Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Microsoft Graph Chart + Timer

[es] :: Visual Basic 6 :: Microsoft Graph Chart + Timer

[ Pregleda: 1675 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
*.dynamic.sbb.rs.



+5 Profil

icon Microsoft Graph Chart + Timer11.11.2012. u 10:21 - pre 118 meseci
Treba mi pomoc oko grafikona u kojem pokusavam da u realnom trenutnku prikazujem graficki stanje odredjenih paramtera. Koristim Microsoft Graph Chart koji mi graficki odlicno odgovoara a poseduje tabelu u koju se unose parametri,zapravo kao u excelu. Medjutim posle 3 dana pretrage nsiam nasao resenje da li je i kako moguce preko text polja na formi polsati parametre (podatke) u tu tablicu?
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Genie_1984
Novi Sad

Član broj: 61150
Poruke: 93



+1 Profil

icon Re: Microsoft Graph Chart + Timer12.11.2012. u 19:28 - pre 118 meseci
Nisam radio sa MS Graph,ali pretragom sam našao ovo
How to Edit an MS Graph Object Programmatically

E sad ne znam kako si priključio graph u VB ali npr ako ga, kao ja, uvučeš kao OLE object update na promenu teksta u text box-u vršiš na sledeći način :

Code:


Private Sub Text1_Change()

      OLE1.object.Application.DataSheet.Range("A1").Value = Text1.Text
      OLE1.object.Application.Update
      OLE1.object.Application.Quit
      
End Sub



Gde "A1" označava kolonu (A) i red (1) iz tabele.

Naravno opet moraš da vodiš računa da se u text box unose samo brojevi u suprotnom će prijaviti grešku

Pozdrav
 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
77.243.28.*



+5 Profil

icon Re: Microsoft Graph Chart + Timer12.11.2012. u 19:52 - pre 118 meseci
Grafikon sam povukao iz components kao microsoft graph chart kao graph.exe ,e sad sa ovim kodom javlja se greska
424 object required
 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
77.243.28.*



+5 Profil

icon Re: Microsoft Graph Chart + Timer12.11.2012. u 20:30 - pre 118 meseci
Najbolje od svega je sto sam uspeo da uvucem excel chart a da nisam znao da je to moguce. Problem bi mi resio excel chart,molim te samo za opciju slanja podataka u excel list,kako ide kod?
 
Odgovor na temu

Genie_1984
Novi Sad

Član broj: 61150
Poruke: 93



+1 Profil

icon Re: Microsoft Graph Chart + Timer12.11.2012. u 21:09 - pre 118 meseci
Ako preko OLE

Code:


Private Sub Text1_Change()

    OLE1.object.Worksheets("Sheet1").Range("B2").Value = Text1.Text

End Sub

 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Microsoft Graph Chart + Timer

[ Pregleda: 1675 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.