Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ASP i MS Access baza podataka...

[es] :: Visual Basic 6 :: ASP i MS Access baza podataka...

[ Pregleda: 3980 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
195.252.87.*



Profil

icon ASP i MS Access baza podataka...08.09.2004. u 16:22 - pre 216 meseci
Stvarno mi je hitno...treba mi za danas!!!

Zelim da napravim prostu stranicu u ASP.
Treba da sadrzi samo 2 polja za text i to:

Username:
Password:

i jedno dugme.

Kad kliknem na dugme polja "Username" i "password" bi trebala da se upisu u MS ACces bazu podataka.

Moze li mi neko dati kod?? HVALA MNOOOOGO unapred!!!
 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1345
*.telekom.yu



+104 Profil

icon Re: ASP i MS Access baza podataka...08.09.2004. u 16:34 - pre 216 meseci
potraži na net-u neki asp guestbook. Npr kao
ovo ili ovo
Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
195.252.87.*



Profil

icon Re: ASP i MS Access baza podataka...08.09.2004. u 16:46 - pre 216 meseci
Mozes li da mi das kod , posto mi je tesko da se snadjem u onom i da vadim delove koda???
 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1345
*.telekom.yu



+104 Profil

icon Re: ASP i MS Access baza podataka...08.09.2004. u 16:54 - pre 216 meseci
evo ga i direktan link ka jednom primeru. Nemoj tražiti da uradim ceo posao umesto tebe pošto tako nikad nećeš naučiti kako se radi. Ako ti nešto nije jasno u kodu slobodno pitaj, neko će sigurno odgovoriti
Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
195.252.87.*



Profil

icon Re: ASP i MS Access baza podataka...08.09.2004. u 16:58 - pre 216 meseci
Pa dobro...ja sam uradio jedan kod. Evo ga , napravi .asp fajl , pokreni ga na serveru i popravi gresku.

Code:

<HTML>
<BODY>
<B>Register on Hackz</B>
<%
Actionvar=Request.QueryString("actionvar")

Set conn = server.createobject("adodb.connection")
DSNtemp="DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; "
DSNtemp=dsntemp & "DBQ=" & server.mappath("base.mdb")
conn.Open DSNtemp

'Add user to database

IF Actionvar="add" THEN
  IF Len(TRIM(request.form("flag"))) = 0 THEN
    %>
    Add<HR>
    <FORM METHOD="post" ACTION="register.asp?Actionvar=add" id=form1 name=form1>
    UserName: <INPUT TYPE="text" NAME="username"><BR>
    Password: <INPUT TYPE="text" NAME="password"><BR>
    
    <INPUT TYPE="hidden" NAME="flag" VALUE="2">
    <INPUT TYPE="submit" VALUE="Register" id=submit1 name=submit1>
    </FORM>
    <%
  ELSEIF Request.Form("flag")="2" THEN
    SQLstmt = "INSERT INTO Table1 (username , password)"
    SQLstmt = SQLstmt & " VALUES ('" & request.form("username") & "','" & request.form("password")
  %>
    <HR>
    SQL statement: <%=SQLstmt%>
    <HR>
    <%
    conn.execute(SQLstmt)
    Response.Write "Registered<BR><A HREF=""register.asp"">Home</A>"
  END IF
  conn.Close
Set conn = nothing
Set SQLstmt = nothing
%>
</BODY>
</HTML>


TAko mi nesto treba , ako razumes.

Sto se tice greske pise :

Citat:

Technical Information (for support personnel)

Error Type:
Microsoft VBScript compilation (0x800A03F6)
Expected 'End'
/asp/register.asp, line 39


Browser Type:
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)

Page:
GET /asp/register.asp

Time:
Wednesday, September 08, 2004, 5:58:37 PM


More information:
Microsoft Support
 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1345
*.telekom.yu



+104 Profil

icon Re: ASP i MS Access baza podataka...08.09.2004. u 17:06 - pre 216 meseci
na prvi pogled pre
Code:
conn.close
treba da imaš dva puta
Code:
end if

Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
195.252.87.*



Profil

icon Re: ASP i MS Access baza podataka...08.09.2004. u 17:10 - pre 216 meseci
Hvala ti!!
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
195.252.87.*



Profil

icon Re: ASP i MS Access baza podataka...08.09.2004. u 17:19 - pre 216 meseci
Ali sad nece da mi prikaze... text polja. Nista samo titl...Nista...
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: ASP i MS Access baza podataka...08.09.2004. u 17:29 - pre 216 meseci
Ajde nauci da citas kod

Code:

IF Actionvar="add" THEN


ako actionvar nije add nista se ne prikazuje
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
195.252.87.*



Profil

icon Re: ASP i MS Access baza podataka...08.09.2004. u 17:32 - pre 216 meseci
Covece toga se nisam setio!!!!

Mnooooooooogo fala!!!
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
195.252.87.*



Profil

icon Re: ASP i MS Access baza podataka...08.09.2004. u 17:36 - pre 216 meseci
e jbga...ponovo greska...

Citat:

Error Type:
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80040E14)
[Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Number of query values and destination fields are not the same.
 
Odgovor na temu

Radudzoni
Radoslav Jovanovic
Beograd

Član broj: 8384
Poruke: 133
*.beotel.net



Profil

icon Re: ASP i MS Access baza podataka...08.09.2004. u 23:37 - pre 216 meseci
To govori da nemas isto polja u upitu i u tabeli u bazi...
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: ASP i MS Access baza podataka...09.09.2004. u 09:50 - pre 216 meseci
Ovo
Code:

 SQLstmt = SQLstmt & " VALUES ('" & request.form("username") & "','" & request.form("password")


zameni saa

Code:

 SQLstmt = SQLstmt & " VALUES ('" & request.form("username") & "','" & request.form("password") & "')"

 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: ASP i MS Access baza podataka...

[ Pregleda: 3980 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.