Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

WPF problem sa snimanjem u bazu preko TextBox-a

[es] :: .NET :: WPF Programiranje :: WPF problem sa snimanjem u bazu preko TextBox-a

[ Pregleda: 2001 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

nessoje
Nenad Milunović
Kraljevo

Član broj: 224885
Poruke: 12
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon WPF problem sa snimanjem u bazu preko TextBox-a27.11.2010. u 22:42 - pre 132 meseci
Imam sledeći problem:
Primer koda:
TextBox.Text = "nesto";
NekiTableAdapter.Update(dsUnos.tblTabela);

Izvršavanjem koda u TextBox se izvrši unos ali se ne snimi u bazu, dok se snima kada ručno ukucam.
Još čudnije je kada dva puta za redom pokrenem isti kod vrši se snimanje u bazu.
Da li je u pitanju neko specijalno podešavanje TextBoxa u WPF aplikacijama ili šta li !?
 
Odgovor na temu

Dusan Kondic
Programer
ZR "Parametar" Ljubovija
Ljubovija

Član broj: 49961
Poruke: 225
*.adsl-a-4.sezampro.rs.

Sajt: www.drinacoding.com


+14 Profil

icon Re: WPF problem sa snimanjem u bazu preko TextBox-a28.11.2010. u 06:32 - pre 132 meseci
Da li se Update komandi Vašeg adaptera, za ogovarajući parametar, prosleđuje vrednost TextBox.Text, ili neki Bind-ovani string?
 
Odgovor na temu

nessoje
Nenad Milunović
Kraljevo

Član broj: 224885
Poruke: 12
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: WPF problem sa snimanjem u bazu preko TextBox-a28.11.2010. u 12:39 - pre 132 meseci
TextBox je bindovan sa odgovarajućim poljem u bazi. Ono što ja hoću, a što sam bezbroj puta radio u Win formsima, je da umesto da u TextBox rucno kucam neki string
a onda izvršim snimanje, TextBox-u prosledim neki string iz koda.
Konkretno, klijent zahteva da mu se prilikom rada u aplikaciiji broj fakture automatski unosi u bazu i to u formatu prijemnica(otpremnica)/tekucaGodina/IDfakture. U proceduri to sve uradim, dobijem željeni string, prosledim ga TetxtBox-a ali neće da snimi u bazu. Ponavljam u Win formsima je to oubičajeni rutinski posao (TextBox.Text = "nekiString", onda snimiš i to je to).
Naravno, postoji uvek mogućnost da se update baze vrši preko ADO.NET-a odnosno ExecuteNonQuery al' sam se baš zainatio da odgonetnem u čemu je problem.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: WPF Programiranje :: WPF problem sa snimanjem u bazu preko TextBox-a

[ Pregleda: 2001 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.