Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Automatsko resizovanje komponenti na formi ?

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Automatsko resizovanje komponenti na formi ?

[ Pregleda: 2608 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

reiser

Član broj: 7895
Poruke: 2314



+102 Profil

icon Automatsko resizovanje komponenti na formi ?12.03.2004. u 18:44 - pre 201 meseci
Imam jednu formu koja je maximizovana. Na njoj imam jedan DBGrid, nekoliko TEdit-a, dugmica itd... Kako da napravim da komponente izgledaju isto i na drugim rezolucijama osim na 1024/768 na kojoj program radi ? Na vecim rezolucijama su komponente manje i obrnuto. ScaleBy ?
 
Odgovor na temu

Rapaic Rajko
Bgd

Član broj: 4105
Poruke: 790
80.93.233.*



+61 Profil

icon Re: Automatsko resizovanje komponenti na formi ?17.03.2004. u 12:13 - pre 201 meseci
Mozes da procitas rezoluciju iz objekta Screen. A za velicinu komponenata, jedino da radis neko rekurzivno racunanje; ne verujem da mozes da izvedes preko propertija Align i/ili Anchors...

Rajko
 
Odgovor na temu

chips
Blazin Srdjan

Član broj: 14803
Poruke: 342
195.252.103.*



Profil

icon Re: Automatsko resizovanje komponenti na formi ?19.03.2004. u 06:29 - pre 201 meseci
Uparavu si. Sa ScaleBy mozes to da uradis:

Recimo ScaleBy(75,100); ili ScaleBy(100,75); jedno povecava a, drugo smanjuje formu, ovo postavis da se odvija pri kreiranju forme "FormCreate".

Kasnije mozes preko promenljivih i SpinButona da napravis proceduru pa da ove vrednosti sam menjas.


Pozdrav!
Sto puta sam ti SRPSKI rekao:
ono što jednom crack-uješ,
ne možeš više da patch-uješ!
 
Odgovor na temu

chips
Blazin Srdjan

Član broj: 14803
Poruke: 342
195.252.109.*



Profil

icon Re: Automatsko resizovanje komponenti na formi ?25.03.2004. u 06:18 - pre 201 meseci
Moze i ovako:

procedure TForm1.ScaleButtonClick(Sender: TObject);
begin
AmountScaled := SpinEdit1.Value;
ScaleBy (AmountScaled, 100);
ScaleButton.Enabled := False;
RestoreButton.Enabled := True;
end;

procedure TForm1.RestoreButtonClick(Sender: TObject);
begin
ScaleBy (100, AmountScaled);
ScaleButton.Enabled := True;
RestoreButton.Enabled := False;
end;

Pozdrav!


Sto puta sam ti SRPSKI rekao:
ono što jednom crack-uješ,
ne možeš više da patch-uješ!
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Automatsko resizovanje komponenti na formi ?

[ Pregleda: 2608 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.