Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Timer in VC++ ... how ... sample ...

[es] :: C/C++ programiranje :: Timer in VC++ ... how ... sample ...

[ Pregleda: 5419 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

`and

Član broj: 32490
Poruke: 776
217.26.66.*

Sajt: www.bitbyterz.org


Profil

icon Timer in VC++ ... how ... sample ...24.09.2004. u 01:51 - pre 211 meseci
Napravi sam jedan obican dialogbox sa jos nekoliko resursa na njemu i sada zelim da se npr na svakih 10 sec pojavljuje poruka ( msgbox ) ! Kako to da izvedem, znam da ide nesto :

Set timer (...,...,...,...);

WM_TIMER
{

}

ali ne znam tacno kako ... ako neko moze da napise neki primer bilo bi lepo ...


tnx


\ps\ Ja sam stavio ovo WM_TIMER u switch(msg) ali mi se onda poruka neprestano javlja ... no MFC
 
Odgovor na temu

erkan
Sarajevo

Član broj: 12339
Poruke: 267
195.222.35.*

ICQ: 238530669


Profil

icon Re: Timer in VC++ ... how ... sample ...24.09.2004. u 09:18 - pre 211 meseci
Kreiraj fju sa sljedecim potpisom u kojoj ces uraditi ono sto ti treba:

Code:

VOID CALLBACK TimerProcess( HWND hwnd, UINT uMsg, UINT idEvent, DWORD dwTime)
{
    AfxMessageBox("Timer proces funkcija");
}


definisi interval ponavljanja i 'handler' timera

Code:

const int iTimerInterval = 10000; // u milisekundama
unsigned int uiTimerProcess;


//----- aktiviraces timer na ovaj nacin:
Code:

uiTimerProcess = SetTimer(NULL, 0, iTimerInterval, TimerProcess);


//----- a 'ubijas' ga sa:
Code:

KillTimer(uiTimerProcess);

//// Moguce da sam negdje pogrijesio ali bi trebalo biti to sto trazis

Prim. moderatora: Molim da se koriste code tagovi, a ne boja za obeležavanje koda. Hvala.


[Ovu poruku je menjao Dragi Tata dana 08.10.2004. u 15:09 GMT+1]
Samo se budala saplice na kamen iza sebe.
 
Odgovor na temu

`and

Član broj: 32490
Poruke: 776
*.vdial.verat.net

Sajt: www.bitbyterz.org


Profil

icon Re: Timer in VC++ ... how ... sample ...24.09.2004. u 23:58 - pre 211 meseci
Pa tako nekako sam ga sklopio ... evo malih ispravki ( no MFC ) :


const int ID_TIMER = 1; // Timer ID
unsigned int uiTimerProcess;
const int iTimerInterval = 10000; // u milisekundama

VOID CALLBACK TimerProcess( HWND hwnd, UINT uMsg, UINT idEvent, DWORD dwTime)
{
MessageBox(NULL, "Msg txt" ,"Title",MB_OK);
}

uiTimerProcess = SetTimer(NULL, 1, iTimerInterval, TimerProcess);

KillTimer(NULL,uiTimerProcess);



tnx
 
Odgovor na temu

rikelme

Član broj: 36179
Poruke: 87
*.ftn.ns.ac.yu

Sajt: www.bhg.rs


+14 Profil

icon Re: Timer in VC++ ... how ... sample ...08.10.2004. u 13:58 - pre 210 meseci
Zasto ne koristite f-ju :

Sleep(unsigned time) //time - vreme u mili sekundama

Ona pravi pauzu u izvrsavanju (thread-a) dati broj milisekundi.
--
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Timer in VC++ ... how ... sample ...

[ Pregleda: 5419 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.