pisanje/kreiranje/dizajniranje/projektovanje C/C++ aplikacija?

Ja uglavnom koristim MOTOR (imas o njemu na www.linuks.org-u) to je konzolni IDE koji radi nazalost samo na UNIX/Linux platformama.

U XWindows-u koristim FLTK (FLUID) (www.fltk.org) koji je cross platform stvar (postoji u verziji za sve moguce operativne sisteme).

U Windows-ima koristim pomenuti FLTK a za kompajliranje koristim Borland C/C++ (nekad i Builder), navikao sam na njega jos iz vremena DOS-a...

Kad je Linux/UNIX u pitanju preporucujem VDKBuilder (http://vdkbuilder.sf.net ) koji je skroro ista stvar kao Borland C++ Builder i koji je potpuno OpenSource stvar!

Naravno KDevelop se podrazumeva, pogotovo ako ste navikli na Microsoft Developer Studio, posto je koncepcija (bar po meni) slicna...

Leka

Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

Vojislav Milunovic

Član broj: 25
Poruke: 2117
*.fwi.com



+1 Profil

icon Re: Sta koristite?21.08.2001. u 23:59 - pre 242 meseci
gcc
 
Odgovor na temu

kajla
Milorad Janković
Beograd

Član broj: 445
Poruke: 909
*.165.EUnet.yu



+2 Profil

icon Re: Sta koristite?22.08.2001. u 18:03 - pre 242 meseci
Citat:
leka je napisao:
Ja uglavnom koristim MOTOR (imas o njemu na www.linuks.org-u) to je konzolni IDE koji radi nazalost samo na UNIX/Linux platformama.

Mozes da das link gde se moze skinuti MOTOR posto na www.linuks.org nisam uspeo da nadjem nista o njemu.

poz.
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13650



+162 Profil

icon Re: Sta koristite?22.08.2001. u 19:10 - pre 242 meseci
http://www.linuks.org/search.php?search=motor
 
Odgovor na temu

uLtracode
Nemanja Marjanovic
Centar za Moderno Drustvo Sabac
Srbija/Sabac

Član broj: 40
Poruke: 490
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Sta koristite?22.08.2001. u 19:49 - pre 242 meseci
mora gojko da spomene statistiku :) :) (pazi sine kad decko boluje od toga)




ovako od tih kompjalera u LINUXU gcc a u WINU (BOrlan C 2.01)


p.s. ako ima neko bolji kompajler za WIN nek preporuci

Bojan Bašić: obrisan nepotreban citat

[Ovu poruku je menjao Bojan Basic dana 15.06.2004. u 00:45 GMT]
I don't need a reason!!!


 
Odgovor na temu

kajla
Milorad Janković
Beograd

Član broj: 445
Poruke: 909
*.132.EUnet.yu



+2 Profil

icon Re: Sta koristite?22.08.2001. u 20:33 - pre 242 meseci
Skinuo sam ovaj program,MOTOR,...super je mnogo me podseca na Turbo
C 2.0
pod DOS-om (naravno MOTOR ima mnogo bolji editor), nego me
zanima sledece:

Kad kompajliram program i stavim F12 tj. pokrenem program...e sada
hocu da vidim sta je program uradio(ispisao na ekranu) u Turbo C je to moglo
sa Alt+F5 da se vidi output screen. Da li je to moguce uraditi
u MOTOR? Kako?

poz.
 
Odgovor na temu

kajla
Milorad Janković
Beograd

Član broj: 445
Poruke: 909
*.132.EUnet.yu



+2 Profil

icon Re: Sta koristite?22.08.2001. u 20:35 - pre 242 meseci
Citat:

p.s. ako ima neko bolji kompajler za WIN nek preporuci

Pa gcc za win, ubedljivo najbolji.

poz.
 
Odgovor na temu

Mikky

Član broj: 18
Poruke: 1563
*.64.EUnet.yu

ICQ: 44582291


+58 Profil

icon Re: Sta koristite?22.08.2001. u 22:32 - pre 242 meseci
borland turbo c++ 3.0 za dos
planiram da predjem na MSVC++ uskoro
-I know UNIX, PASCAL, C, FORTRAN,
COBOL, and nineteen other high-tech
words.
 
