Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Aliexpress.com - iskustva?

[es] :: E-Kupovina :: Aliexpress.com - iskustva?
(TOP topic, by bakara)
Strane: << < .. 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 1540787 | Odgovora: 9006 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Urkelele
Sistem Administrator

Član broj: 21350
Poruke: 516
*.static.isp.telekom.rs.



+141 Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?21.11.2017. u 09:25 - pre 44 meseci
Ja ne znam gde vi nalazite sve te prevarante? OK, ja sam relativno nov na aliju (nesto vise od godinu dana) i do sada nisam imao nekih vecih problema.
- jedan paket nije stigao, pokrenuo dispute i refundiran pun iznos (nije bila velika cifra... 3 i nesto $)
- u paketu stigla pogresna roba, ja pitao prodavca zasto, on se izvinjavao i poslao ponovo... posle odredjenog vremena i to stiglo - nisu trazili povracaj robe - vrednost oko 2$
- javili mi iz prodavnice da su mi poslali pogresnu robu (led sijalice), izvinjavaju se i kazu da ce poslati to sto sam narucio sto su i ucinili i poslali drugi track broj. Pitali da li mogu da prodam te sijalice negde, ja iskulirao - vrednost 35$
- stigla lemilica ali loseg kvaliteta. tj. dobra nego vrhovi nisu ni za ... e a to sam ja kriv.

Ostalo, sve lepo upakovano i uglavnom brzo stizalo. Sto kaze ademare, vise problema ima sa nasima nego sa kinezima. Paket putuje iz Kine do Srbije 10ak dana, ali zato po 15 dana ceka kod nasih, pa uracunaju veci porez, pa traze dokaze o placanju...

Evo, nesto sto sam narucio 11.11. juce stiglo za carinu
qq meni, ja da sam normalan pored vas bih poludeo!
Tek sad znam koliko ne znam...
 
Odgovor na temu

SaleB81
Beograd, RS

Član broj: 90990
Poruke: 313
95.180.48.*



+40 Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?21.11.2017. u 12:43 - pre 44 meseci
@Urkelele:

Zavisi mnogo od vrste robe koja se narucuje. Ja sam imao sjajna iskustva sa factory shopovima, ljudima koji su prodavali dovoljno specificnu robu gde za odredjeni tip robe imas <10 prodavaca na celom aliju, s ljudima koji rade s elektronkom, ali sto ides vise ka mainstream proizvodima to je vise mahinacija, ako pritom juris i najnizu cenu verovatnoca je da ces imati neki problem. Kad god sam jurio cenu ili sam cekao proizvod 40+ dana ili sam dobio nesto neispravno, neupotrebljivo, ili nisam ni dobio. Slicna prica je i sa plasticnim proizvodima u cenovnom domenu ispod 2usd (razni punjaci, kuhinjska pomagala, koje kakve gluposti). Cesto je recimo problem kad kinez uzme opis proizvoda od drugog slicnog proizvoda, nesvestan razlike izmedju svog i tog drugog, tu uvek dajem prednost onome ko zna sta prodaje, bez obzira na razliku u ceni. Te sve greske racunam na ispod 2% svih narudzbina i tokom godina ta vrednost je ostala na tom nekom nivou, a svaka greska je bila posledica sto nesto nisam procitao, zaleteo se ili pojurio najjeftinije. Kad god naidjes na korektnog prodavca, on je spreman da ode u minus da musterija bude zadovoljna i da se vrati sledeci put, sto si i sam imao prilike da dozivis.

 
Odgovor na temu

Urkelele
Sistem Administrator

Član broj: 21350
Poruke: 516
*.static.isp.telekom.rs.



+141 Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?22.11.2017. u 07:23 - pre 44 meseci
Da naravno, i ja uglavnom uzimam od factory shopa... a obavezno prodjem i kroz prodavnicu da vidim sta jos nudi, da porucim zajedno, dobijem neki popust i tome slicno. Narucivao sam i neke gluposti, ali je to bila retka situacija.

Evo cist primer, neki elektronski deo, postoji cena za komad koji ima postarinu i upakovano 10 komada bez postarine. Kada izracunam 10 komada sa postarinom izadje jeftinije nego ovih 10 upakovanih

Kad kupujem, uzimam "kao" malo kvalitetnije, npr. led sijalice, trake... nikad one najjeftinije.

