Malo sam bio odsutan, a sad nemam vremena da citam celu temu, pa se izvinjavam ako sam nesto izostavio.
Koje masine imam?
AMD Duron 700MHz, 512MB ram...
Intel Celeron 433MHz, 96MB ram...
AMD K6 200MHz, 64MB ram...
na duronu imam brdo network demona podignutih (APACHE, MySql, SSH, sendmail, bind, samba, nfs, proftpd, jabberd...) + 2 X servera, jer mi treba da dva korisnika mogu da rade u isto vreme, naravno 2 KDE-a uglavnom, i to odlicno radi. (naravno trci slack 10.0) - kad se to sve pokrene zauzeto je oko 100MB ram-a.
Na celeron-u, imam isto slack 10.0, sa doduse mnogo manje network demona (samo nfs, ssh), jednim X serverom i naravno KDE-om (3.2.3) i ne mogu dase pozalim kako radi, jer mi kad upalim komp u startu pojede svega 30-35MB ram-a
Na trecem takodje teram slack-a, ali sa Xfce okruzenjem, i to isto lepo radi. Naravno tu je neizbezni SSH.
Ajde nek neko potera winXP na ove dve slabije masine, a da to ne radi ocajno sporo. Ako neko to uspe, svaka cast!
Drugo vezano za remote administraciju servera:
u srbiji nemaju bas svi broadband veze, tako da neki poslovi mogu da dosade coveku, ako rade sporo, a sa ssh/telnet pristupom, sve moze mnogo brze i efikasnije da se zavrsi.
Znam da postoji telnet za winNT, ali sta ja s tim mogu da uradim? Mozda da podesim IIS?
btw. Malopre sam sredjivao neki IBM thinkpad (PII 450MHz, 64MB ram...) Covek je na njega nabudzio XP, i dosao je kod mene da me pita sto to sporo radi

. Ja sam mu dao predlog da instaliram win98, ali je morao da izgubi sve podatke, jer je koristio NTFS, a nisam mogao da backup-ujem nista. (nema ni rezac, ni mrezu) Tako da sam snimio win2k, koji mnogo lepse radi, ali je daleko od udobnog, non stop drlja po HDD-u
XP idle 90MB, 2k idle 55MB pojeo od ram memorije.
Čemu ovo služi, a uz to i ne radi?!?!?!?!
www.oneit.rs ::
www.koktelbar.rs ::
www.fissoft.net
Fiber on steroids:
http://www.speedtest.net/my-
result/3821970146