Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

promena background-a polja u tabeli on rollover?

[es] :: Javascript i AJAX :: promena background-a polja u tabeli on rollover?

[ Pregleda: 2197 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

webmaster1
Luka Pilipovic
BG

Član broj: 24183
Poruke: 302
*.vdial.verat.net

ICQ: 160820372
Sajt: www.montenegro-sea.com


Profil

icon promena background-a polja u tabeli on rollover?31.07.2004. u 10:59 - pre 211 meseci
Tema sve kaze:

Treba mi da se on rollover, promeni pozadina tog polja?
Privatni smeštaj u Crnoj Gori
www.montenegro-sea.com.
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.83.eunet.yu



+1 Profil

icon Re: promena background-a polja u tabeli on rollover?01.08.2004. u 03:07 - pre 211 meseci
<td style="background: white;" onmouseover="this.style.backgorund = '#aaaaaa';" onmouseout="this.style.background = '#ffffff';">sadrzaj </td>

Naravno, ovo je "divljacki", bolje je recimo da imas funkciju:

<td class=some_td onmouseover="ChangeBG(this);" onmouseout="RestoreBG(this);">sadrzaj</td>
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: promena background-a polja u tabeli on rollover?01.08.2004. u 09:06 - pre 210 meseci
ili još bolje preko običnog CSSa (naravno, zbog glupog IEa, neophodno je koristiti i neki od alata kao što su whatever:hover ili ie7):

Code:
td:hover {
    background: #aaa;
}


ili ako baš insistirate na JSu, onda je IMHO bolje da menjate klasu ćelije iznad koje je miš, pa da opet preko CSSa definišete promenu boje i/ili još nečega..
 
Odgovor na temu

[es] :: Javascript i AJAX :: promena background-a polja u tabeli on rollover?

[ Pregleda: 2197 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.