Ne znam kakva su vasa iskustva sa cenkanjem, ono tipa posaljete poruku, pitate za popust i tome slicno. Ja probao jedno dva puta i digao ruke... smorio se.



qq meni, ja da sam normalan pored vas bih poludeo!
Tek sad znam koliko ne znam...
 
Odgovor na temu

ademare

Član broj: 151475
Poruke: 6877



+1461 Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?22.11.2017. u 12:48 - pre 44 meseci
Ja licno kupujem najvisem od sistema ! Znaci postoje sistemi , tipa sto bi mi rekli Fransiza . Nekoliko velikih , da li su fabrike , velike trgovine svejedno . One imaju svoje dilere . Ti dileri niti imaju robu , niti , porucuju , niti salju !

Samo prikupljaju porudzbine od nas kupaca, salju mejlove ovim centralama i one salju . Dileri rade za procenat.

Tako da mi je potpuno svejedno kod kog cu dilera da narucim , jer svaki od njih zna da posalje mejl u centralu . To sto mnogi dileri imaju razlicite cene , je sbog toga sto daju akcije , neki ne daju nikada , razlicite su taktike . Mislim na dilere jednog Sistema .

Tu ima jakih , sa dosta narudzbina , njima ne treba reklama . Pravo je cudo koliko ljudi zeli da naruci od onoga ko ima dosta porudzbina ! Ja igram sa onima koji tek zele da se afirmisu , malo skinu cenu itd . Jer sustinske razlike nema objasnio sam zasto . Roba je ista .

Nikada se ne cenkam , posebno oko postarine , doplatne , mada ni oko drugih stvari . Nekada davno sam video da to slabo prolazi , pa se i ne zamajavam tim .

Inace primetio sam dosta prodavaca koji imaju nizu cenu na 10 komada necega , nego na 100 ili 1.000 ! Tako da tu i nema razloga za cenkanje , jer veca porudzbina , donosi vecu cenu
 
Odgovor na temu

SaleB81
Beograd, RS

Član broj: 90990
Poruke: 313
95.180.48.*



+40 Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?22.11.2017. u 12:57 - pre 44 meseci
@Urkelele:

Citat:
Kad kupujem, uzimam "kao" malo kvalitetnije ...


Da se nadovezem, to sve sto je malo kvalitetnije, vec po svojim karakteristikama napusta okvire najjeftinije robe koja se cesto ovde spominje. Druga prednost kod neke potrsacke elektronike tipa telefon, tablet, ... je sto je za neku odredjenu velicinu ekrana ili neku drugu lako primetnu karakteristiku dazbina uvoza jako slicna izmedju modela i modela (podatak od pre dve godine, koji nisam testirao u skorije vreme). Ja sam tad platio jako slicnu cifru za uvoz 10.1 tableta, koji bio tada vrh njihove ponude, kao neko ko je narucivao najjeftiniji 10.1 tablet (razlika u nabavnoj ceni izmedju mog i tog najjeftinijeg uredjaja preko 100usd, samim tim sam procentualno manje platio carinu od onog ko je kupio najjeftiniji dostupan uredjaj), pritom i dalje radi sasvim korektno. Mnogo mi se recimo svidja kod nekih prodavaca koji izlistaju slike detalja prozivoda ukazujuci na sitne detalje koji su razliciti izmedju njihovog "orginalnog" proizvoda inferiorne kopije njihovog prozivoda, objasnjavajuci u svakom paru slika, manu jeftinijeg i prednost njihovog resenja. Ne kazem da taj set slika ne moze kao i tekst da se prekopira od drugog prodavca, ali takav prodavac obicno moze da odgovori na pitanje postavljeno o proizvodu na kvalitetnom engleskom jeziku, sto govori o tome da zna sta prodaje i da je proizvod verovatno u visem rangu kvaliteta.

Setovi, pogotovu kod sitne modularne elektronike i dremel pribora, su cesto znatno jeftiniji nego komadna roba, ali to moze da bude i navlaka da kupis nesto sto nikad neces upotrebiti. Ja tu pokusavam da uhvatim neku logiku, ako mi treba jedan, a 5 ili 10 kostaju manje od dva pojedinacna, uzimam pet ili deset; ako dva pojedinacna kostaju manje nego set, uzmem jedan, pa ako mi ponov zatreba isti modul, onda narucim set i obicno se desi da preostale iz seta nikad vise ne upotrebim. Opet ako je nesto dovoljno sitno ili jeftino, moze da se desi da jedan komad (uzorak) ne mozes ni da kupis.

