Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kreiranje "child" procesa iz deljene biblioteke?

[es] :: C/C++ programiranje :: Kreiranje "child" procesa iz deljene biblioteke?

[ Pregleda: 1172 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Aleksandar Đokić

Član broj: 13478
Poruke: 4793
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+638 Profil

icon Kreiranje "child" procesa iz deljene biblioteke?21.08.2012. u 02:40 - pre 106 meseci
interesuje me da li postoji nacin da se kreira child proces, ili thread, iz funkcije deljene biblioteke tj da li je to uopste moguce?

radi se o tome da imam pristup kodu deljene biblioteke i odredjenim funkcijama koje glavni program koristi, hteo bih da tokom pozivanja funkcije kreiram novi child proces ili nit kako bih stalno imao pristup virtualnoj memoriji glavnog procesa
 
Odgovor na temu

milanche
San Francisco

Član broj: 2447
Poruke: 1200
*.dynamic.sbb.rs.



+1000 Profil

icon Re: Kreiranje "child" procesa iz deljene biblioteke?21.08.2012. u 08:08 - pre 106 meseci
Po sirokom default-u, po trenutku load-ovanja u proces, kompletan kod (funkcije,
promenljive) deljene biblioteke postaju legitimni deo procesa i dele sve privilegije
pod kojim je proces startovan.

Odudaranje od te najprostije paradigme obicno zahteva poseban fokus (code shepherding,
safe execution kontrola) i ekstra napor da bi se kontrolisalo sta se i kako moze izvrsiti
iz load-ovane biblioteke. Na Linux-u je SELinux cesto primenjivano okruzenje gde se
restrikcije ove vrste implementiraju, pa neke popularne pakete ne mozes da pokrenes
upravo iz ovih razloga ili dok ne disable-ujes SELinux.

Ne znam sve okolnosti tvog projekta (o kakvim security restrikcijama se radi, ko je
pisao app i kakve restrikcije imas), ali ako se radi o najprostijoj varijanti app + deljene
biblioteke + imas source + nema nikakvih specijalnih okolnosti u vezi execution security....
trebalo bi da mozes bez ikakvih problema da unutar funkcije iz shared biblioteke uradis
sve sto si naveo (kreiranje thread-a, child procesa forkovanjem). Tacnije - znam da moze.
 
Odgovor na temu

Aleksandar Đokić

Član broj: 13478
Poruke: 4793
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+638 Profil

icon Re: Kreiranje "child" procesa iz deljene biblioteke?21.08.2012. u 16:25 - pre 106 meseci
resio sam, hvala...

radi se o embedded uredjaju na kom jedino sto sam uspeo je da napisem svoju biblioteku sa nekim osnovnim funkcijama tipa memcpy i memset i da je pozovem sa LD_PRELOAD
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Kreiranje "child" procesa iz deljene biblioteke?

[ Pregleda: 1172 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.