Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Greska prilikom importa baze na novi host :/

[es] :: PHP :: Greska prilikom importa baze na novi host :/

Strane: 1 2

[ Pregleda: 3520 | Odgovora: 24 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

follow-my-heart
student
kg

Član broj: 307074
Poruke: 26
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Greska prilikom importa baze na novi host :/21.09.2012. u 13:45 - pre 95 meseci
Pre svega pozdrav svima i i nadam se da nisam pogresio temu kao i da cu uspeti da nadjem pomoc koja mije potrebna. Prebacujem forum sa jednog hosta na drugi, prebacen je kompletan sadrzaj, skinuta baza, napravljena nova na novom hostu, i prilikom importa javlja ovu gresku... Nisam nesto vest u tome pa ukoliko bi neko mogao da mi pomogne bio bih mujako zahvalan i pomoc bi mi dobrodosla u sto kracem vremenskom periodu :(

 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 5897

Sajt: pedja.supurovic.net


+1415 Profil

icon Re: Greska prilikom importa baze na novi host :/21.09.2012. u 17:00 - pre 95 meseci
Iz prikaza je očigledno da bazu nisi poslao u SQL formatu nego nešto što liči na običnu HTML stranu.


 
Odgovor na temu

follow-my-heart
student
kg

Član broj: 307074
Poruke: 26
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Greska prilikom importa baze na novi host :/21.09.2012. u 17:10 - pre 95 meseci
postavio sam screen koju mi gresku izbacuje a baza je u sql formatu evo sibnuo sam je na ss

Code:
http://www.sendspace.com/file/emudt1
 
Odgovor na temu

ivan.a
PHP developer

Član broj: 83976
Poruke: 400
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+44 Profil

icon Re: Greska prilikom importa baze na novi host :/21.09.2012. u 17:18 - pre 95 meseci
Izbriši sve posle poslednjeg INSERT-a. Ne znam odakle ti to.

Dakle od:
Citat:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"

pa sve do kraja izbriši i ponovo importuj.
Postoji verovatnoća da će se sva slova sa kvačicama zameniti sa nekim specijalnim znakovima ("đubre")...npr. č će postati č, ž - ž itd.

Bolje instaliraj mySql Dumper i jedstavno uradi backup pa restore baze podataka.
I hope I didn't brain my damage - Homer
if (wife.position == kitchen) {return sandwich};
 
Odgovor na temu

follow-my-heart
student
kg

Član broj: 307074
Poruke: 26
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Greska prilikom importa baze na novi host :/21.09.2012. u 17:32 - pre 95 meseci
eksportovanu bazu ja nisam menjao to sto sam postavio je une izmenjenom obliku. jel brisanjem tog dela nece da se izgube postovi na forumu? :S uh... jel moze malo objasnjenja u vezi mySql Dumper :S
 
Odgovor na temu

ivan.a
PHP developer

Član broj: 83976
Poruke: 400
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+44 Profil

icon Re: Greska prilikom importa baze na novi host :/21.09.2012. u 18:54 - pre 95 meseci
Čini mi se da ti je i baza nepotpuna. Verovatno je u toku backup-a došlo do nekog prekida.

Nedostaje ti nekoliko tabela (phpbb_users itd.).

Skini mysql Dumper - http://www.mysqldumper.net/
Instaliraj ga na oba servera. Na jednom ćeš raditi backup, a na drugom restore.
Na serveru gde radiš backup, jednostavno klikneš na Backup link, označiš sve tabele i sačekaš da se završi proces.
Po default-u backup fajl će se nalaziti u mysqlDumper/work/backup folderu.
Kopiraj ceo taj fajl u isti direktorijum na serveru gde hoćeš da radiš migraciju baze. Klikni na "Restore", označi taj fajl i sačekaj da se završi proces.
I hope I didn't brain my damage - Homer
if (wife.position == kitchen) {return sandwich};
 
Odgovor na temu

follow-my-heart
student
kg

Član broj: 307074
Poruke: 26
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Greska prilikom importa baze na novi host :/21.09.2012. u 19:01 - pre 95 meseci
najgora je stvar sto ja nemam pristum starom hostu preko total comandera. nasao neki tutorial, vec samo preko c panela :/ i ja sam predpostavio da mi fali deo baze jer mi cas skine 24mb cas 29 cas jednu cas drugu velicinu... istekao je host ali se fajlovi jos uvek nalaze na njemu jedino ako to nije poremetilo nesto :( niti znam adresu novog hosta niti starog jednostavno nema je medju informacijama :/ jedino sto sam odradio jeste da sam poslao zahtev za preusmerenje domena ka novim name serverima :/