Nikad nisam pokusao da se cenkam, ali su bile druge situacije. Ozbiljne firme koje salju iskljucivo kururskom sluzbom, pa za predmet od 10-20 izadje postarina 60-70 recimo, ugavnom DHL. U takvim slucajevima formiram porudzbinu bez placanja i pustim poruku: "Postovani, takva i takva stvar, nije bitno da bude sto pre, bitno je da bude sto jeftinije, da li moze obicnom postom, kako bi to utiaclo na cenu." Obicno dobijem odgovor da imaju losa iskustva sa regularnom postom, da salju iskljucivo kurirskom sluzbom, ali da su se raspitali i da za nasu zemlju cena slanja UPS-om moze da bude 20-35usd, kao najjeftinija opcija, i onda ako se radi o necemu sto mi bas treba, ja to prihvatim i to bude u Beogradu 4-5 dana posle placanja. To vazi za robu iz Shenzhena i Pekinga, iz neke zabiti ako se salje kurirskom sluzbom cene umeju da budu brutalno visoke. Druga opcija bila je kad jedan isti proizvod narucujem po peti put od istog prodavca, i pitam da li moze popust za stalnu musteriju, a ovaj mi odgovori, ne moze, ali sacekaj 10 dana, bice na popustu tada ili nesto u tom smislu. Poslednja opcija su situacije kad nekom ko ima svoju proizvodnju, skrenem paznju na neki zapadni porizvod koji moze da se iskopira, ako se ispostavi da je proizvod nesto sto inzenjersko odelenje prihvati (tema su masinski sklopovi, plastika i aluminijum, rezervni delovi hobi cnc masina) desi se da pri sledecoj narudzbini dobijem poklon koji po ceni premasuje ono sto sam narucio, kao mali znak paznje/zahvalnosti.

Ih, opet sam se raspisao, izvinjavam se ostalima. Vecina napisanog se ponavlja, ali bar 50 strana nisam pisao o ovim stvarima.
 
Odgovor na temu

Iraa
muzika
Beograd, Srbija

Član broj: 328751
Poruke: 55
87.116.172.*



Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?23.11.2017. u 00:50 - pre 44 meseci
Pozdrav! Imam jedan problem. Prvi put sam narucila bateriju preko Aliexpresa. Baterija mi je stigla za 8 dana ali pogresan model. Narucila sam BT531S a prodavac mi je poslao BT530S. Baterija je dosta manja od moje, jedino se marka poklapa. Citala sam pravila Aliekspresa koja kazu da ukoliko dobijemo pogresan proizvod, da prvo kontaktiram prodavca i da se sa njim pokusam dogovoriti pa ako dogovor ne uspe, tek onda da ulozim "Despute" i ponovo se pokusam pred njima dogovoriti sa prodavcem. Ne znam da li sam to dobro razumela i razmisljam se da li da odma trazim povracaj novca jer mi je prodavac vec dosta sumnjiv kada nije vodio racuna koji mi model salje. On moze da pristane da mi zameni bateriju i opet da mi posalje pogresan model a ja onda mogu da izgubim na vremenu, tj. "Time Protection" da se zalim. Sta mi je ciniti? Pomagajte ....

[Ovu poruku je menjao Iraa dana 23.11.2017. u 02:42 GMT+1]
Ihaj
 
Odgovor na temu

SASA M.
Pripyat

Član broj: 32850
Poruke: 2900
*.dynamic.sbb.rs.



+292 Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?23.11.2017. u 08:58 - pre 44 meseci
Kontaktiraj prodavca, vidi sta ce on reci. Inace, prelistajte zadnjih 10-15 strana, vec je vise puta odgovoreno.
 
Odgovor na temu

Iraa
muzika
Beograd, Srbija

Član broj: 328751
Poruke: 55
87.116.172.*



Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?23.11.2017. u 09:41 - pre 44 meseci
Hvala!!
Ihaj
 
Odgovor na temu

ademare

Član broj: 151475
Poruke: 6877



+1461 Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?23.11.2017. u 12:43 - pre 44 meseci
Prodavca obavesti reda radi . Ne pristaj na gluposti da ti salje ponovo , i slicno .

