Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Forma ispod svega

[es] :: Visual Basic 6 :: Forma ispod svega

[ Pregleda: 3357 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

7775

Član broj: 17337
Poruke: 35
*.net.htnet.hr



Profil

icon Forma ispod svega07.03.2004. u 17:48 - pre 216 meseci
Jel zna tko kod kako da forma bude skroz dolje(iza svih prozora,ako je moguće iza ikona,ali ne da mi je stavi kao wallpaper)
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Forma ispod svega08.03.2004. u 12:28 - pre 216 meseci
Nisam siguran da ovo moze da se izvede, ali ako moze moras koristiti APIje.

Ono sto sam ja koristio je da nekoj kontroli setujes da joj je parent desktop.

Code:

Private Declare Function GetDesktopWindow Lib "user32" () As Long
Private Declare Function SetParent Lib "user32" _
(ByVal hWndChild As Long, ByVal hWndNewParent As Long) As Long


Code:

Dim dhWnd As Long
'get a handle to the DesktopWindow
dhWnd = GetDesktopWindow()

'Set Picture1 on to the Desktop
Call SetParent(Picture1.hwnd, dhWnd)


Probaj s ovim nesto da iskombinujes.
 
Odgovor na temu

PaKojiUserNameDaIzaberem

Član broj: 22475
Poruke: 7
*.dialup.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Forma ispod svega13.03.2004. u 12:38 - pre 215 meseci
Moglo bi kada bi tvoju formu postavio kao child desktopu, a sve childove desktopa kao childove forme. To ti je jedina logicna mogucnost. Sve ostalo bi bilo budzenje. Potrazi primere koji se bave takvim stvarima. Ja imam neki primer koji ti od pocetnog parenta daje sve childove ali ako ne znas API-je... nece ti puno vredeti. Kada nadjem primer poslacu ti ga.
 
Odgovor na temu

BlueSoniq
zaposlen / C#, ASP.NET senior
Beograd

Član broj: 11116
Poruke: 159
*.yubc.net



Profil

icon Re: Forma ispod svega15.03.2004. u 12:34 - pre 215 meseci
Mozes da koristis properti ZOrder od doticne forme. U API ju imas funkciju koja moze da postavi window na bilo koji dubinski nivo (slicno kao Zorder samo preko API-ja)
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Forma ispod svega

[ Pregleda: 3357 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.