[Ovu poruku je menjao follow-my-heart dana 21.09.2012. u 20:16 GMT+1]
 
Odgovor na temu

ivan.a
PHP developer

Član broj: 83976
Poruke: 400
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+44 Profil

icon Re: Greska prilikom importa baze na novi host :/21.09.2012. u 19:15 - pre 95 meseci
Uradi sve preko cpanela. Koristi file manager i uploaduj zipovanu datoteku pa je otpakuj preko istog.
I hope I didn't brain my damage - Homer
if (wife.position == kitchen) {return sandwich};
 
Odgovor na temu

follow-my-heart
student
kg

Član broj: 307074
Poruke: 26
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Greska prilikom importa baze na novi host :/21.09.2012. u 19:23 - pre 95 meseci
ali kako da je pokrenem jer ovo sto sam skinuo video sam da ima instal.php :/ nemam pojma koja je adresa hosta to mi nigde ne pise niti sam dobio u informacijama :/ nasao sam bazu koja je teska ni manje ni vise 55mb :/ a dozvoljeno za upload na hostu koji je pritom placen -.- je 30mb... ne mogu vise polago pocinjem da gubim zivce
 
Odgovor na temu

ivan.a
PHP developer

Član broj: 83976
Poruke: 400
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+44 Profil

icon Re: Greska prilikom importa baze na novi host :/21.09.2012. u 19:38 - pre 95 meseci
Imaš li ti uopšte pristup bazi podataka na starom serveru?
Ukoliko imaš probaj da uradiš remote backup. Instaliraj skriptu na novom serveru i unesi podatke za stari server (host, db username, db password...). Uradi backup, postavi setup za novu bazu ili instaliraj ponovo dumper u drugi folder i uradi restore.

Ako nemaš pristup bazi podataka mislim da ne možeš ništa da uradiš.
I hope I didn't brain my damage - Homer
if (wife.position == kitchen) {return sandwich};
 
Odgovor na temu

follow-my-heart
student
kg

Član broj: 307074
Poruke: 26
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Greska prilikom importa baze na novi host :/21.09.2012. u 19:47 - pre 95 meseci
ako mi verujes stao mi je mozak vise... preko c panela ja mogu da udjem u phpmyadmin i imam pristup bazi i mogu da je eksportujem ali izgleda da ne povlaci sve ne znam iz kog razloga... i ovo sad sto si mi rekao veruj mi da ne kapiram nista... gde da nadjem taj remote backup... :/
 
Odgovor na temu

follow-my-heart
student
kg

Član broj: 307074
Poruke: 26
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Greska prilikom importa baze na novi host :/21.09.2012. u 20:02 - pre 95 meseci
ok uspeo sam da izvucem valjda komplet bazu nekako... teska je 55mb... nema onaj deo sto si mi rekao da obrisem sad ima neke delove u tabeli koji su svetlo sivi... :/ nema veze, kako da importujem 55mb kad je dozvoljeno max 30mb :/
 
Odgovor na temu

ivan.a
PHP developer

Član broj: 83976
Poruke: 400
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+44 Profil

icon Re: Greska prilikom importa baze na novi host :/21.09.2012. u 20:06 - pre 95 meseci
Nije mi jasno kako možeš da pristupiš cPanelu, phpMyAdmin, a ne možeš sajtu i ftp-u. Da li je istekao domen? U stvari nije ni bitno...

U svakom slučaju kod tebe je najverovatnije problem to što postoji neka greška prilikom backup-a (možda je server podešen da ne možeš raditi backup malo veće baze, već od samo par MB, ili je ograničen execution time...).
Zato nemoj da radiš backup cele baze, već napravi više backup-ova: prvo uradi backup za prvih 5-10 tabela, pa onda sledećih 10 itd. Gledaj da ti svaki fajl bude oko 2-8MB i posle sve to importuj u novu bazu...

