Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pocetnicko pitanje u vezi datoteka??

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Pocetnicko pitanje u vezi datoteka??

[ Pregleda: 4048 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Ucim_pomalo

Član broj: 29748
Poruke: 5
*.as.ka.bih.net.ba.



Profil

icon Pocetnicko pitanje u vezi datoteka??07.07.2004. u 12:21 - pre 222 meseci
Ovako, potrebno mi je da ucitam datoteku koja se nalazi npr. u direktoriju c:\proba
pokusam ovako:
Code:

FILE *brojac;
char *p="C:\proba\zad.dat";
brojac=fopen(p,"r");
if (brojac==NULL) printf("Ne mogu otvoriti\n");

ili ovako:
Code:

brojac=fopen("c:\proba\zad.dat","r");


Ali nece, znaci moze li mi neko reci kako se vrsi otvaranje datoteke iz nekog odredjenog direktorija??

Unaprijed hvala!
 
Odgovor na temu

markom
Marko Milivojević
Network Engineer
Google
Mountain View

Član broj: 18427
Poruke: 4227
*.lina.net

Sajt: https://markom.rs


+16 Profil

icon Re: Pocetnicko pitanje u vezi datoteka??07.07.2004. u 12:24 - pre 222 meseci
Zameni:

Citat:
Code:
char *p="C:\proba\zad.dat";


sa:

Code:
char *p="C:\\proba\\zad.dat";


Marko.
 
Odgovor na temu

4063
Zaharije Pasalic

Član broj: 19862
Poruke: 29
*.bbone.utic.net.ba.

Sajt: www.maspic.netfirms.com


Profil

icon Re: Pocetnicko pitanje u vezi datoteka??07.07.2004. u 12:25 - pre 222 meseci
Jedini ti je problem ime. Kada pises string koji sadrzi karakter '\' njega moras
poduplati jer je on sopecijalni karakter (npr '\n' je oznaka za novi red) tako da ime fajla bude:

char *p = "c:\\proba\\zad.dat";
 
Odgovor na temu

4063
Zaharije Pasalic

Član broj: 19862
Poruke: 29
*.bbone.utic.net.ba.

Sajt: www.maspic.netfirms.com


Profil

icon Re: Pocetnicko pitanje u vezi datoteka??07.07.2004. u 12:26 - pre 222 meseci
Kad prije odgovori? Sad bar ima dva!
 
Odgovor na temu

djblade

Član broj: 7290
Poruke: 459
195.222.49.*



+1 Profil

icon Re: Pocetnicko pitanje u vezi datoteka??22.07.2004. u 18:07 - pre 221 meseci
mozeli neko ove primjere prevesti u C++ posto sam neupoznat sa C :)
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
66.228.70.*



+6 Profil

icon Re: Pocetnicko pitanje u vezi datoteka??22.07.2004. u 18:25 - pre 221 meseci
C++ verzija:

Code:

ifstream brojac("C:\\proba\\zad.dat");
if (!brojac.is_open())
    cout << "Ne mogu otvoriti\n";


Hehehe, umalo da i ja zaboravim duple backslash-ove.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Pocetnicko pitanje u vezi datoteka??

[ Pregleda: 4048 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.