Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

TDBgrid - kako iskljuciti horizontalni scrollbar

[es] :: C/C++ programiranje :: TDBgrid - kako iskljuciti horizontalni scrollbar

[ Pregleda: 2577 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon TDBgrid - kako iskljuciti horizontalni scrollbar14.01.2002. u 14:27 - pre 237 meseci
Koristim TDBGrid za neke podatke iz baze (Borland C++ Builder 5.0) i interesuje me da li je iko osim mene imao problema sa podesavanjem istog? Konkretno treba da ISKLJUCIM korizontalni scroll-bar, da se uopste ne pojavljuje cak i ako neke kolone izlaze iz okvira...

Jel neko zna kako to da uradim? Nema nikakav class-member koga bi mogao da upotrebim za to...

Pokusacu da nadjem odgovor na community.borland.com ali ne verujem da ce uroditi plodom.

Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13650



+162 Profil

icon Re: TDBgrid - kako iskljuciti horizontalni scrollbar14.01.2002. u 14:44 - pre 237 meseci
Ne znam konkretan odgovor na tvoje pitanje, ali dok ne nađeš nešto bolje, probaj nešto na ovu temu:

U Delphiju se horizontalni scrollbar, na primer na ListBox-u može podešavati slanjem poruke LB_SetHorizontalExtent, i to ovako nekako:

SendMessage(Handle,LB_SetHorizontalExtent,FMaxItemWidth,0);

FMaxItemWidth se ručno izračuna, kao ukupna širina svih elemenata. Pretpostavljam da stavljanjem ove vrednosti na 0 možeš isključiti horizontalni scrollbar. Onda se još mora izmeniti i WndProc te komponente, i to tako da pre pozivanja inherited WndProc-a, radi skrolovanje (Perform(WM_HScroll,SB_Top,0);) i opet računa širinu hor. scrollbar-a.. to sve naravno ako ti treba njegovo pravilno ponašanje, a ako samo hoćeš da ga ukineš, ovo sve možeš da izostaviš.

Ali da naglasim - ovo se sve tiče delphija i zaista nisam u mogućnosti da isprobam kako bi to funkcionisalo sa TDBGrid-om u C++ Builderu - to ostavljam tebi da probaš i javiš da li je uspelo :).. Nadam se da će barem malo pomoći - ako ne, sorry

Poz.
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.telia.com

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: TDBgrid - kako iskljuciti horizontalni scrollbar14.01.2002. u 17:39 - pre 237 meseci
Ma ja taj problem imam SAMO sa TDBGrid-om! :) Ludo ali istinito! Za sve ostalo mogu da podesim scroll-barove koje zelim da se pojave, naravno mogu i kompletno da ih iskljucim ako zelim, ali ovde nema pojma...
- Ja ne kazem da je nemoguce, nego kazem da ne znam kako - standardni nacin (scroll* vrednosti) ne postoji...
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

Riste Pejov
Team Leader/Senior Software Developer @
Ein-Sof ltd Skopje
Skopje, Macedonia

Član broj: 128
Poruke: 571
*.mol.com.mk

Jabber: richie@bagra.net.mk
ICQ: 154236769
Sajt: riste.softver.org.mk


Profil

icon Re: TDBgrid - kako iskljuciti horizontalni scrollbar15.01.2002. u 13:27 - pre 237 meseci
Uzmi TDBAdvStringGrid sa http://www.tmssoftware.com
mnogo je bolji od standardnih gridova iz CBuildera
najbolji grid koji sam ikad koristio

TDBAdvStringGrid i TAdvStringGrid
tekuca verzija je 2.0.1 ( ali kad printas iz TAdvStringGrid v2 printa i jednog reklamnog stringa )

ukoliko hoces da isprintas to bez reklame moraces koristiti verziju 1.9.4 http://www.tmssoftware.com/advgrid.htm (ovog linka nemas na njihovog site-a )

btw: ne daju ti source ukoliko ga nisi platio, ali je fully functional



People who think they know everything tend to irritate those of us who do.
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: TDBgrid - kako iskljuciti horizontalni scrollbar15.01.2002. u 13:48 - pre 237 meseci
Ama, meni treba samo da iskljucim horizontalni scrollbar covece, ne treba mi stampa uopste! :)

Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

Riste Pejov
Team Leader/Senior Software Developer @
Ein-Sof ltd Skopje
Skopje, Macedonia

Član broj: 128
Poruke: 571
212.110.78.*

Jabber: richie@bagra.net.mk
ICQ: 154236769
Sajt: riste.softver.org.mk


Profil

icon Re: TDBgrid - kako iskljuciti horizontalni scrollbar18.01.2002. u 13:26 - pre 237 meseci
dap
ako probas TMS-ove gridove i videces sta sam hteo reci
nema boljih
People who think they know everything tend to irritate those of us who do.
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: TDBgrid - kako iskljuciti horizontalni scrollbar18.01.2002. u 13:49 - pre 237 meseci
Ne riste, meni ovo ne treba... :( Uopste nemam potrebu za ovako "nabudzenim" tabelama. Ono sto meni treba je obicna tabela koju mi daje TDBGrid, i jedni stvar koja mi fali je da iskljucim glupavi scroll bar, zelim da tabela ima samo vertikalni scroll bar! :)
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: TDBgrid - kako iskljuciti horizontalni scrollbar

[ Pregleda: 2577 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.