Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

JSP problem

[es] :: Java :: JSP problem

[ Pregleda: 3561 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

jeremycod
Jeremic Zoran

Član broj: 7419
Poruke: 72
*.rcub.bg.ac.yu



Profil

icon JSP problem21.12.2003. u 21:17 - pre 218 meseci
Nemam bas mnogo iskustva u radu sa JSP pa ne mogu da resim sledeci problem.
Kako pozvati JSP page iz Java klase?
Zoran
 
Odgovor na temu

weB_KiLeR

Član broj: 238
Poruke: 1317
*.air.tehnicom.net



Profil

icon Re: JSP problem21.12.2003. u 23:01 - pre 218 meseci
Citat:
jeremycod:
Nemam bas mnogo iskustva u radu sa JSP pa ne mogu da resim sledeci problem.
Kako pozvati JSP page iz Java klase?
Zoran


Kako hoces da ga pozoves?
Mozes iz servleta...
 
Odgovor na temu

jeremycod
Jeremic Zoran

Član broj: 7419
Poruke: 72
*.rcub.bg.ac.yu



Profil

icon Re: JSP problem22.12.2003. u 19:54 - pre 218 meseci
Pa potrebno je u toku izvrsenja programa (iz obicne Java klase) pozvati JSP stranu koja omogucava npr. registraciju korisniku ili bilo sta drugo i preuzima podatke iz nje.
Znam da se iz JSP-a moze pozvati JavaBean ali da li je moguce obrnuto, tj da u toku izvrsenja programa u odredjenom trenutku pozovem JSP i pokupim rezultate iz forme?

Zoran
 
Odgovor na temu

weB_KiLeR

Član broj: 238
Poruke: 1317
*.panet.co.yu



Profil

icon Re: JSP problem23.12.2003. u 00:07 - pre 218 meseci
Citat:
jeremycod:
Pa potrebno je u toku izvrsenja programa (iz obicne Java klase) pozvati JSP stranu koja omogucava npr. registraciju korisniku ili bilo sta drugo i preuzima podatke iz nje.
Znam da se iz JSP-a moze pozvati JavaBean ali da li je moguce obrnuto, tj da u toku izvrsenja programa u odredjenom trenutku pozovem JSP i pokupim rezultate iz forme?

Zoran


Ne verujem, zato se koriste servleti mislim nikada nisam imao potrebu da pozivam program iz jsp-a mozes iz jsp-a pozivati servlet tipa ono da napravis kad kliknes da uradi ovo http://www.tvojsat.com/servlet/Nesto?Ime=Mitar&Prezime=Milic
kapiras i onda iz servleta pokupis te podatke i radis snjima sta hoces mozes tako da ih pozivas...
Mislim mozes ti da posaljes iz programa podatke jsp-u na istu foru kao malo pre znaci uzmes ali pre toga deklarises string ovako:
Code:

String String1 = txtfieldIME.getText();
String String2 = txtfieldPREZIME.getText();

neki.jsp?Ime=String1&&Prezime=String2
i onda pokupis samo iz jsp-a sa getParameter i to je to...
Code:

String ime = request.getParameter("Ime");
String prezime = request.getParameter("Prezime");


Evo sacu ti dam kako iz winblows-a iz aplikacije pozoves browser da otvori neki url:

Code:

import java.io.*;
public class BrowserControl
{

    public static void displayURL(String url)
    {
        boolean windows = isWindowsPlatform();
        String cmd = null;
        String String_ime = "Mitar";
        String String_prezime= "Milic";
        try
        {
            if (windows)
            {
                cmd = WIN_PATH + " " + WIN_FLAG + " " + url;
                Process p = Runtime.getRuntime().exec(cmd);
            }
            else
            {

                cmd = UNIX_PATH + " " + UNIX_FLAG + "(" + url + ")";
                Process p = Runtime.getRuntime().exec(cmd);
                try
                {

                    int exitCode = p.waitFor();
                    if (exitCode != 0)
                    {

                        cmd = UNIX_PATH + " "  + url;
                        p = Runtime.getRuntime().exec(cmd);
                    }
                }
                catch(InterruptedException x)
                {
                    System.err.println("Error bringing up browser, cmd='" +
                                       cmd + "'");
                    System.err.println("Caught: " + x);
                }
            }
        }
        catch(IOException x)
        {
            // couldn't exec browser
            System.err.println("Could not invoke browser, command=" + cmd);
            System.err.println("Caught: " + x);
        }
    }

    public static boolean isWindowsPlatform()
    {
        String os = System.getProperty("os.name");
        if ( os != null && os.startsWith(WIN_ID))
            return true;
        else
            return false;

    }

    public static void main(String[] args)
    {
        displayURL("http://www.tvojsajt.com?Ime=" + String_ime +"&&Prezime=" + String_prezime);
    }
    // Used to identify the windows platform.
    private static final String WIN_ID = "Windows";
    // The default system browser under windows.
    private static final String WIN_PATH = "rundll32";
    // The flag to display a url.
    private static final String WIN_FLAG = "url.dll,FileProtocolHandler";
    // The default browser under unix.
    private static final String UNIX_PATH = "netscape";
    // The flag to display a url.
    private static final String UNIX_FLAG = "-remote openURL";
}


To ti je jedan nacin... :)))
Da li si to hteo???
 
Odgovor na temu

jeremycod
Jeremic Zoran

Član broj: 7419
Poruke: 72
*.rcub.bg.ac.yu



Profil

icon Re: JSP problem23.12.2003. u 16:16 - pre 218 meseci
Mislim da bi to moglo da se odradi na ovaj nacin kako si mi predlozio. Moracu malo detaljnije da proucim servlete pa dalje na posao.
Hvala na pomoci.
Zoran
 
Odgovor na temu

weB_KiLeR

Član broj: 238
Poruke: 1317
*.air.tehnicom.net



Profil

icon Re: JSP problem23.12.2003. u 17:40 - pre 218 meseci
Citat:
jeremycod:
Mislim da bi to moglo da se odradi na ovaj nacin kako si mi predlozio. Moracu malo detaljnije da proucim servlete pa dalje na posao.
Hvala na pomoci.
Zoran


Pa mozes ovako kako sam ti na kraju objasno da iz programa pozoves jsp i da mu preneses neke vrednosti, ali ono prouci bean-ove i servlete obavezno jer to je sastavni deo web programiranja u javi.
Pozdrav!
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: JSP problem

[ Pregleda: 3561 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.