Novac mozes traziti i eventualno dobiti samo preko Disputa - Zalbe . Posto se radi o skroz pogresnom proizvodu trazi sav novac nazad . Tamo u opcijama oko Disputa obelezi da je stiglo , da trazis Refund Bez vracanja , i da je pogresan proizvod .

U opisu napisi o cemu se radi , gde je greska .

Fotografije . To je ovde Najvaznije . Fotografisi , sto mozes kvalitetnije gde se vide oznake baterija . Slikaj koverat . Stavi bateriju koju si dobila u telefon i pokazi da je mala . Fotografije uploaduj tu posle opisa .

To bi bilo to ukratko sta treba raditi i kako .
 
Odgovor na temu

Iraa
muzika
Beograd, Srbija

Član broj: 328751
Poruke: 55
87.116.172.*



Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?23.11.2017. u 13:10 - pre 44 meseci
Sad je gotovo. Poslala sam poruku prodavcu da mi je poslao pogresan model koji je manji od moje baterije i pitala ga sta predlaze, kako da resi ovaj problem. Prilozila sam jasno slikanu bateriju sa kovertom i moze samo jedna slika da se posalje, ne moze vise sto mi je malo cudno. Isprva sam mislila isto sto i ti , da odma trazim novac nazad jer je to veoma neozbiljno da takvu gresku napravi ali posto ovo prvi put radim, drugo, jedino on ima tu bateriju, ne mogu nigde da je nadjem, resila sam da ipak probam. Imam samo jos 9 dana sanse da se zalim i posle je gotovo. Ako mi se u tom roku ne javi pokrenucu zalbu i traziti novac nazad. Ako mi se javi, mislim se, opet je rizicno jer mi moze reci da ce mi poslati novu bateriju a da to ne ucini ili posalje potpuno pogresnu bateriju ponovo a ja za to vreme izgubim sansu da se zalim jer je rok jos samo 9 dana za "Despute". Kakva je onda to zastita za nas ako smo toliko ograniceni vremenom? Ne znam sta da radim...
Ihaj
 
Odgovor na temu

valjan
Janko Valencik
Inženjer/programer
Alfanum d.o.o.
Novi Sad

Član broj: 158605
Poruke: 3502
*.mediaworksit.net.

Sajt: www.alfanum.co.rs


+547 Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?23.11.2017. u 14:24 - pre 44 meseci
Pare su kod AliExpresa (osim ako već nisi kliknula da potvrđuješ da je roba sitgla) tako da ignoriši sve njegove priče da će ti vratiti novac - novac može da ti vrati jedino AliExpress i niko drugi, i jedini način za to je da pokreneš dispute. Takođe, nije tvoja greška nego njegova što je poslao pogrešnu bateriju, a povratna poštarina je skupa, pa ne pristaj na vraćanje robe, neka on plaća greške iz svog džepa ;-)
 
Odgovor na temu

Iraa
muzika
Beograd, Srbija

Član broj: 328751
Poruke: 55
87.116.172.*



Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?23.11.2017. u 15:13 - pre 44 meseci
Da! Evo sad sam se raspitala za vracanje baterije koje bi me kostalo najmanje 2700 dinara, sto je duplo vise od vrednosti baterije. Jedini nacin po meni za resavanje problema je da mi posalje pravu bateriju bez mog vracanja pogresne baterije, ako je iole posten prodavac. Ukoliko mi ne ponudi takvo resenje odma pokrecem DISPUTE.
Ihaj
 
Odgovor na temu

SaleB81
Beograd, RS

Član broj: 90990
Poruke: 313
95.180.48.*



+40 Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?23.11.2017. u 15:23 - pre 44 meseci
@Iraa:

