Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

broj klikova na link

[es] :: PHP :: broj klikova na link

[ Pregleda: 3139 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mordor
Vladimir Cvetic
/dev/null

Član broj: 2797
Poruke: 420
195.252.85.*

Jabber: cvele@default.co.yu
Sajt: www.knowbies.com


Profil

icon broj klikova na link22.03.2004. u 10:57 - pre 247 meseci
da li postoji nacin da proverim koliko je puta odredjeni posetilac sajta kliknuo na odredjeni link? ( naravno podrazumeva se da je ulogovan )
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.sbb.co.yu



+257 Profil

icon Re: broj klikova na link22.03.2004. u 11:16 - pre 247 meseci
Postoji.
Kakvo pitanje takav i odgovor - navedi sto vise informacija da bio dobio detaljniji odgovor.
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

mordor
Vladimir Cvetic
/dev/null

Član broj: 2797
Poruke: 420
195.252.85.*

Jabber: cvele@default.co.yu
Sajt: www.knowbies.com


Profil

icon Re: broj klikova na link22.03.2004. u 11:33 - pre 247 meseci
Imam link ka nekom desetom sajtu... korisnik je logovan, u mysqlu postoji polje u koje bi trebao da se belezi broj klikova na link sa svakog korisnika..
 
Odgovor na temu

del-boy
Bojan Delić
Beograd

Član broj: 9330
Poruke: 1089

Sajt: www.delic.in.rs


+21 Profil

icon Re: broj klikova na link22.03.2004. u 12:10 - pre 247 meseci
Najjednostavniji način je da postaviš link prema nekom svom php fajlu i da u njemu prvo povećaš brojač u bazi a onda uradiš redirekciju! Nisam ovo nikada radio, ali sada mi palo na pamet.

poz
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.sbb.co.yu



+257 Profil

icon Re: broj klikova na link22.03.2004. u 12:13 - pre 247 meseci
Citat:
mordor:
Imam link ka nekom desetom sajtu... korisnik je logovan, u mysqlu postoji polje u koje bi trebao da se belezi broj klikova na link sa svakog korisnika..

Pa onda samo treba umesto linka oblika <a href=http://nekisajt.com>Link</a> da imas link oblika <a href=redirekt.php?gde=id_linka>Link</a> (recimo, ili umesto id_linka mozes da stavis i ceo link ako ti je tako lakse), a u stranici redirekt.php imas skript koji dodaje u polje mysql tabele vezu korisnik, link, broj klikova (ako si tako zamislio) i da se prosledjuje na datu adresu.

HINT: www.php.net/header
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

arsa xx
Srdjan Arsic
Beograd

Član broj: 14203
Poruke: 452
195.252.87.*

ICQ: 247217004
Sajt: webdizajn.arsic.biz


Profil

icon Re: broj klikova na link22.03.2004. u 13:00 - pre 247 meseci
Postovao sam negde kompletan kod nemogu da se setim gde slicna tema.
Snimis taj kod i u svakom fajlu dodas:
<?php include("statistika.php"); ?>
Imas i ukikatne posete ujedno, i ukupan broj klikova;

aha evi i koda nadjoh
napravi tabelu 'statistics' sa tri kolone 'statistic_id' , 'statistic_key' i 'statistic_value'
(ova prva mislim da i nemora)
Upisi odmah dva recordsa(statistic_key,statistic_value):
users_total_click, 0
users_unique_visits, 0

db_quey zameni sa mysql_query ako nekoristis neku klasu

to bi trebalo to da bude :)


Code:

<?php

/////////////////////////////////////////////////////
// >> Za statistiku 

$self = $_SERVER["PHP_SELF"]."?".$_SERVER["QUERY_STRING"];

$sql="SELECT * FROM statistics WHERE statistic_key='$self'";
$result=db_query($sql);
if(db_num_rows($result)>0)
{
    $sql="UPDATE statistics SET statistic_value=statistic_value+1 
                    WHERE statistic_key='$self'";
}
else
{
    $sql="INSERT INTO statistics (statistic_key,statistic_value) 
                    VALUES ('$self',1) ";
}
db_query($sql);

if(!isset($_COOKIE["user_code"]))
{
    $user_code=md5(uniqid($_SERVER["REMOTE_ADDR"]));
    setcookie( 'user_code',$user_code, time() + 365*60*60  );
    $sql="UPDATE statistics SET statistic_value=statistic_value+1 
                    WHERE statistic_key='users_unique_visits'";
    db_query($sql);
}
else
{
    $user_code=$_COOKIE[user_code];
}

isset($_COOKIE['user_code']) ? $user_code=$_COOKIE['user_code']) : $user_code=md5(uniqid($_SERVER["REMOTE_ADDR"]));
setcookie( 'user_code',$user_code, time() + 365*60*60  );
$sql="UPDATE statistics SET statistic_value=statistic_value+1 
                WHERE statistic_key='users_total_click'";
db_query($sql);

// << kraj  statistike
?>


Evo kako izgleda statistika za jedan moj sajt

Uz male izmene mozes da uradis sta oces


Flash komponenta za atraktivan prikaz vesti na sajtu:
www.flash-news-ticker.com
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

mordor
Vladimir Cvetic
/dev/null

Član broj: 2797
Poruke: 420
*.beotel.net

Jabber: cvele@default.co.yu
Sajt: www.knowbies.com


Profil

icon Re: broj klikova na link22.03.2004. u 14:27 - pre 247 meseci
savrseno :) fala ;)
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: broj klikova na link

[ Pregleda: 3139 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.