Citat:
brux002:- P.S. Ako uspem mesecno da ustedim vise od 1000e mesecno (sto nije tesko ako i supruznik/ca pocne da radi) dolazim cak i brze do te sume i trosim manje na kiriju...
Ako pored kirije možeš da uštekaš 1.000 €, onda mojne da dižeš kredit. Strpiš se 4-5 godina, pa kupiš svoju gajbu za keš.
Kredit je za one koji to ne mogu.
Generalno uzevši, vremena i cene su turbulentne, pa ona, logična, stabilno dugoročna računica ne važi.
A ta računica (koja u ovom turbulentnim vremenima ne važi) je da, realno, cene nekretnina rastu.
Pa ono šta sam kupio za 50k € na 20 godina kredita, i šta sam realno tokom vremena banci platio 100k €, posle 20 godina i vredi svih 100k, pa i više.
Takođe, stanarine, realno, rastu, pa za iznajmljeni stan svake godine plaćaš sve više i više.
Tako, ako štediš, a kojim slučajem imaš nameru da uštediš 100€, posle 100 meseci možda sa parama u džepu ne možeš da kupiš ono šta si nameravao na početku perioda.
Podizanjem kredita presecaš vremensku osu: kupuješ po trenutnim cenama, i onda na tebe ne utiču promene cena nekretnina.
Citat:
brux002:... kao slag na tortu je to sto dajem pare nekom gradjaninu Srbije umesto da punim dzepove 1% najbogatijih ljudi na svetu - bankarima )
Ne treba mnogo da se sekiraš o tome kome ćeš pare da daš: domaćem srBskom stanodavcu ili vlasniku banke.
Uveren sam da bi se tvoja rodoljubiva izjava drastično promenila kad bi ti se Rotšild i Soroš javili i ponudili da ti iznajme stan za 100 € mesečno umesto za 250 €.
Gledaš svoj džep, i tražiš varijantu da prođeš što povoljnije. A to isto rade i stanodavac i bankar.
Rata za stambene kredite se u nekim (ne svim) zapadnim zemljama odbija od prihoda u poreskoj računici. Tako, situacija se drastično poboljšava u korist kredita.
Najbolje je kad naslediš stan.
[Ovu poruku je menjao Java Beograd dana 08.09.2017. u 15:06 GMT+1]
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji