Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ispis recenice, molim pomoc

[es] :: Visual Basic 6 :: ispis recenice, molim pomoc

[ Pregleda: 2040 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

igor tomic

Član broj: 133445
Poruke: 192
*.team.ba.

Sajt: www.igortomic.from.hr


+15 Profil

icon ispis recenice, molim pomoc30.01.2012. u 20:16 - pre 128 meseci
E ovako nadam se da moderator nece izbrisati temu, jer mozda trazim gotovo rijesenje. Ali nisam dugo radio u visual pa ako bi mi neko mogao napisati kod,
znaci ja sam formirao tri polja za unus teksta txt1, txt2, txt3 , polje txt4 treba da prikaze rezultat

npr. txt1=unesi boju kucu, txt2=unesi boju auta, txt3=unesi boju ograde, i onda da txt4 prikaze

moja kuca je crvena i svidja mi se puno, auto je staro ono je bijele boje, ogada je smedja nesvidja mi se.....tj
moja kuca je txt1 i svidja mi se puno, auto je staro ono je txt2, ograda je txt3 nesvidja mi se

Tj ne mogu se sjetiti da visual ispise dio rijeci pa doda unos (txt1) pa opet neki tekst pa unos(txt3)

Uglavnom da trebam neki program da nesto, pribroji, oduzme slozi, snasao bi se ali ovo za recenice ne znam bas pa molim za pomoc.

Pozdrav !
 
Odgovor na temu

FOX028
Visoka tehnicka skola strukovnih studija
Kosovska Mitrovica

Član broj: 258986
Poruke: 848

Sajt: https://www.zile028.com


+47 Profil

icon Re: ispis recenice, molim pomoc30.01.2012. u 20:36 - pre 128 meseci
evo nesto na brzinu

txt4.Text = "moja kuca je " & txt1.Text & " i svidja mi se puno, auto je staro ono je " & txt2.Text & ", ograda je " & txt3.Text & " nesvidja mi se"

tako bi od prilike trebalo da izgleda kod.
 
Odgovor na temu

igor tomic

Član broj: 133445
Poruke: 192
*.team.ba.

Sajt: www.igortomic.from.hr


+15 Profil

icon Re: ispis recenice, molim pomoc30.01.2012. u 21:15 - pre 128 meseci
Hvala puno !
Živio !
 
Odgovor na temu

igor tomic

Član broj: 133445
Poruke: 192
*.team.ba.

Sajt: www.igortomic.from.hr


+15 Profil

icon Re: ispis recenice, molim pomoc31.01.2012. u 09:09 - pre 128 meseci
Mozeli se polje txt4 definirati kao neka varijabla, ne mora mi je prikazivati, i koja, tj polje txt4 se dobije na osnovu unosa txt1, txt2, txt3,

Tj napravio sam da na osnovu txt1, txt2, txt3, se formira link koji rucno oznacim i otvorim u pregledniku. A mozel nekako da definiram u programu da txt4 posalje "https zahtjev" (ako se to tako naziva) al da mi ne otvara zadani preglednik.

HVALA !
 
Odgovor na temu

shpiki
Student
Novi Sad

Član broj: 50342
Poruke: 1650



+62 Profil

icon Re: ispis recenice, molim pomoc31.01.2012. u 10:07 - pre 128 meseci
Code:
Private Declare Function ShellExecute Lib "shell32.dll" Alias "ShellExecuteA" (ByVal hWnd As Long, 
_ByVal lpOperation As String, ByVal lpFile As String, ByVal lpParameters As String,
_ByVal lpDirectory As String, ByVal nShowCmd As Long) As Long

Private Declare Function GetDesktopWindow Lib "user32" () As Long

Public Sub StartDoc(ByVal DocName As String)
    ShellExecute GetDesktopWindow(), "Open", DocName, "", "C:\", 1
End Sub 


Private Sub Command1_Click
    StartDoc "http://www.elitesecurity.org"
End Sub 


ili

Code:

Private Declare Function ShellExecute Lib "shell32.dll" Alias "ShellExecuteA" (ByVal hWnd As Long,
_ByVal lpOperation As String, ByVal lpFile As String, ByVal lpParameters As String,
_ByVal lpDirectory As String, ByVal nShowCmd As Long) As Long


Private Sub Command1_Click()
    ShellExecute 0, "open", Text1.Text, vbNullString, vbNullString, SW_MAXIMIZE
End Sub


samo izmeni ovo Text1.Text
There are only 10 types of people in the world:
those who understand binary, and those who don't.
 
