Citat:
Braxi:
Citat:
epidemija: Vratiti se ili ostati, pitanje je sad?! :-)
nije emigracija za svakoga i u svakoj prilici.
Ja isto imam nekog prijatelja on hoce da imigrira pitam ga sto. kaze ovo je haos, a radi u banci za nekih 120000 zena u opstini za nekih 50000 ja ga gledam mislim se jel si ti lud ili ti samo noge smrde ?
Ljudi su nerealni. Gde ce njegova zena kao stranac da nadje picikato posao kao sto sad ima. Nikad. Koji posao ce on tamo imati dok ne nauci jezik... Pa kirija pa kredit za stan ce dobiti na kukovo leto...
Sto se tice programera ja mislim da je cista glupost za programera da ide preko ako ima porodicu. To je obicna robija. A posao realno moze da radi od kuce iz Srbije, povremeno da ide na konsultacije....
Verovatno im nisu samo finansije u pitanju .
Mozda ljudi gledaju shire .
Jedna moja komsinica je pre 40tak god sa porodicom emigrirala u Australiju .
Secam se komentara komsiluka : " STA IM JE TO TREBALO ,GDE CE DECA DA IM RASTU I KOJI CE JEZIK DA GOVORE, ONI NISU NORMALNI , PA OBOJE SU ZAPOSLENI (u zdravstvu ) , I IMAJU KUCU NA SPARAT SA PARNIM GREJANJEM . . . . . . ej jbte sa paaaaaaaaarnim grejanjem ????
Ponovo su polagali neke ispite jer ovdasnje diplome nisu bile validne ( inache su oboje fakultetski obrazoveni ) muku su imali i poceli iz pochetka ali da samo sad mozete da vidite kako zive , koji standard uzivaju i sta sve mogu da priuste sebi i svojima . (Skype je chudo )
A mi ovde ? , pa eto mene i moju generaciju su posle sluzenja vojnog roka zakacile vojne vezbe ( sve ukupno jos god dana ) pa onda jedan rat , pa drugi rat a nesto mi se cini da nas ocekuje jos jedno zesce sr@nje zbog kosova ili republike srpske sve jedno .
Doduse otadzbina se oduzila i sve vreme na ratistu nam racuna kao dupli radni staz ( dnevnice nam ostali duzni pa se sad tuzakamo po Briselu )
Nista bolje nisu prosli ni oni koji nisu bili direktni ucesnici , dosta im je bilo sto su svaki dan gledali nebo istrepeli da li ce njima , prijateljima , komsiluku ili nekom od clanova porodice past bomba na glavu . . . . . .
Neko ima viziju , stav a i m00da , ne dozvoljava da mu drugi kroje sudbinu , uzima stvar u svoje ruke a neko je inertan ,sedi i cheka sta ce lepoga novi izbori da donesu .
Ne treba biti sebican , gledati samo sebe i ovaj trenutak , stizu i sledece generacije koje cini mi se ovde nece imati istu sansu kao njihovi vrsnjaci u normalnim zemljama .
pozZz . . .
[Ovu poruku je menjao eeestablishment dana 09.02.2017. u 14:17 GMT+1]
Buraz , ajmo u kafanu
Čekaj Buraz da pitam ženu
Posle 5 min . . .
Ma ko joj jebe mater IDI TI !