Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Skin(ovanje) formi

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Skin(ovanje) formi

[ Pregleda: 3950 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

coyoteugly
Belgrade

Član broj: 4350
Poruke: 28
*.anima.co.yu



Profil

icon Skin(ovanje) formi03.10.2002. u 11:31 - pre 239 meseci
Trazio sam na netu i video sam da postoji dosta komponenti koje vrse skinovanje formi, ali su uglavnom shareware tipa. Da li neko ima freeware (solidnu) komponentu, ili ima uvid u proces skinovanja?

Otprilike ono sto mi je potrebno jeste da napravim aplikaciju tipa neoplanet, ili kazaa (znaci, ne bas kao winamp, sa slikama umesto solid forme).

THE ONLY INTERESTING ANSWERS ARE THOSE THAT DESTROY THE QUESTIONS
 
Odgovor na temu

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
Poruke: 859
*.verat.net

Sajt: www.activecollab.com


+1 Profil

icon Re: Skin(ovanje) formi03.10.2002. u 18:12 - pre 239 meseci
Idi na www.jedi-delphi.org i downloaduje JVCL (Jedi VCL). Biblioteka sadrzi oko 300 komponeti, automatsku instalaciju itd.

Ima veoma zgodna komponenta. Naime, ucitas bitmapu i ona predstavlja skin (svetla mesta postaju transparentna).

JVCL je 8 MB bez primera i OpenSource je.
http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.elfak.ni.ac.yu

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Skin(ovanje) formi04.10.2002. u 04:11 - pre 239 meseci
sam malla ispravka. adresa je www.delphi-jedi.org
 
Odgovor na temu

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
Poruke: 859
*.verat.net

Sajt: www.activecollab.com


+1 Profil

icon Re: Skin(ovanje) formi04.10.2002. u 10:32 - pre 239 meseci
Stvarno se izvinjavam......................... Nije bilo namerno.

Moram da trazim povratak para od svog psihijatra =]
http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
 
Odgovor na temu

coyoteugly
Belgrade

Član broj: 4350
Poruke: 28
*.anima.co.yu



Profil

icon Re: Skin(ovanje) formi04.10.2002. u 14:09 - pre 239 meseci
Hvala!
THE ONLY INTERESTING ANSWERS ARE THOSE THAT DESTROY THE QUESTIONS
 
Odgovor na temu

kingrale
Adnan Ralic
Sarajevo

Član broj: 5620
Poruke: 16
*.as.bu.bih.net.ba.

Sajt: www.delphi.co.ba


Profil

icon Re: Skin(ovanje) formi08.10.2002. u 01:24 - pre 238 meseci
evo onako btw 2 stvari na ovu temu:

Transparentna Forma:

form1.brush.style:=bsclear;
Form1.BorderStyle:=bsNone;


Okrugla Forma:
procedure TForm1.FormCreate(Sender:TObject);
var region: HRgn;
begin
region:=CreateEllipticRgn(1,1,200,200);
SetWindowRgn(handle, region, true);
end;

Puno zabava sa ovim.
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.elfak.ni.ac.yu

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Skin(ovanje) formi08.10.2002. u 03:50 - pre 238 meseci
Citat:

Transparentna Forma:

form1.brush.style:=bsclear;
Form1.BorderStyle:=bsNone


i gde ovo napisesh? u kojoj metodi? kako?

(imho) ovako se ne postavlja da forma bude transparentna!!
 
Odgovor na temu

goblin
Milan Aleksic
Gtech Belgrade, Sofware Engineer II
Beograd

Član broj: 4055
Poruke: 85
*.ptt.yu

Jabber: milanaleksic@gmail.com
Sajt: www.milanaleksic.net


Profil

icon Re: Skin(ovanje) formi09.10.2002. u 23:38 - pre 238 meseci
U OnCreate nema funkciju posto samo obrise pozadinu forme, ali onemogucava kasnije pravilno iscrtavanje (pokrij program pa ponovo otkrij pa vidi sta se desava). Mislim da je najbolje ovu stvar izvesti definisanjem regiona prozora (ona druga varijanta) ... mozes cak i sam da napravis jednostavnu komponentu koja ce da pamti region, snimi u dfm, pa na kreiranju "izrenderuje" formu... ali opet, zasto ponovo otkrivati tocak? Samo potrazi TCoolForm komponentu (odavno je nisam koristio, ali se secam da je bas fino radila).

Pozdrav
Don't try to impress me... I'm good !
 
Odgovor na temu

silverglider

Član broj: 651
Poruke: 218
*.batalpha.de

Sajt: www.benchmark.co.yu


Profil

icon Re: Skin(ovanje) formi11.10.2002. u 09:09 - pre 238 meseci
Ljudi, "skinovanje" formi ne znaci samo napraviti formu "ne-cetvrtastom" ili neke delove forme transparentnim. Radi se i o izgledu forme na onom delu "gde se sve vidi". Izrada novih klasa dugmica, scrollera, itd koji upotrebljavaju bitmape umesto canvas iscrtavanja, na primer. Pa koliko se stvari komplikuju u zavisnosti da li je forma fixne velicine ili se dozvoljava i resize. Pa run-time promena skina.
Ima tu dosta posla.
 
Odgovor na temu

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
Poruke: 859
*.inpoint.net

Sajt: www.activecollab.com


+1 Profil

icon Re: Skin(ovanje) formi14.10.2002. u 11:44 - pre 238 meseci
Istina, zato sam i preporucio JVCL. Tamo ima dosta zgodnih kontrola pomocu kojih se mogu napraviti interesentana graicaka okruzenja.

BTW, Globus VCL ima kontrole sa interesantnim grafickim svojstvima. Isto je Freeware sa kompletnim kodom.
http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
 
Odgovor na temu

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
Poruke: 859
*.inpoint.net

Sajt: www.activecollab.com


+1 Profil

icon Re: Skin(ovanje) formi15.10.2002. u 13:25 - pre 238 meseci
Posto sam spomenuo Globus VCL evo i adrese:

http://shop.biblio-globus.ru/cpr/download.htm

Sajt je na ruskom... Paket je "tezak" nesto manje od 1MB
http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
 
Odgovor na temu

star13

Član broj: 5762
Poruke: 8
*.net.hinet.hr



Profil

icon Re: Skin(ovanje) formi15.10.2002. u 17:02 - pre 238 meseci
Mislim da ima primjera obrađenih na CD-u uz knjigu Delphi 6 u izdanju Mikro knjiga.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Skin(ovanje) formi

[ Pregleda: 3950 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.