Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

realne koordinate pomeranjem misa

[es] :: C/C++ programiranje :: realne koordinate pomeranjem misa

[ Pregleda: 5616 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mojsilo2003
Ivan Mojsilovic
Novi Sad

Član broj: 17984
Poruke: 12
212.200.107.*

Sajt: www.graficar.dzaba.com


Profil

icon realne koordinate pomeranjem misa19.05.2004. u 12:04 - pre 215 meseci
Cao!
Znali neko kako da u Borlandovom Builder-u nastimam misa da mi daje
realne koordinate?
Treba da ako pomerim misa 20 cm da mi na ekranu nacrta liniju od 20 cm.
Unapred hvala!
Ja programiram C++
C++ programira mene!!
 
Odgovor na temu

mojsilo2003
Ivan Mojsilovic
Novi Sad

Član broj: 17984
Poruke: 12
212.200.107.*

Sajt: www.graficar.dzaba.com


Profil

icon Re: realne koordinate pomeranjem misa21.05.2004. u 01:14 - pre 215 meseci
Naisao sam na sledece:
Citat:

The system maintains a variable that controls the mouse speed ¾ that is, the distance the cursor moves when the user moves the mouse. You can use the SystemParametersInfo function with the SPI_GETMOUSE or SPI_SETMOUSE flag to retrieve or set the mouse speed. For more information about mouse cursors, see Cursors.


Da li bi neko mogao da mi objasni kako da iskoristim ovu funkciju.
Nisam nikada radio sa WinApi-em pa ne znam gotovo nista.
Uskoro ce se to promeniti.Obecavam(sebi naravno)!!

p.s.
Jesam li napomenuo da je u pitanju zivot ili smrt?
Ja programiram C++
C++ programira mene!!
 
Odgovor na temu

Mirko Rajkovača
Subotica

Član broj: 18458
Poruke: 119
*.5.eunet.yu



Profil

icon Re: realne koordinate pomeranjem misa21.05.2004. u 16:48 - pre 215 meseci
Mislim da ti je najlakše da ubaciš u program "kalibraciju" miša, tj. kažeš korisniku da pomeri miš za 5 cm i zapamtiš koliko je pixela pomeren miš u tom momentu.
Inače nisam siguran da li je tako nešto moguće preko očitavanja brzine miša ili nekog sličnog parametra.
Razlika izmedju softvera i hardvera je:
Softver je nesto sto mozes psovati, a hardver je... pa hardver je nesto sto mozes sutati
 
Odgovor na temu

~Vojvoda

Član broj: 33831
Poruke: 578
*.yubc.net.

Sajt: tuningpower.web1000.com


+2 Profil

icon Re: realne koordinate pomeranjem misa14.09.2006. u 01:17 - pre 187 meseci
Da li bi meni neko mogao da pomogne?
Mene interesuje da li je moguce da se kursor pomera po ekranu bez pomeranja misa? Konkretno gore dole, po y osi.
Znaci ima li neki programcic ili neka skripta, ali molim vas da mi date detaljna uputstva kao i sta.
Veliki pozdrav!
Unapred zahvalan!
Speed costs money. How fast do you want to go?
http://tuningpower.web1000.com/
 
Odgovor na temu

Nibble

Član broj: 63173
Poruke: 302
*.dlp38.bih.net.ba.



+1 Profil

icon Re: realne koordinate pomeranjem misa14.09.2006. u 14:31 - pre 187 meseci
Pogledaj SetCursorPos API
Code:

SetCursorPos(X,Y);

 
Odgovor na temu

~Vojvoda

Član broj: 33831
Poruke: 578
*.yubc.net.

Sajt: tuningpower.web1000.com


+2 Profil

icon Re: realne koordinate pomeranjem misa14.09.2006. u 17:08 - pre 187 meseci
Ljudi pa ne rasturam ja pr-jez C kao vi.
Moje znanje seze do dvostruke for petlje i to je to :)))))
Rekao sam detalja uputstva, ako moze, ako ne moze nikom nista, hvala jos jednom.
Speed costs money. How fast do you want to go?
http://tuningpower.web1000.com/
 
Odgovor na temu

Nibble

Član broj: 63173
Poruke: 302
*.dlp48.bih.net.ba.



+1 Profil

icon Re: realne koordinate pomeranjem misa14.09.2006. u 20:16 - pre 187 meseci
Evo pogledaj ovaj jednostavni primjer kako pomjerati kursor random pa uzmi MSDN citaj i uci!

Code:

#include <windows.h>
#include <stdlib.h>

DWORD GetX();
DWORD GetY();

int main()
{
 while(1) //beskonacna petlja ( control + c da zaustavis )
 {
  SetCursorPos(rand()%GetX(),rand()%GetY()); //postavi strelicu random na ekran
 }
 return 0;
}

DWORD GetX() //Dobij x ( sirina )
{
 DEVMODE dmSettings;

 memset(&dmSettings,0,sizeof(dmSettings)); //Ocisti

 if(!EnumDisplaySettings(NULL,ENUM_CURRENT_SETTINGS,&dmSettings)) //ako ima neki problem vrati 0
 {
  return 0;
 }

 return dmSettings.dmPelsWidth; // u protivnom vrati X
}

DWORD GetY() //Dobij y ( visina )
{
 DEVMODE dmSettings;

 memset(&dmSettings,0,sizeof(dmSettings)); //Ocisti 

 if(!EnumDisplaySettings(NULL,ENUM_CURRENT_SETTINGS,&dmSettings)) //ako ima neki problem vrati 0
 {
  return 0;
 }

 return dmSettings.dmPelsHeight; // u protivnom vrati Y
}
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4890
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: realne koordinate pomeranjem misa14.09.2006. u 21:53 - pre 187 meseci
Tema jeste odavno ali je sada "isplivala" i ide u C++ forum.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: realne koordinate pomeranjem misa

[ Pregleda: 5616 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.