Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Tabovi u c# formi

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Tabovi u c# formi

[ Pregleda: 1158 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

TATATA
Nezaposlen
Čačak

Član broj: 309279
Poruke: 16



Profil

icon Tabovi u c# formi22.04.2013. u 09:29 - pre 82 meseci
Pravim formu u C#-u, koja između ostalog, sadrži tabove. Ti tabovi nisu implementirani preko Toolbox-a, već sam napisala klasu koja ih iscrtava. Sada imam problem da im dodam funkcionalnost, tj. treba da se ponašaju kao da su implementirani preko Toolbox-a. Znači, tab koji je aktivan, treba da bude druge boje (za sada mi to treba). Sve primere koje sam pronašla na netu, podrazumevaju ubacivanje iz Toolbox-a (ili ja nisam dovoljno tražila ).
Ako neko ima ideju kako to da izvedem, ili link gde postoji sličan primer, puno bi mi značilo.
 
Odgovor na temu

Dusan Kondic
Programer
ZR "Parametar" Ljubovija
Ljubovija

Član broj: 49961
Poruke: 225
109.121.47.*

Sajt: www.drinacoding.com


+14 Profil

icon Re: Tabovi u c# formi22.04.2013. u 10:18 - pre 82 meseci
Ako sam dobro razumeo, potrebno ti je nešto kao
tabControl_SelectedIndexChanged
u kome ćeš iz "e" (EventArgs) da izvučeš koji je TabItem u pitanju i da mu promeniš boju.
 
Odgovor na temu

TATATA
Nezaposlen
Čačak

Član broj: 309279
Poruke: 16



Profil

icon Re: Tabovi u c# formi22.04.2013. u 10:24 - pre 82 meseci
Tačno to.
 
Odgovor na temu

TATATA
Nezaposlen
Čačak

Član broj: 309279
Poruke: 16



Profil

icon Re: Tabovi u c# formi22.04.2013. u 11:35 - pre 82 meseci
Citat:
Dusan Kondic:
Ako sam dobro razumeo, potrebno ti je nešto kao
tabControl_SelectedIndexChanged
u kome ćeš iz "e" (EventArgs) da izvučeš koji je TabItem u pitanju i da mu promeniš boju.


Probala sam da uradim, ali se nisam pomerila daleko od početka. Obzirom da ovako nešto radim prvi put, značila bi mi pomoć.
Hvala unapred.
 
Odgovor na temu

Dusan Kondic
Programer
ZR "Parametar" Ljubovija
Ljubovija

Član broj: 49961
Poruke: 225
109.121.47.*

Sajt: www.drinacoding.com


+14 Profil

icon Re: Tabovi u c# formi22.04.2013. u 12:30 - pre 82 meseci
Žao mi je, ne umem da nađem header u narednom kodu
Code:

        private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
        {
            TabControl mojaTabKontrola = new TabControl();
            mojaTabKontrola.TabPages.Add("Jaguar");
            mojaTabKontrola.TabPages.Add("Februar");
            mojaTabKontrola.SelectedIndexChanged += new EventHandler(mojaTabKontrola_SelectedIndexChanged);
            this.Controls.Add(mojaTabKontrola);
        }
        void mojaTabKontrola_SelectedIndexChanged(object sender, EventArgs e)
        {
            string tekst;
            for (int i = 0; i < ((TabControl)sender).TabPages.Count; i++)
            {
                if (i == ((TabControl)sender).SelectedIndex)
                {
                    ((TabControl)sender).TabPages[i].BackColor = Color.Blue;
                }
                else
                {
                    ((TabControl)sender).TabPages[i].BackColor = Color.Orange;
                }
            }
        }
 
Odgovor na temu

TATATA
Nezaposlen
Čačak

Član broj: 309279
Poruke: 16



Profil

icon Re: Tabovi u c# formi22.04.2013. u 13:48 - pre 82 meseci
Hvala na pomoći. Sada ću da pokušam da to uklopim u svoj kod.
Pozdrav
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Tabovi u c# formi

[ Pregleda: 1158 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.