Odgovor na temu

igor tomic

Član broj: 133445
Poruke: 192
*.team.ba.

Sajt: www.igortomic.from.hr


+15 Profil

icon Re: ispis recenice, molim pomoc31.01.2012. u 10:38 - pre 128 meseci
evo koje mi errore izbaci, nesto nije dobro

Error 1 Identifier expected.
Error 2 Declaration expected.
Error 3 Declaration expected.
Error 4 Name 'SW_MAXIMIZE' is not declared.

evo i slike



Uploaded with ImageShack.us
 
Odgovor na temu

shpiki
Student
Novi Sad

Član broj: 50342
Poruke: 1650



+62 Profil

icon Re: ispis recenice, molim pomoc31.01.2012. u 13:14 - pre 128 meseci
Nisi rekao da koristis VB2008, postoji razlika u odnosu na VB6...
Elem, sto se ovog _ByVal dela tice, pobrisi one donje crte "_" i stavi celu deklaraciju u jedan red i obrisi SW_MAXIMIZE pa probaj... ne trosim VB2008, u VB6 radi 1:1...

Pozdrav.
There are only 10 types of people in the world:
those who understand binary, and those who don't.
 
Odgovor na temu

igor tomic

Član broj: 133445
Poruke: 192
*.team.ba.

Sajt: www.igortomic.from.hr


+15 Profil

icon Re: ispis recenice, molim pomoc02.02.2012. u 16:12 - pre 128 meseci
Jbg u mene je visual basic 2008 i nikako mi nece. Pokusao sam i ovo

Dim linkkod as string
linkkod=.........
txt4.Text = linkod

i sada nekak da ovaj linkkod otvori web brovser sa dobivenom adresom ili da i ne otvara samo da posalje url zahtjev
 
Odgovor na temu

igor tomic

Član broj: 133445
Poruke: 192
*.team.ba.

Sajt: www.igortomic.from.hr


+15 Profil

icon Re: ispis recenice, molim pomoc02.02.2012. u 19:06 - pre 128 meseci
probao

linkod=.......
txt4.Text = linkod
Dim request As WebRequest = WebRequest.Create("http://" & linkod)

neće, a djeluje mi logicno
 
Odgovor na temu

igor tomic

Član broj: 133445
Poruke: 192
*.team.ba.

Sajt: www.igortomic.from.hr


+15 Profil

icon Re: ispis recenice, molim pomoc02.02.2012. u 20:20 - pre 128 meseci
Pomogao mi je korisnik aca andrijevic, pa da i ovje napisem rijesnje ako neko bude citao

Imports System.Net

Dim urlReq As HttpWebRequest
Dim urlResp As HttpWebResponse
Try
urlReq = WebRequest.Create(TextBox1.Text)
urlResp = urlReq.GetResponse
MessageBox.Show(urlResp.StatusDescription)
Catch ex As Exception
MessageBox.Show("Neuspesno povezivanje.Detaljnije:" + ex.Message)
End Try
 
Odgovor na temu

shpiki
Student
Novi Sad

Član broj: 50342
Poruke: 1650



+62 Profil

icon Re: ispis recenice, molim pomoc02.02.2012. u 20:24 - pre 128 meseci
uH! e zato me mrzi da predjem na .NET!
'ajd probaj ovo:
Code:

Dim link As String = "http://www.elitesecurity.org"
Process.Start(link)

a cini mi se da mozes i sa Inet1.OpenURL?

Pozdrav.
There are only 10 types of people in the world:
those who understand binary, and those who don't.
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: ispis recenice, molim pomoc

[ Pregleda: 2040 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.