Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Uklanjanje kursora misa

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Uklanjanje kursora misa

[ Pregleda: 3928 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

MatezYU

Član broj: 4114
Poruke: 1586
*.174.EUnet.yu



+17 Profil

icon Uklanjanje kursora misa08.12.2003. u 16:40 - pre 219 meseci
Kako da namestim da mi bude nevidljiv kursor u aplikaciji, mislim na pokazivac misa da nestane... I da ga forusiram na X koordinatu i kada misa pomeram levo desno da pomeram igraca a da ne reaguje na gore dole...
Thx...
 
Odgovor na temu

Crazy Mix
Nemanja Avramovic
QuadraSoft
Mladenovac

Član broj: 7103
Poruke: 331
*.telekom.yu

ICQ: 266136396
Sajt: www.quadrasoft.co.sr


Profil

icon Re: Uklanjanje kursora misa08.12.2003. u 19:10 - pre 219 meseci
Prosto:

na oncreate forme stavis:
Code:

showcursor(false); //false zamenis sa true da bi radilo


na onmousemove stavis ovako:
Code:

var x1:integer;
begin
  if x>x1 then begin
  //kod za pomeranje udesno
  end;

  if x<x1 then begin
  //kod za pomeranje ulevo
  end;
x1:=x; //pamti trenutnu poziciju misa
end;


ovo je ono, sto se kaze "iz glave"... probaj, sta te kosta
 
Odgovor na temu

MatezYU

Član broj: 4114
Poruke: 1586
*.173.EUnet.yu



+17 Profil

icon Re: Uklanjanje kursora misa08.12.2003. u 23:15 - pre 219 meseci
Hvala!

Radi super... A da li znas mozda neku proceduru sa kojom bih mogao da tacno zadam koordinate misa... Recimo da mu postavim pri svakom prolazu kroz petlju da mi pozicija Y koordinate misa bude recimo 100. Savrseno mi radi sa levo-desno ali ne treba da mi se krece mis gore dole jer dolazi do prekida kada strelica predje preko nekog objekta i onda secka glavni lik... I trebalo bi mi da ogranicim da kursor ne moze da izadje napolje van tog prozora... Da ga zarobim unutar tog prozora.. Da li je to moguce?
Hvala unapred
 
Odgovor na temu

Crazy Mix
Nemanja Avramovic
QuadraSoft
Mladenovac

Član broj: 7103
Poruke: 331
*.telekom.yu

ICQ: 266136396
Sajt: www.quadrasoft.co.sr


Profil

icon Re: Uklanjanje kursora misa09.12.2003. u 18:27 - pre 218 meseci
misa je moguce zarobiti u prozor (ne znam napamet probaj na www.delphi-place.net , ali duuugo nije radio), ali kada mis dodje do ivice, igrac ce prestati da se krece... stvarno ne znam, ali pogledacu
Ne znam kako zadati fiksnu poziciju misa...
 
Odgovor na temu

Crazy Mix
Nemanja Avramovic
QuadraSoft
Mladenovac

Član broj: 7103
Poruke: 331
*.telekom.yu

ICQ: 266136396
Sajt: www.quadrasoft.co.sr


Profil

icon Re: Uklanjanje kursora misa09.12.2003. u 19:17 - pre 218 meseci
Ajde videcu kako se zarobljava mis u prozor... mozda uspem da prepravim da zarobim u TImage... koji ce biti transparent-an

Ocekuj odgovor... sad nisam kuci
 
Odgovor na temu

MatezYU

Član broj: 4114
Poruke: 1586
*.sksyu.net



+17 Profil

icon Re: Uklanjanje kursora misa11.12.2003. u 23:42 - pre 218 meseci
Ajd pogledaj molim te... Bilo bi super da ga zarobis u nekom image-u...
Hvala unapred!!!
 
