Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Horizontalni scroll u ListBoxu?

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Horizontalni scroll u ListBoxu?

[ Pregleda: 2979 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

erekoz
John Doe
Beograd

Član broj: 5960
Poruke: 148
*.tvmetropolis.com



Profil

icon Horizontalni scroll u ListBoxu?15.10.2003. u 12:41 - pre 219 meseci

Pozdrav svima,

Moze li neko da mi kaze kako da postavim horizontalni scroll u listboxu?

Unapred zahvalan, erekoz
 
Odgovor na temu

pedja_vujic
Pedja Vujic
NL

Član broj: 12288
Poruke: 71
*.versatel.net

Sajt: www.metaEUREKA.com


Profil

icon Re: Horizontalni scroll u ListBoxu?16.10.2003. u 09:04 - pre 219 meseci
http://sourceforge.net/projects/rxlib/

komponenta TTextListBox
 
Odgovor na temu

morlic
Milos Orlic
Beograd

Član broj: 6081
Poruke: 735
*.168.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Horizontalni scroll u ListBoxu?16.10.2003. u 09:08 - pre 219 meseci
Evo ti kod koji radi sledece: Prolazi kroz list box i gleda koliko je siroka svaka linija teksta i pronalazi najvecu (u pikselima). Onda salje poruku listbox-u posle koje listbox automatski prikazuje scroll bar ako je sirina koju mu saljemo veca od sirine samog listox-a.

Code:

procedure TForm1.XXXXX;
Var x, i, max : integer;
begin
...
     // Ubacivanje stavki...
.....
  Canvas.font := ListBox1.Font; // Koristimo canvas forme za pomoc
  max := 0;
  for i:= 0 To LstBox1.items.Count-1 do begin
    x:= Canvas.TextWidth( ListBox.Items[i] );
    If x > max then 
      max := x;
  end;
  Canvas.Font := Font; // Vracamo stari font formi
  ListBox1.Perform( LB_SETHORIZONTALEXTENT, max, 0 ); // Saljemo poruku...
end;


...
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Horizontalni scroll u ListBoxu?

[ Pregleda: 2979 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.