Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

KAko da iz open file dialoga stavim sliku u imgbox Vb2008

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: KAko da iz open file dialoga stavim sliku u imgbox Vb2008

[ Pregleda: 2604 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

AvramKovacevic
Majdanpek, Srbija

Član broj: 250666
Poruke: 128



+5 Profil

icon KAko da iz open file dialoga stavim sliku u imgbox Vb200827.01.2011. u 12:55 - pre 144 meseci
Kako da iz open file dialoga stavim sliku u imgbox Vb2008? Kod Visual Basic 6 To znam ali ovde mmi je teze jer nema komande ".path" kod open filedialoga.
A.K.___
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: KAko da iz open file dialoga stavim sliku u imgbox Vb200827.01.2011. u 13:52 - pre 144 meseci
Zar vb6 i vb2008 nisu dve razlicite stvari?

http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

aca andrijevic
aka LoGaN
Nis

Član broj: 35450
Poruke: 347
93.184.95.*

ICQ: 325309560


+2 Profil

icon Re: KAko da iz open file dialoga stavim sliku u imgbox Vb200827.01.2011. u 14:05 - pre 144 meseci
Misleo si na PictureBox?

Code (vbnet):

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click

        OpenFileDialog1.ShowDialog()
        Dim putanja As String = OpenFileDialog1.FileName
        PictureBox1.ImageLocation = putanja

End Sub



"Ne menjaj nesto sto te sasvim dobro sluzi, ne trazi leba preko pogace" - Aleksandar Andrijevic
 
Odgovor na temu

unisoft
Uzice

Član broj: 124050
Poruke: 346
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: KAko da iz open file dialoga stavim sliku u imgbox Vb200827.01.2011. u 16:42 - pre 144 meseci
Kolega slazem se sa tobom da su VB6 i Vb2008 dve potuno razlicite stvari ali ovde se radi o tome da on nije pokusao prvo da odgovor nadje na MSDN ili da gugla.

Potrebno je da deklarises jednu promenljivu tipa string i da u nju sacuvas putanju. Kada korisnik klikne da dugme Open file dijaloga pro trebas da proves da li je string promenljiva napunjena nekim karakterima. Ako ovo ne uradis moze da se javi greska zbog toga sto pokusavas da otvoris neki fajl(slika, film, dokumenat), a nije izabran nijedan fajl.

Postoji na milione sajtova koji su pisali na ovu temu!!!

Code:

Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
        Dim selectedFile As String = String.Empty
        If OpenFileDialog1.ShowDialog = Windows.Forms.DialogResult.OK Then
            selectedFile = OpenFileDialog1.FileName
        End If
    End Sub



selectedFile - cuva putanju do fajla. Ti sada sa ovom putanjom mozes da radis sta zelis. Dalje trebalo bi sam da znas sta treba da uradis.
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: KAko da iz open file dialoga stavim sliku u imgbox Vb200827.01.2011. u 17:21 - pre 144 meseci
Citat:
Ako ovo ne uradis moze da se javi greska zbog toga sto pokusavas da otvoris neki fajl(slika, film, dokumenat), a nije izabran nijedan fajl.


Ili moze da iskoristi Filter property OpenFileDialog-a.
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

AvramKovacevic
Majdanpek, Srbija

Član broj: 250666
Poruke: 128



+5 Profil

icon Re: KAko da iz open file dialoga stavim sliku u imgbox Vb200828.01.2011. u 16:08 - pre 144 meseci
Trazio sam i nasao na msdn.microsoft.com sve to. Hvala svejedno!
A.K.___
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: KAko da iz open file dialoga stavim sliku u imgbox Vb2008

[ Pregleda: 2604 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.