Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

provera da li je checkbox selektovan ili ne, kako???

[es] :: PHP :: provera da li je checkbox selektovan ili ne, kako???

[ Pregleda: 3102 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

tibor
NS

Član broj: 20891
Poruke: 75
212.200.107.*

Sajt: tibor.fotopic.net


Profil

icon provera da li je checkbox selektovan ili ne, kako???26.06.2005. u 14:52 - pre 205 meseci
Imam stranicu za administraciju naziva kategorija. Jedan red sadrzi sledece elemente: redni broj, naziv kategorije, link za edit, link za delete, checkbox. checkbox sluzi za potvrdu brisanja. Nemam potrebu za brisanjem vise redova odjednom (zato sam i stavio link za delete u svaki red). Kako da proverim da li je checkbox selektovan kada kliknem na link za delete? (radim u php-u)

[Ovu poruku je menjao tibor dana 26.06.2005. u 15:53 GMT+1]
gde sam popeo?
 
Odgovor na temu

[email protected]
http://localhost

Član broj: 2597
Poruke: 1603

Sajt: localhost


+23 Profil

icon Re: provera da li je checkbox selektovan ili ne, kako???26.06.2005. u 16:23 - pre 205 meseci
Uradi to pomoću JavaScript-a.
Pogledaj ovu poruku koju je napisao noviKorisnik:
http://www.elitesecurity.org/poruka/639745
Tema nije baš o tome, ali će ti nadam se pomoći kako da proveriš da li je čekiran checkbox.
Banned - Not available
 
Odgovor na temu

dado_k
Varaždin

Član broj: 57122
Poruke: 300
*.adsl.net.t-com.hr.

ICQ: 326865106
Sajt: radim baš novi sajt u ph..


Profil

icon Re: provera da li je checkbox selektovan ili ne, kako???27.06.2005. u 07:17 - pre 205 meseci
Ma gluposti sad da problem koji je odlično riješen u php-u rješava preko javascript
a da koristi if(isset($_POST['ime_checkboxa']))
 
Odgovor na temu

[email protected]
http://localhost

Član broj: 2597
Poruke: 1603

Sajt: localhost


+23 Profil

icon Re: provera da li je checkbox selektovan ili ne, kako???27.06.2005. u 07:39 - pre 205 meseci
Zašto glupost?
Sve zavisi kako je to realizovano, jer u nekim slučajevima neće moći biti urađeno pomoću php-a.

[Ovu poruku je menjao [email protected] dana 27.06.2005. u 08:44 GMT+1]
Banned - Not available
 
Odgovor na temu

dado_k
Varaždin

Član broj: 57122
Poruke: 300
*.adsl.net.t-com.hr.

ICQ: 326865106
Sajt: radim baš novi sajt u ph..


Profil

icon Re: provera da li je checkbox selektovan ili ne, kako???27.06.2005. u 07:58 - pre 205 meseci
U kojim slučajevima nije moguće riješiti pomoću php-a?
Ovo pitam jer ja ne znam...
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
194.247.222.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: provera da li je checkbox selektovan ili ne, kako???27.06.2005. u 08:06 - pre 205 meseci
Citat:
dado_k:
Ma gluposti sad da problem koji je odlično riješen u php-u rješava preko javascript
a da koristi if(isset($_POST['ime_checkboxa']))

Vidi ovako: prema scenariju...
Citat:
Imam stranicu za administraciju naziva kategorija. Jedan red sadrzi sledece elemente: redni broj, naziv kategorije, link za edit, link za delete, checkbox. checkbox sluzi za potvrdu brisanja. Nemam potrebu za brisanjem vise redova odjednom (zato sam i stavio link za delete u svaki red). Kako da proverim da li je checkbox selektovan kada kliknem na link za delete? (radim u php-u)

... akcija za brisanje je klik na link, tako da nema POST metode, niti prosleđivanja formulara, pa pada navedeni PHP test.

Ili zamoliti JS da uskoči u igru, ili linkove zameniti Submit dugmadima formulara po redovima.
 
Odgovor na temu

[email protected]
http://localhost

Član broj: 2597
Poruke: 1603

Sajt: localhost


+23 Profil

icon Re: provera da li je checkbox selektovan ili ne, kako???27.06.2005. u 09:28 - pre 205 meseci
Citat:
dado_k: U kojim slučajevima nije moguće riješiti pomoću php-a?
Ovo pitam jer ja ne znam...


Upavo ovo što je napisao Dejan, jer onako kako je opisan problem jedino rešenje koje mi je bilo palo na pamet je JavaScript, nešto tako slično sam i bio napisao ali sam editovao poruku (ne vredi mi sada da se izvlačim).
Banned - Not available
 
Odgovor na temu

dado_k
Varaždin

Član broj: 57122
Poruke: 300
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 326865106
Sajt: radim baš novi sajt u ph..


Profil

icon Re: provera da li je checkbox selektovan ili ne, kako???27.06.2005. u 14:37 - pre 205 meseci
To je druga stvar to znam i ja...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: provera da li je checkbox selektovan ili ne, kako???

[ Pregleda: 3102 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.