Odgovor na temu

Reljam
Relja Markovic
San Francisco

Član broj: 531
Poruke: 1793
*.dialup.mindspring.com



+18 Profil

icon Re: Sta koristite?23.08.2001. u 04:14 - pre 242 meseci
Mislio sam koje "tehnologije" (ne mogu da se setim bolje reci, a i tako to zovu ovde) koristite, ne alate. Ali dobro, neki su i to napisali.
 
Odgovor na temu

partlov
Petar Partlov
ASW Inženjering d.o.o.
Beograd

Član broj: 102
Poruke: 39
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Sta koristite?23.08.2001. u 22:02 - pre 242 meseci
Ja koristim Turbo C++ 3.0 i Dev-C++ 4

[Ovu poruku je menjao partlov dana 08-24-2001 u 07:49 PM GMT]
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16184
*.verat.net



+6982 Profil

icon Re: Sta koristite?24.08.2001. u 19:54 - pre 242 meseci
Da vidimo...

Razvoj - MSVC 6.0 SP5, SourceSafe

Tehnologije: preferiram cisti C/C++ za algoritme, Intel Signal Processing Library (SPL) za optimizaciju IA32 koda (MMX/SIMD), Intel VTune za profajling

Alatke za simulaciju: Matlab i sopstvene DSP alatke za analizu signala i simulaciju perceptualnih modela (audio/video coding).

Win32 SDK, MFC, OLE/COM za Win32 aplikacije

Jako malo XML-a (Za WinXP Look&Feel - XML resource)
gcc za Linux razvoj
DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1
Demo Videos: http://www.digicortex.net/node/17
Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Sta koristite?24.08.2001. u 20:44 - pre 242 meseci

Momak izgleda da ti bolujes od necega... Pogledaj taj link koji je Gojko dao i prestani da blebeces dok ne vidis o cemu se radi. Sto bi nas narod rekao - "Ne trci pred rudu...".

- Objasnjenje: Covek je ukazao na MOTOR, konzolni IDE za razvoj aplikacija.

Citat:
uL7r4C0d3 je napisao:


mora gojko da spomene statistiku :) :) (pazi sine kad decko boluje od toga)




ovako od tih kompjalera u LINUXU gcc a u WINU (BOrlan C 2.01)


p.s. ako ima neko bolji kompajler za WIN nek preporuci


Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

c00l_daem0n
Beograd

Član broj: 309
Poruke: 294
*.telekom.yu

Jabber: andrew@elitesecurity.org
ICQ: 53650656


Profil

icon Re: Sta koristite?25.08.2001. u 11:00 - pre 242 meseci
ne znam da li si probao Dev C++ (za win)
kao malo c++ okruzenje, radjen je pod gnu licencom, cak koristi gnu debbuger.
vredi probati!
Would you translate me on the other page in face = Da li biste me preveli na drugu stranu ulice
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Sta koristite?25.08.2001. u 14:50 - pre 242 meseci
Hvala za Info, mada nemam neku preteranu zelju da se zezam sa IDE-ima za Windows... Mogao si jos samo da uz poruku prikacis i URL :) Ubuduce uradi to, da mi koji citamo mozemo odmah i da vidimo o cemu pricas...

Pozdrav i tebi i ljudima koji citaju ovo

Deyan

Bojan Bašić: obrisan nepotreban citat

[Ovu poruku je menjao Bojan Basic dana 15.06.2004. u 00:45 GMT]
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

c00l_daem0n
Beograd

Član broj: 309
Poruke: 294
*.telekom.yu

Jabber: andrew@elitesecurity.org
ICQ: 53650656


Profil

icon Re: Sta koristite?25.08.2001. u 17:38 - pre 242 meseci

http://www.bloodshed.net/devcpp.html

Pozdrav.
Would you translate me on the other page in face = Da li biste me preveli na drugu stranu ulice
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Sta koristite?

[ Pregleda: 6683 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.