Necu se mesati u pricu oko disputa, jer si savete vec dobila. Sumnjam da ce pristati da zadrzis bateriju koja je pogresna, a tebi se ne isplati da je saljes nazad, tako da je sve to teska situacija. Ako dobijes svoje pare nazad, stavljam na raspolaganje tri linka ka takvim baterijama: prvi je prodavnica koja postoji svega nekoliko meseci i njega bih zaobisao, drugi je prodavnica koja postoji nekoliko godina i s kojim ne bi trebalo da bude problema i treci je prodavnica koja po podacima na sajtu ne isporucuje u Srbiju. Ako se odlucis za treceg, to dolazi u igru ona prica da proizvod ubacis u korpu, a ne platis, pa kontaktiras prodavca sa potanjem da li bi ipak poslao u Srbiju iako pise da ne salje, pa ako pristane imas mogucnost od njega da narucis. Verovatno ima jos neko, ali nisam posvetio dovoljno vremena da bih ga nasao. U sustini kada je neka retka baterija u pitanju, jedna od opcija je kontaktirati proizvodjaca, ili potraziti factory shop brenda na Ali-ju pa od njih direktno naruciti (iako se ne reklamiraju da imaju taj proizvod).
 
Odgovor na temu

ademare

Član broj: 151475
Poruke: 6877



+1461 Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?23.11.2017. u 16:02 - pre 44 meseci
@ Iraa

Napisao sam ti sta da radis , i Nista nije kasno . Odgovor prodavca se ceka 24 sata , ne vise . Nemoj mnogo sa njim ulaziti u razgovor , jer ti on trosi vreme. Verovatno si i narucila kod ovog Medveda = Bear shop . Inace mislim da je to jedna prodavnica sa dve stranice i sa dva naziva !

Za upload fotografija , to sam davno opisivao pa mogu opet Koristi program Irfan view ! Prvo snimis na primer 6 fotografija , snimis naravno 20 -tak , ali odaberes najbolje , na kojima se vidi ono sto sam ti napisao , brojevi modela itd .

Onda sa ovim programom Smanjis svaku fotografiju na rezoluciju 800 X 600 ! Za izlaz izaberes . jpg format 90 % kvalitet . Da bi fotografija ocuvala kvalitet i detaljnost , a da joj se smanji velicina !

Ides na prvi meni file , Open opcija za ucitavanje . Kada se foto ucita u meniju Image , opcija Resize . Moze CTRL + R u isto vreme bez menija . Set new size , je vec obelezeno i tu otkucas 800 X 600 . Fotografiju snimis sa save as iz prvog menija File i tu biras format JPG i kvalitet , uzmi 90 % .

Kada tako dobijes 6 fotografija onda ide spajanje u jednu ! U Meniju Image ,opcija Create Panorama . Na tom novom ekranu prvu je obelezeno horizontal , tu ucitas - stavis 3 fotografije . I snimis ih sa save as kao i onu pojedinacnu . To ponovis sa preostale 3 i sada imas 2 fotografije sa po 3 stare . Jos jednom odaberes ovu opciju Create Panorama samo sada obelezis Vertical . I ucitas ove nove 2 fotografije koje su 1X3 stare .

Sve to snimis sa save as i dobijes Jednu fotografiju na kojoj se lepo vide svih onih 6 !
 
Odgovor na temu

bakara
nBGd

SuperModerator
Član broj: 40157
Poruke: 15744



+2833 Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?23.11.2017. u 16:26 - pre 44 meseci
Jeftina je to baterija da ti neko trazi vracanje.
Znaci trazi full refund i nista vise, a posle mozes i kod njega opet da kupis pa nek salje opet pogresnu ako mu se isplati
Nažalost i kazna stvara naviku!
Nažalost i kazna izgrađuje stav!
 
Odgovor na temu

Iraa
muzika
Beograd, Srbija

Član broj: 328751
Poruke: 55
87.116.172.*



Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?24.11.2017. u 23:23 - pre 44 meseci
Dragi prijatelji, evo dobila sam odgovor od prodavca istog dana kada sam mu poslala poruku, da mu je zao i da ce mi poslati novu bateriju. Dear friend. Sorry for the accident , we will send you a new battery again. Inace seller je Bear Yang a radnja je ShenZhen Bear Store. Da li su to ti prevaranti koje si spomenuo Admare? Inace, meni kod narucene baterije na Aliju pise za Awaiting Delivery sledece: Your order will be closed in 8 days 4 hours 1 minutes. Sta to ustvari znaci? Da li to znaci da imam jos osam dana zastite tj da jos samo osam dana imam sanse da se zalim? Nisam do sada pritisnula dugme Confirm Good Receive, bateriju sam narucila 12. novembra a stigla mi je za osam dana. Mene samo brine da ne izgubim sansu da se zalim ako mi ne posalju bateriju jer pitanje je da li ce mi poslati. Inace nisu mi trazili da im vratim ovu njihovu pogresnu bateriju...
Ihaj
 
