Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Select vise tabela

[es] :: MySQL :: Select vise tabela

[ Pregleda: 2040 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

rasha666

Član broj: 282611
Poruke: 24
*.crnagora.net.



+2 Profil

icon Select vise tabela02.02.2012. u 13:49 - pre 128 meseci
Imam ovaj kod:


Code:
$sql="SELECT * FROM FROM tabela WHERE ime LIKE'%$word%'";

$result = $db->query($sql);

$output[] = '<table border=2>
<tr>
<td>RB</td>
<td>Artikl</td>
<td>Marka</td>
<td>Market</td>
<td>Update</td>
<td>Price</td>
<td>Korpa</td>
</tr>';
$i=0;
while ($row = $result->fetch()) {


Sad iz ovoga mi treba da mi PHP izvadi rezultate vise tabela. Pokusao sam sa
Code:
SELECT table1, table2, table3 WHERE ime LIKE'%$word%'";


i sad me zanima kako da ovaj problem rijesim kako da mi SELECT ove tabele i da ih prikaze

Variabla $word se dobija search nije problem. ali mi treba da SELECT vise tabela.


Unaprijed zahvalan.
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Član broj: 31848
Poruke: 1792
*.13.34.95.customer.cdi.no.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Select vise tabela02.02.2012. u 13:51 - pre 128 meseci
JOIN al ovo ti je vise pitanje za mysql forum nego za php
 
Odgovor na temu

rasha666

Član broj: 282611
Poruke: 24
*.crnagora.net.



+2 Profil

icon Re: Select vise tabela02.02.2012. u 13:58 - pre 128 meseci
Hvala na odgovoru ali kako da ih ne shvatam... i izvinjavam se jer sam bio u nedoumici gdje da ga postavim, pa ako moze pomoc


kako da ih spojim ovo vamo ne shvatam najbolje
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Član broj: 31848
Poruke: 1792
*.13.34.95.customer.cdi.no.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Select vise tabela02.02.2012. u 14:02 - pre 128 meseci
Pa sad ja stvarno ne znam kako da ti objasnim, mislim imas tamo proste primere koje mozes manje-vise samo da copy-paste
Code:
SELECT * FROM t1 LEFT JOIN (t2, t3, t4)
                 ON (t2.a=t1.a AND t3.b=t1.b AND t4.c=t1.c)

pa bi po brzini tvog orgovora rekao da nisi ni procitao kako treba sta pise na linku a kamoli probao da primenis nesto sto tamo pise
 
Odgovor na temu

rasha666

Član broj: 282611
Poruke: 24
*.crnagora.net.



+2 Profil

icon Re: Select vise tabela02.02.2012. u 14:13 - pre 128 meseci
probao sam ja ono ali nije uspjelo.

e ovako jos jednom da pojednostavim moje pitanje





ako imam ovu tabelu koja se nalazi u Bazu "DBLogin"

ova tabela se zove "tabela1"

i npr ja imam drugu tabelu u kojoj su ista polja id- ime- prezime
i hocu da se (kad se prikazuju)
samo nadoda kao da je u pitanju jedna tabela da se tako ocitava
 
Odgovor na temu

djoka_l
Beograd

Član broj: 56075
Poruke: 3196

Jabber: djoka_l


+1375 Profil

icon Re: Select vise tabela02.02.2012. u 14:18 - pre 128 meseci
Dakipro, to verovatno nije ono što rasha hoće.

rasho, imaš dva rešenja:

select * from table1 where ime=LIKE'%$word%'
union all
select * from table2 where ime=LIKE'%$word%'
union all
select * from table3 where ime=LIKE'%$word%'

koje je OK ako tabele imaju ista polja. Naravno, dizajn baze je katastrofalan, ako zaista imaš tri tabele sa istim poljima, a upit LIKE '%nesto%' je gore nego katastrofalan.

Druga opcija je da za svaku tabelu (tabela1, tabela2, tabela3) napraviš sql naredbu pa ih jednu po jednu izvršiš u petlji.
 
Odgovor na temu

rasha666

Član broj: 282611
Poruke: 24
*.crnagora.net.



+2 Profil

icon Re: Select vise tabela02.02.2012. u 14:25 - pre 128 meseci
djoka zapravo je ovo tvoje ono sto ja zelim, a da objasnim... ako imam npr tri ista odjeljenja i treba mi klasifikovanje njihovog uspjeha napravicu 3 tabele sa istim poljima samo razlicitim vrijednostima. a ako npr neko zeli da gleda sva odjeljenja odjednom spoji u jednu tabelu :D
 
Odgovor na temu

peromalosutra
Ivan Rajkovic
Software engineer
Luxoft
Berlin

Član broj: 54774
Poruke: 852
*.teol.net.



+144 Profil

icon Re: Select vise tabela02.02.2012. u 23:29 - pre 128 meseci
Bolje promjeni dizajn baze, ovako kako je nece valjati. Za pocetak dodaj jos jednu kolonu "odeljenje" u tu tabelu i onda ako ti treba samo pojedinacno odeljenje radis
Code:
SELECT * FROM [ime_tabele] WHERE odeljenje = [sifra_odjeljenja] 


To ti ujedno rjesava i problem zbog kojeg si postavio temu jer ovaj upit bez WHERE dijela vraca sve rezultate.

 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: Select vise tabela03.02.2012. u 10:10 - pre 128 meseci
Rasho.
Primetio sam da u tvom $sql imas 2 puta FROM.
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

[es] :: MySQL :: Select vise tabela

[ Pregleda: 2040 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.