pazi, u opštem slučaju nije ti neophodno da imaš konstruktor svoje klase (neki compileri će praviti probleme neki neće), ali bilo bi poželjno da imaš. u krajnjoj liniji tvoj konstruktor ne mora da ima telo. evo ti primer takve jedne klase
Code:
....
class Klasa {
....
Klasa() {}; //ovo je "prazan" konstruktor"
....
~Klasa() {}; //isti takav destruktor
...
}
e sada, ni ovo ti nije najpametnije da radiš. pogotovu kada je destruktor u pitanju, doduše memorija zauzeta objektom ove klase će se automatski osloboditi, ali neke stvari treba ''ručno'' uništiti...
što se konstruktora tiče, napravi uvek jednostavan konstruktor koji će promenljivima iz klase dodeliti nule, i tako znaš da sigurno nećeš imati problema...
pokušao sam ovo da spustim na najjednostavniji nivo.
što se tiče učenja, kao što neko već reče ovde, uzmi kompajliraj primer iz knjige i onda dodaj neku svoju funkciju, nešto promeni... zatim pokušaj sam da smisliš svoj program koji bi date stvari upotrebio na drugačiji način...
ako ti je problem, javi mi se naćiće se već neki dobar primer koji mogu da ti zadam da probaš da uradiš. za konstruktor je barem lako smisliti :).
nemoj da odustaješ, potrudi se. kada zapneš postavi pitanje ovde (ali po mogućstvu koristi search da vidiš da neko već nije postavio takvo pitanje)
uživaj u radu
when there is a why there is no how