Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kratko i jasno MSChart

[es] :: Visual Basic 6 :: kratko i jasno MSChart

[ Pregleda: 1356 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
*.dynamic.sbb.rs.



+5 Profil

icon kratko i jasno MSChart05.11.2012. u 22:03 - pre 90 meseci
Trebao bi napraviti dijagram u vbu koji bi u relanom vremenu (kada se rucno unesu podaci) prikazivao graficki, odnos velicina
PRoblem je sto ja nikad nisam radio sa ovom kontrolom, uspeo sam je urediti ali ne znam kako da podatke iz textbox-a sa forme posaljem u tabelu odnosno listu a da listu punim iz accessa ili excel-a. Ako nista drugo bar mi pomozite kako da resim slanje podataka u listu kontrole kako bi se u realnom vremenu dijagrami pomerali gore - dole
 
Odgovor na temu

Genie_1984
Novi Sad

Član broj: 61150
Poruke: 93



+1 Profil

icon Re: kratko i jasno MSChart06.11.2012. u 11:27 - pre 90 meseci
Ne znam kako si uredio konrolu...ali evo npr 2 textbox-a da popunjava dve kolone u jednom redu :

Code:


Private Sub Text1_Change()
With MSChart1
   .Column = 1
   .Row = 1
   .Data = Text1.Text
End With
End Sub

Private Sub Text2_Change()
With MSChart1
   .Column = 2
   .Row = 1
   .Data = Text2.Text
End With
End Sub



pri tom treba da vodiš računa da unosiš samo numeričke vrednosti. to možeš rešiti npr ovako ili neki sličan način

Code:

Private Sub Text1_KeyPress(KeyAscii As Integer)
    
    Select Case KeyAscii
        Case vbKey0 To vbKey9
        Case vbKeyBack, vbKeyClear
        Case vbKeyLeft, vbKeyRight, vbKeyUp, vbKeyDown, vbKeyTab
        Case 44 ' u slucaju da je zarez. u slučaju da se koristi decimalna tačka a ne zarez ascii je 46
            If Len(Me.ActiveControl.Text) > 0 And InStr(1, Me.ActiveControl.Text, ",") = 0 Then
                KeyAscii = 44
            Else
                KeyAscii = 0
            End If
        Case Else
            KeyAscii = 0
            Beep
  End Select

End Sub

i tako za svaku text konrolu. naravno možeš koristiti textbox array da ne moraš imati isti kod više puta

pozdrav
 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
178.219.5.*



+5 Profil

icon Re: kratko i jasno MSChart11.11.2012. u 15:44 - pre 90 meseci
ja sam i zaboravio da sam otvorio ovu temu a gore sam vec postavio novu (admin ovu gore moze da izbrise)
evo o cemu se radi u pitanju je Microsoft Graph Chart kontrola, ne MSChart

"http://www.elitesecurity.org/t457810-Microsoft-Graph-Chart-Timer"

Citat:
Treba mi pomoc oko grafikona u kojem pokusavam da u realnom trenutnku prikazujem graficki stanje odredjenih paramtera. Koristim Microsoft Graph Chart koji mi graficki odlicno odgovoara a poseduje tabelu u koju se unose parametri,zapravo kao u excelu. Medjutim posle 3 dana pretrage nsiam nasao resenje da li je i kako moguce preko text polja na formi polsati parametre (podatke) u tu tablicu?

Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: kratko i jasno MSChart

[ Pregleda: 1356 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.