Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Filter i ADO tabela, neradi

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Filter i ADO tabela, neradi

[ Pregleda: 3432 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Zmaj
Predrag Krstić
web developer
Zrenjanin

Član broj: 1035
Poruke: 382

Sajt: https://pkrstic.wordpress..


+4 Profil

icon Filter i ADO tabela, neradi18.02.2004. u 00:45 - pre 214 meseci
Imam problem sa Filterom i ADO tabelom, sa filtriranjem integer polja radi, dok sa string poljem ne radi.

ovo radi
AdoTabel1.Filter := 'Tip = '+IntTostr(Value);

dok ovo ne radi
ADOTable1.Filter := 'Naslov = '+QuoteStr(Edit1.text+'*');

Probao sam razne kombinacije i nece da radi. KOd koji ide oko ovih komandi je isti u oba slucaja
ADOTable1.Filtered := True;

dok je (default) FilterOptions := [];

Zasto neradi ono sa stringovima?
 
Odgovor na temu

Zmaj
Predrag Krstić
web developer
Zrenjanin

Član broj: 1035
Poruke: 382

Sajt: https://pkrstic.wordpress..


+4 Profil

icon Re: Filter i ADO tabela, neradi23.02.2004. u 00:42 - pre 213 meseci
Ako necete da mi odgovorite zato sto mislite da nisam pretrazio forum onda se varate.

Ako se neko razume u problematiku molio bih da mi pomogne.
 
Odgovor na temu

dejanet
Beograd

Član broj: 19240
Poruke: 1074



+778 Profil

icon Re: Filter i ADO tabela, neradi23.02.2004. u 09:31 - pre 213 meseci
Mislim da te zeza (*), probaj ovo:

adotable1.filtered:=false;
adotable1.filteroptions:=[foCaseInsensitive];
adotable1.filter:='Ime = '+QuotedStr(edit1.text+'*');
adotable1.filtered:=true;

Pozdrav.
 
Odgovor na temu

Zmaj
Predrag Krstić
web developer
Zrenjanin

Član broj: 1035
Poruke: 382

Sajt: https://pkrstic.wordpress..


+4 Profil

icon Re: Filter i ADO tabela, neradi24.02.2004. u 01:34 - pre 213 meseci
evo original metode, koja ne radi

procedure TForm1.Edit1Change(Sender: TObject);
begin
DataModule3.ADOTable1.Filtered := False;
if Length(Edit1.text) > 0 then
begin
DataModule3.ADOTable1.Filter := 'Naslov='''+ Edit1.text+'*''';
DataModule3.ADOTable1.Filtered := True;
end
else
DataModule3.ADOTable1.Filter := '';
end;

Nekome ce mozda biti smesno ovo sto pitam, ali da li je problem u tome sto koristim DataModule?

Da li mozda treba da pise, i da li to ima veze
'Naslov = '''+ Edit1.text+'*''';
ovo sa razmacima kod znaka jednako?
 
Odgovor na temu

byTer

Član broj: 10936
Poruke: 1221
*.info-net.co.yu

ICQ: 47761626


Profil

icon Re: Filter i ADO tabela, neradi24.02.2004. u 15:12 - pre 213 meseci
Ako ne radi probaj da generises ceo SQL upit ispocetka.

Znaci

DataModule.SQL1.SQL.Clear;
DataModule.SQL1.SQL.Add('ovde tvoja SQL naredba')
DataModule.SQL1.Active:=True;
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Filter i ADO tabela, neradi

[ Pregleda: 3432 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.