Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako do komponente

[es] :: Visual Basic 6 :: Kako do komponente

[ Pregleda: 3240 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Boban

Član broj: 737
Poruke: 22
*.drenik.net



+1 Profil

icon Kako do komponente03.12.2001. u 21:42 - pre 221 meseci
Hocu da za diplomski rad uradim jednu komponentu.

Komponenta bi bila namenjena za pravljenje profesionalnih anketa (ne ono jedno pitanje 5-10 odgovora), deo namenjen za generisanje upitnika i deo namenjen za logiku toka upitnika. Znaci neka vrsta ekspertnog sistema.

Komponentu bi pravio u VB i do sada nisam imao iskustva sa tim, pa imam par pitanja.

1. Kako se postize komuniciranje strane sa komponentom? Jedini funkiconalan primer komponente je ASPGrid i kod nje mi uopste nije jasno kako se obavlja razmena podataka. Naime, asp strana, recimo primer.asp izgleda:
Code:

<%
...

' Create an instance of AspGrid
    Set Grid = Server.CreateObject("Persits.Grid")
...
    ' Create ADO Connection
    Set Conn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
    Conn.Open strConnect

' Pass external connection object to grid
    Grid.Connection = Conn
...
    ' Display grid
    Grid.Display

    ' Disconnect
    Grid.Disconnect

    ' Destroy Grid object
    Set Grid = Nothing
    
    Set Conn = Nothing
%>

Ova asp strana generise html tabelu sa formama, dugmadima/slikama koje uz pomoc metode GET salje ka primer.asp:
Code:

<FORM ACTION="/primer.asp" METHOD="GET" NAME="AspGridFormEdit1_3">
<TR>
<TD>Development</TD>
<TD>(555) 555-1254</TD>
<TD><INPUT TYPE="HIDDEN" NAME="ID1" VALUE="3">
<INPUT TYPE="IMAGE" BORDER="0" VALUE="Edit" ALT="Edit" NAME="AspGridEdit1" SRC="../images/edit.gif">
<INPUT TYPE="IMAGE" BORDER="0" VALUE="Delete" ALT="Delete" NAME="AspGridDelete1" SRC="../images/delete.gif">
</TD>
</TR>
</FORM>

Kako komponenta GRID prima/ocitava/parsira parametre poslate preko GET?

2. Da li postoji nacin da se forma poslaje putem E-mail klijenta na neku asp stranu ili server, tako da forma bude obradjena i smestena u bazu (znaci, da li moze klijent putem SMTP servera da posalje podatke na neku asp stranu koja ce podatke obraditi)?

3. Da li mislite da bi neki ISP hostovao prezentaciju kvalitetne komponente besplatno i za uzvrat dobio koriscenje iste?

4. Kako uopste ISP pristaje da hostuje komponentu (komercijalnu, source nije dostupan)?

5. Da li imate mozda neki link na tutorial, knjigu na netu koji se tice ove problematike?

Marko_L : Dodati code tagovi

[Ovu poruku je menjao Marko_L dana 18.06.2005. u 00:15 GMT+1]
 
Odgovor na temu

braneMadScientist
Kraljevo

Član broj: 1979
Poruke: 12
*.ptt.yu

ICQ: 1411975
Sajt: www.geocities.com/brankob..


Profil

icon Re: Kako do komponente10.01.2002. u 21:23 - pre 220 meseci
Bobane,mogu ti reći da je ASPGrid solidan alat,ja imam verziju 3.0, a što se tiče komuniciranja sa komponentom sve si dobro napisao u skripti sem što vrednost strConnect nije inicijalizovana,a trebalo bi da bude konekcioni string (kod tebe) objekta Conn, i moglo bi da bude nešto ovako
strConnect="Provider=sqloledb.1;User id=sa;pwd=;Data source=server;Initial Catalog=podaci;"-za SQL Server ili
strConnect="Provider=msdasql.1;UID=;pwd=;Database=imeBaze;DSN=ime;"-za ODBC baze
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Kako do komponente

[ Pregleda: 3240 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.