Jeste smaranje sve to raditi, ali na kraju ispada da ćeš tako najbrže da uradiš sve.
I hope I didn't brain my damage - Homer
if (wife.position == kitchen) {return sandwich};
 
Odgovor na temu

follow-my-heart
student
kg

Član broj: 307074
Poruke: 26
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Greska prilikom importa baze na novi host :/21.09.2012. u 20:15 - pre 95 meseci
veruj m,i da ne znam i jako je glupo dodje mi da ih oteram gde ne treba... pazi ovako o cemu se radi host i domen su bili kod jednog provajdera i domen je istekao pa sam ga ja prebacio kod nasih domacih (koji takodje zakupjluju kod ovih u inostranstvo ali ajde) a domenu je ostao jos period o 3 meseca e sad sam prebacio i host medjutim pristup ftp panelu imam preko c panela ali preko ftp klijenta tipa filezila ili total comander nije moguc, pise da host ne postoji... isao je ftp.DOMEN.com sta je problem nemam pojma veruj mi... i da jos nesto prilikom exporta baze da selektujem Complete inserts i Extended inserts ili sta jos treba ili ne?
 
Odgovor na temu

ivan.a
PHP developer

Član broj: 83976
Poruke: 400
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+44 Profil

icon Re: Greska prilikom importa baze na novi host :/21.09.2012. u 21:12 - pre 95 meseci
Za ftp možeš koristiti IP adresu servera koju možeš videti u cPanelu (mada zavisi od panela, ali rekao bih da imaš klasičan cPanel).

Što se tiče izvoza, najbolje je da sve staviš default - kako jeste (da, treba complete i extended Inserts).
Sačuvaj kao fajl (zipovan ili gzip-ovan).
I hope I didn't brain my damage - Homer
if (wife.position == kitchen) {return sandwich};
 
Odgovor na temu

follow-my-heart
student
kg

Član broj: 307074
Poruke: 26
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Greska prilikom importa baze na novi host :/21.09.2012. u 21:18 - pre 95 meseci
evo krenuo sam pa cu da vidim sta ce ispasti -.- hvala na pomoci puuuuuuuuuuuuuno :)
 
Odgovor na temu

follow-my-heart
student
kg

Član broj: 307074
Poruke: 26
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Greska prilikom importa baze na novi host :/21.09.2012. u 21:36 - pre 95 meseci
phpbb_posts nece da mi eksportuje u zip izbaci server samo u sql hoce-.- i jos neke nece ili imaju po 0 bajta
 
Odgovor na temu

ivan.a
PHP developer

Član broj: 83976
Poruke: 400
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+44 Profil

icon Re: Greska prilikom importa baze na novi host :/21.09.2012. u 22:53 - pre 95 meseci
Baguje im phpMyAdmin.
Ako neće da arhivira, prilikom izvoza baze stavi sql, pa uradi copy/paste u tekst fajl.
Obavezno pre "paste" komande stavi Encoding: UTF-8 without BOM.

Da bi to uradio potreban ti je neki napredniji tekst editor - npr. Notepad++. Na kraju fajl snimi kao IME_FAJLA_PART1.sql, IME_FAJLA_PART2.sql ...

Ako ne staviš odgovarajući Encoding (UTF-8) može se desiti da izgubiš sva slova sa kvačicama, a mogu se javiti još neke brljotine.
I hope I didn't brain my damage - Homer
if (wife.position == kitchen) {return sandwich};
 
Odgovor na temu

follow-my-heart
student
kg

Član broj: 307074
Poruke: 26
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Greska prilikom importa baze na novi host :/21.09.2012. u 23:10 - pre 95 meseci
izvozio sam bazu u 15 sql fajla i izvezlo je valjda sve :/ 70 i nesto mb imaju svi sql fajlovi kad sam video tezinu ali sad mi javlja ovaj problem :(


 
Odgovor na temu

ivan.a
PHP developer

Član broj: 83976
Poruke: 400
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+44 Profil

icon Re: Greska prilikom importa baze na novi host :/21.09.2012. u 23:42 - pre 95 meseci
Moraš podesiti phpbb3 da radi sa novom bazom.

Otvori config.php koji se nalazi u folderu foruma i podesi host, username, password, db name tako da se skripta konektuje na novu bazu podataka.
Izbriši sve iz /cache foldera osim index.html i .htaccess .
Izbriši cookies-e (ako imaš problema sa logovanjem).
I hope I didn't brain my damage - Homer
if (wife.position == kitchen) {return sandwich};
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Greska prilikom importa baze na novi host :/

Strane: 1 2

[ Pregleda: 3520 | Odgovora: 24 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.