Odgovor na temu

SaleB81
Beograd, RS

Član broj: 90990
Poruke: 313
95.180.48.*



+40 Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?25.11.2017. u 01:53 - pre 44 meseci
Ako i dalje pise Awaiting delivery znaci da nije potvrdjen prijem posiljke (sto je dobro), u tom slucaju treba traziti od prodavca da produzi vreme zastite za jos, recimo 20 dana (malo duze od vremena koliko je trebalo prvoj posiljci da stigne i neko vreme potrebno za testiranje pristiglog proizvoda). U svakom slucaju, prodavac ima mogucnost da produzi vreme zastite i vise puta ako treba. Ne treba potvrdjivati prijem dok ne stigne i druga posiljka.

Kad se sve to zavrsi i stigne prava baterija, ova pogresna moze da ide na kupujemprodajem, limundo, kupindo ili ko vec sta voli, mozda nekome treba.
 
Odgovor na temu

ademare

Član broj: 151475
Poruke: 6877



+1461 Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?25.11.2017. u 03:35 - pre 44 meseci
Nije to bas tako . Ima tu jedan trik , sada je skoro to uvedeno , Da nije vazno da li potvrdis ili ne , Ali ima svoje pracenje , pisao sam o tome u drugoj temi , stizanje posiljki i pracenje . Znaci , bez obzira da li kupac prijavi stizanje ili ne , porudzbina ce se zatvoriti , ako je posiljka imala pravo pracenje , a jeste , posto se na Alijevom pracenju ispise da je posiljka Preuzeta od strane kupca .

To je uvedeno da se ne bi kupovina razvlacila unedogled, i rok za to je 10 dana od kada pise da je posiljka podignuta od strane kupca .

Tako da ja i dalje ne bih se zavaravao sa prodavcem , jer on Milom ili silom gubi 16 $ , a znajuci Kineze , promil njih , ne procenat , ce pristati da izgubi i 1 Cent , a kamoli 16 $ !

Imas svoja prava kao kupac i koristi ih . Ja tako uvek radim , i za sve ove godine Kinezi me nisi prevarili , mada su dosta puta pokusavali ni za 1 cent !

Upravo ovde zato i pisem postove , jer ne volim da gledam kako varaju ljude . Da li za 1 , 10 ili 100 $ , to nije vazno . Svakom treba pomoci da ne ostane bez novca .

Ipak krajnja odluka sta raditi je Tvoja jer je novac tvoj , pa ga mozes i Pokloniti Kinezu
 
Odgovor na temu

Iraa
muzika
Beograd, Srbija

Član broj: 328751
Poruke: 55
87.116.172.*



Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?25.11.2017. u 09:10 - pre 44 meseci
Auuu, hvala vam. Ipak bih pokusala da rizikujem jer jedini on ima tu bateriju i jos jedan sajt koji nije tako poznat i pouzdan. Dakle treba onda da od prodavca trazim da mi produzi rok zastite, samo kako se to radi, da li opet preko poruke kontaktiram prodavca da mi produzi rok zastite i kako cu znati da li je on to uradio? Pretpostavljam da bi dobila neko obavestenje. Dakle, politika kupoprodaje preko alija i nije bas toliko na strani kupca jer prakticno to dugme za potvrdjivanje da je roba stigla stoji samo formalno... Tako mi se cini
Ihaj
 
Odgovor na temu

Mar78
Beograd,Srbija

Član broj: 334298
Poruke: 181
87.116.178.*



+4 Profil

icon Re: Aliexpress.com - iskustva?25.11.2017. u 09:43 - pre 44 meseci
Preko poruke, a obavezno istovremeno sa rokom zastite trazi da ti sto pre posalje novi broj za pracenje posiljke-te nove baterije, tako ces znati dal je stvarno poslao.
Kada udjes u tvoje porudzbine, sat vise nece otkucavati 8-9 dana, nego npr.38-39 dana...Mislim da ces dobiti i poruku na mail da je puurchase protection time extended...
 
Odgovor na temu

[es] :: E-Kupovina :: Aliexpress.com - iskustva?
(TOP topic, by bakara)
Strane: << < .. 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 1540787 | Odgovora: 9006 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.