Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

JSP unutar HTML tagova?

[es] :: Java :: JSP unutar HTML tagova?

[ Pregleda: 3812 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

djura1

Član broj: 16156
Poruke: 111
*.rcub.bg.ac.yu



+3 Profil

icon JSP unutar HTML tagova?05.02.2004. u 09:18 - pre 207 meseci
Da li je moguce koristiti JSP tagove unutar HTML tagova? Konkretno, mislim da li je moguce menjati vrednosti atributa HTML tagova dinamicki pomocu JSP-a?
Na primer, ako postoji opcija da korisnik kad se uloguje na svoju stranu izabere boju pozadine, font i slicno. Ili se za to koristi neka druga tehnika?
 
Odgovor na temu

tweeester
Ivan Arandjelovic
bg yu

Član broj: 724
Poruke: 882
*.kc.vicert.com

Sajt: www.javasvet.net


Profil

icon Re: JSP unutar HTML tagova?05.02.2004. u 09:39 - pre 207 meseci
Mislim da mozes bez problema da stavis JSP tagove unutar HTML tagova (u svakom slucaju mozes lako da probas pa postuj odgovor ovde)
<< tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi >>
 
Odgovor na temu

dejankr
Dejan Krsmanovic
JavaEE programer
Beograd

Član broj: 7842
Poruke: 384
195.178.47.*



+1 Profil

icon Re: JSP unutar HTML tagova?05.02.2004. u 13:18 - pre 207 meseci
Naravno da je moguće. JSP u stvari "nema pojma" šta u stvari generiše, HTML, XML, WML ili čak nešto što nije XML. Tako da možeš koristiti JSP tagove, skriptlete i Expression Language (JSO 2.0) bilo gde u HTML fajlu. Sa druge strane, browser samo vidi generisani HTML i "ne zna" kako je taj HTML generisan pošto se sve odvija na serveru.
 
Odgovor na temu

djura1

Član broj: 16156
Poruke: 111
*.rcub.bg.ac.yu



+3 Profil

icon Re: JSP unutar HTML tagova?06.02.2004. u 12:40 - pre 207 meseci
Probao sam nesto ovako:

Code:

<body bgcolor="<%= request.getParameter("color"); %>" >


ali kad ga pokrenem u Tomcatu dobijem gresku tipa:

out.print(request.getParameter("color");) : ';'expected ili ')' expected.

Probao sam sa navodnicim, bez navodnika, sa i bez ;...... gde gresim?
 
Odgovor na temu

tweeester
Ivan Arandjelovic
bg yu

Član broj: 724
Poruke: 882
*.kc.vicert.com

Sajt: www.javasvet.net


Profil

icon Re: JSP unutar HTML tagova?06.02.2004. u 13:22 - pre 207 meseci
mislim da treba:
Code:

<body bgcolor="<%= request.getParameter("color")%>" >


Tj. nema ";" (kao sto kompajler i kaze ..) jer <%= <izraz> %> tag se je ekvivalentan:
<% out.println(<izraz>); %>
<< tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi >>
 
Odgovor na temu

djura1

Član broj: 16156
Poruke: 111
195.252.80.*



+3 Profil

icon Re: JSP unutar HTML tagova?07.02.2004. u 15:49 - pre 207 meseci
Uspelo mi je. Hvala
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: JSP unutar HTML tagova?

[ Pregleda: 3812 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.