Odgovor na temu

Crazy Mix
Nemanja Avramovic
QuadraSoft
Mladenovac

Član broj: 7103
Poruke: 331
*.telekom.yu

ICQ: 266136396
Sajt: www.quadrasoft.co.sr


Profil

icon Re: Uklanjanje kursora misa12.12.2003. u 16:24 - pre 218 meseci
Citat:

Bilo bi super da ga zarobis u nekom image-u...


Bas ono sto si trazio... zakaceno za poruku, downloaduj!

Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

MatezYU

Član broj: 4114
Poruke: 1586
*.sksyu.net



+17 Profil

icon Re: Uklanjanje kursora misa12.12.2003. u 16:39 - pre 218 meseci
Thanks!!! ;-)
 
Odgovor na temu

Crazy Mix
Nemanja Avramovic
QuadraSoft
Mladenovac

Član broj: 7103
Poruke: 331
194.106.186.*

ICQ: 266136396
Sajt: www.quadrasoft.co.sr


Profil

icon Re: Uklanjanje kursora misa12.12.2003. u 19:02 - pre 218 meseci
Samo thanks, daj neke reci hvale... reci jel ti pomoglo. A ona druga procedura (iz txt fajla). Daj gotovu igru!!!
 
Odgovor na temu

MatezYU

Član broj: 4114
Poruke: 1586
*.sksyu.net



+17 Profil

icon Re: Uklanjanje kursora misa13.12.2003. u 02:45 - pre 218 meseci
Odlican ti je kod!
Vidim da si odlican programer... Ne znam gde iskopavas te procedure?!
Ja to nikada ne bih pronasao...
Sto se tice igrice, pravim neku vrstu modifikovanog arkanoida, sa muzikom u pozadini i sa nekim ekstra opcijama ali jos nisam uradio graficki deo... Samo sam napisao kod a ima jos dosta bug-ova...
Htedoh da pitam ako hoces da mi das tvoj mejl ili da mi ti pises prvo na moj mejl:
[email protected]
Pa da se malo mejlamo...
Interesuje me jos ako bih mogao da mi odradis kod za menjanje rezolucije ekrana, recimo da mi igra bude preko celog ekrana u full screen modu 800x600... To sam video negde ovde da je bilo vec na forumu ali nije htelo nesto da mi funkcionise...
Hvala ti puno inace za ovo, jako sam ti zahvalan na ovome... Inace ja se zezam sa mobilnim telefonima pa ako ti nesto ustreba tu sam...
Ajd jos ono ako mozes da vidis za 800x600...

HVALA PUNOOOO!!!!!!!!!
 
Odgovor na temu

Crazy Mix
Nemanja Avramovic
QuadraSoft
Mladenovac

Član broj: 7103
Poruke: 331
*.telekom.yu

ICQ: 266136396
Sajt: www.quadrasoft.co.sr


Profil

icon Re: Uklanjanje kursora misa13.12.2003. u 17:22 - pre 218 meseci
Prvo pokupi staru rezoluciju:
OldWidth := GetSystemMetrics(SM_CXSCREEN);
OldHeight := GetSystemMetrics(SM_CYSCREEN);

Pa pozovi:
SetScreenResolution(800, 600); // ili koja ti treba

Znaci rezoluciju vracas sa:
SetScreenResolution(OldWidth, OldHeight);

Funkcija koju treba da dodas:

function SetScreenResolution(Width, Height: integer): Longint;
var
DeviceMode: TDeviceMode;
begin
with DeviceMode do
begin
dmSize := SizeOf(TDeviceMode);
dmPelsWidth := Width;
dmPelsHeight := Height;
dmFields := DM_PELSWIDTH or DM_PELSHEIGHT;
end;
Result := ChangeDisplaySettings(DeviceMode, CDS_UPDATEREGISTRY);
end;

P.S. OldWidth i OldHeight su INTEGER.

 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Uklanjanje kursora misa

[ Pregleda: 3928 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.