Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Builder/Stub u delphi

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Builder/Stub u delphi

[ Pregleda: 931 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

princ tame

Član broj: 324508
Poruke: 9



+1 Profil

icon Builder/Stub u delphi02.01.2018. u 17:16 - pre 33 meseci
Trebao bi nešto ovako;
Code:
https://www.youtube.com/watch?v=BWx0i-6j3U8

U delfiju, dal neko zna da mi pomogne ili da napiše šta je potrebno sve.
Hvala
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2638



+69 Profil

icon Re: Builder/Stub u delphi02.01.2018. u 20:20 - pre 33 meseci
> U delfiju, dal neko zna da mi pomogne ili da napiše šta je potrebno sve.

Zelis da napravis neku vrstu message box generatora gde ces birati ikonicu i tekst a rezultat ce biti samostalni exe koji kad se pokrene prikaze zeljenu poruku?

To nije tesko ali moze biti komplikovano za pocetnika, trebaju ti dve aplikacije, generator exe i sablon exe. To je slican princip koji koristi zip kada pravi samoraspakujucu arhivu, taj finalni exe je samo arhiva koja je dodata na osnovni sablon (stub) exe.
U tvom slucaju generator exe treba da doda neki sadrzaj (sam smisli format) na kraj sablon exea, kao da spajas dva fajla jedan na drugi preko "copy /b" dos komande. Finalni exe kad se startuje treba da procita taj sadrzaj koji je snimljen na njegovom kraju rastumaci ga i prikaze sta treba.
 
Odgovor na temu

Milan Milosevic

Član broj: 67
Poruke: 908
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+30 Profil

icon Re: Builder/Stub u delphi03.01.2018. u 11:04 - pre 33 meseci
Programcic ima priključni fajl sa odabranim opcijama i tekstom poruke MsgBoxStub.stb
Kad odabereš koju će ikonu i poruku da prikaže to se snimi u ovaj fajl i kasnije čita podešavanja iz njega.
Code:

var
  Form1: TForm1;
  Odabrano:Byte = 0;
implementation

{$R *.dfm}

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
case Odabrano of
 0: MessageDlg('Test',mtWarning,[mbYes,mbNo],0);
 1: MessageDlg('Test',mtError,[mbYes,mbNo],0);
 2: MessageDlg('Test',mtInformation,[mbYes,mbNo],0);
end;

end;

procedure TForm1.RadioButton1Click(Sender: TObject);
begin
 Odabrano:=0;
end;

procedure TForm1.RadioButton2Click(Sender: TObject);
begin
  Odabrano:=1;
end;

procedure TForm1.RadioButton3Click(Sender: TObject);
begin
  Odabrano:=2;
end;


sada Odabrano i text poruke možeš da snimiš u taj fajl
 
Odgovor na temu

tkaranovic
Tomislav Karanović
Beograd

Član broj: 220507
Poruke: 277
*.adsl-a-1.sezampro.rs.



+13 Profil

icon Re: Builder/Stub u delphi03.01.2018. u 15:56 - pre 33 meseci
Na klipu se izgleda koriste "Resources". Meni izgleda kao je autor hteo da napravi neku magiju.
Prvo napravi program koji prikazuje poruku sa vrednostima koje su upisani u resurse.
Tom programu se promeni eksenzija u MsgBoxStub.stb.
Onda se kopira u program koji ce biti menjan. Moze da se vidi da su iste velicine.
Onda se promeni na ovaj nacin:

https://msdn.microsoft.com/en-...desktop/ms648008(v=vs.85).aspx

Inace izvrsni fajlovi imaju malu velicinu jer su kompajlirani tako da koriste delphi pakete koji su instalirani u Windowsu.
Sa d2007 moze da se napravi najmanji program velicine 4,7KB a sa XE7 632KB.

I treba napraviti:

https://stackoverflow.com/ques...eating-forms-without-using-vcl


Naravno, to sve treba raditi ako se hoce napraviti klip pun magije ;)
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Builder/Stub u delphi

[ Pregleda: 931 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.