Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da prilikom iscitavanja iz baze prelomim posle svakog treceg podatka?

[es] :: PHP :: Kako da prilikom iscitavanja iz baze prelomim posle svakog treceg podatka?

[ Pregleda: 2580 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Marcusss
Marko Ratic
Beograd

Član broj: 63394
Poruke: 10
*.telekom.yu.

Sajt: www.svetbiljaka.com


Profil

icon Kako da prilikom iscitavanja iz baze prelomim posle svakog treceg podatka?25.01.2006. u 20:20 - pre 174 meseci
Pravim neku bazu slika ..

Kako najjednostavnije da napravim iscitavanje iz te baze tako da mi se tabela u koju iscitavam slike prelomi u novi red posle svake trece slike?

Kako mogu da brojim ispise? pa onda da pitam .. ako je treci.. da udari <tr> ?

Jel ima nesto lakse?

Unapred hvala
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Cloud Horizon
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4382
195.252.99.*

Jabber: Nemanja Avramović
Sajt: avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Kako da prilikom iscitavanja iz baze prelomim posle svakog treceg podatka?25.01.2006. u 20:29 - pre 174 meseci
Mozes da definises $brojac = 0; pa u svakoj iteraciji da ide $brojac++; a onda radis proveru:
Code:
if ($brojac == 3) { echo "</tr><tr>"; $brojac = 0; }

Znaci veoma je bitno da resetujes brojac na nulu kod preloma.
Ovo ce ti raditi, ali ovo nije najelegantnije resenje. Elegantnije resenje ti je da trenutni broj (kod brojaca) delis sa 3 pa ako je ostatak 0, onda je "svaki treci". Tu ne moras da resetujes brojac kod svakog preloma...
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

Marcusss
Marko Ratic
Beograd

Član broj: 63394
Poruke: 10
*.telekom.yu.

Sajt: www.svetbiljaka.com


Profil

icon Re: Kako da prilikom iscitavanja iz baze prelomim posle svakog treceg podatka?26.01.2006. u 08:01 - pre 174 meseci
Hvala
Radi i jedno i drugo
 
Odgovor na temu

Marcusss
Marko Ratic
Beograd

Član broj: 63394
Poruke: 10
*.telekom.yu.

Sajt: www.svetbiljaka.com


Profil

icon Re: Kako da prilikom iscitavanja iz baze prelomim posle svakog treceg podatka?27.01.2006. u 17:04 - pre 174 meseci
Hmmmm..

Sad mi se javlja problem.. kako da prelomim stranu posle odredjenog broja slika.. da se napravi link "next" ili tako nesto .. za sledece ispise ?

 
Odgovor na temu

[email protected]
http://localhost

Član broj: 2597
Poruke: 1603

Sajt: localhost


+23 Profil

icon Re: Kako da prilikom iscitavanja iz baze prelomim posle svakog treceg podatka?27.01.2006. u 17:09 - pre 174 meseci
http://www.utp-code.com/users/...archives/28/sr-php-paginacija/
Banned - Not available
 
Odgovor na temu

stefaneg
Stefan Rakonjac
Kragujevac

Član broj: 38922
Poruke: 130
*.pat-pool.kg.sbb.co.yu.

ICQ: 279404274
Sajt: www.prvatehskola.org


Profil

icon Re: Kako da prilikom iscitavanja iz baze prelomim posle svakog treceg podatka?27.01.2006. u 18:45 - pre 174 meseci
znam da se može mnogo elegantnije odraditi, davno sam kucao i ovo mi je jedna od prvih skripti, ali može da posluži:

Code:
 
<?
 $limit=$_GET['limit'];
 $id=$_GET['id'];
?>

   <table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="2">
   <? 
   for ($n=1; $n<=3; $n++) /* broj redova */
    {
    ?>
    <tr height="130"> 
    <? 
    $sql1="select * from $table_pictures2 where categoryid=$id limit $limit, 3";
    $result1=mysql_query($sql1) or die ("<div align=\"center\" class=\"font_red_bold\">Greška prilikom izvlačenja slike iz baze: ".mysql_error()."</div>"); 
    while (list($id, $categoryid, $name, $description, $size, $sender, $date, $voters, $votes, $image, $type, $rand, $template)=mysql_fetch_row($result1))
     {
     ?>
     <td align="center" class="font_black10" valign="center" style="border-style: dashed; border-color:#CCCCCC; border-width: 1; padding: 0; background-color: ##EFEFEF" align="center"> 
      <br>
      &nbsp;&nbsp;
      <a href="show.php?action=show&id=<?= $id?>" target="_blank"><img src="image.php?id=<?= $id ?>&template=yes" border="0"></a>
      &nbsp;&nbsp;
      </br>Veličina: <? $size=(int)($size/1024); print $size; ?> KB</br><br>
     </td>
     <?
      $td++;
     if ($td=="1" or $td=="2")
      {
      ?>
      <td width="5"></td>
      <?
      }
     }
     ?>
    </tr>
    <tr> 
     <td align="center" valign="top" colspan="10"><BR></td>
    </tr>
    <?
    $td=0;
    $limit+=3;
    $id=$_GET['id'];
    $sql10="select count(*) as max from $table_pictures2 where categoryid=$id";
    $resultsql10=mysql_fetch_array(mysql_query($sql10));
    if (($limit)>=$resultsql10[max]) break;
    }
    ?>     
   </table>  

<table width="90%" align="center">
 <tr> 
  <td align="left" valign="top" width="33%" class="font_black_bold">
  <? 
  if ($_GET['limit']>0) 
   { 
   $newlimit=$_GET[limit]-9; 
   ?>
   <<< 
   <a href="category.php?limit=<?= $newlimit ?>&id=<?= $id ?>" class="font_red_bold">Prethodna strana</a>
   <?
   } 
   ?>
  </td>
  <td align="center"><a href="index.php" class="font_red_bold">Početna strana</a>
  </td>
  <td valign="top" align="right" width="33%" class="font_black_bold">
   <? 
   $sql2="select count(*) as max from $table_pictures2 where categoryid=$id"; 
   $resultsql2=mysql_fetch_array(mysql_query($sql2));  
   if (($limit)<$resultsql2[max]) 
    { 
    $newlimit=$_GET[limit]+9; 
    ?>
    <a href="category.php?limit=<?= $newlimit ?>&id=<?= $id ?>" class="font_red_bold">Sledeća strana</a> >>>
    <?
    } 
    ?>
  </td>
 </tr>
</table>
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Kako da prilikom iscitavanja iz baze prelomim posle svakog treceg podatka?

[ Pregleda: 2580 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.