Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

brisanje sadrzaja iz textbox-a!!

[es] :: .NET :: brisanje sadrzaja iz textbox-a!!

[ Pregleda: 1772 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sakulus
Srdjan Sakic
fon
Beograd

Član broj: 235921
Poruke: 3
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon brisanje sadrzaja iz textbox-a!!15.10.2009. u 10:40 - pre 146 meseci
hocu da mi na klik dugmetom izbrise sadrzaj textbox-a.. probao sam sa textbox.clear() i sa textbox.Text="" i nece.. pocetnik sam pa ako neko moze da mi kaze sta gresim??
hvala
 
Odgovor na temu

marko_81
Marko Acović

Član broj: 97248
Poruke: 133
93.86.104.*



+1 Profil

icon Re: brisanje sadrzaja iz textbox-a!!15.10.2009. u 11:17 - pre 146 meseci
Izbacuje li ti neku gresku?
 
Odgovor na temu

prog
Bihac

Član broj: 106882
Poruke: 77
87.250.117.*



Profil

icon Re: brisanje sadrzaja iz textbox-a!!15.10.2009. u 13:31 - pre 146 meseci
To su ispravne metode koje pozivas da bi ocistio text u jednon textualnoj kontroli.
Jedino je pitanje da li si kod za brisanje stavio u pravi event tog dugmeta ili event metoda nije povezana sa dugmetom pa se ni ne poziva kada kliknes dugme ili ako imas vise tekstualnih kontrola mozda cistis text nekoj dugoj kontroli.


Provjeri te stvari ili postavi breakpoint pa debugiraj aplikaciju, i vidi sta se tacno poziva kad kliknes na dugme.
 
Odgovor na temu

sakulus
Srdjan Sakic
fon
Beograd

Član broj: 235921
Poruke: 3
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: brisanje sadrzaja iz textbox-a!!15.10.2009. u 14:19 - pre 146 meseci
e ovako.. pravim digitron. i hocu da kada stisnem + da on pokupi vrednost iz textbox-a i da izbrise sadrzaj textbox-a da bi mogao da upisem sledeci br ali on nece da izbrise textbox.. ne prikazue gresku samo nista ne radi..
evo kod

private void sabiranje_Click(object sender, EventArgs e)
{
prviBroj = Convert.ToInt32(textBox1);
smernica = "1";
textBox1.Clear();
// textBox1.Text = "";

}
 
Odgovor na temu

prog
Bihac

Član broj: 106882
Poruke: 77
92.36.244.*



Profil

icon Re: brisanje sadrzaja iz textbox-a!!15.10.2009. u 19:24 - pre 146 meseci
prviBroj = Convert.ToInt32(textBox1); -ovdje ti je greska jer treba da bude


nesto ovako bi trebalo raditi

private void sabiranje_Click(object sender, EventArgs e)
{
//prviBroj - bi trebao da bude tipa Int, float ili double
prviBroj = Convert.ToInt32(textBox1.Text);
smernica = "1";
textBox1.Text = "";
textBox1.Focus()

}
 
Odgovor na temu

sakulus
Srdjan Sakic
fon
Beograd

Član broj: 235921
Poruke: 3
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: brisanje sadrzaja iz textbox-a!!16.10.2009. u 21:40 - pre 146 meseci
definisao sam ja gore da je prvibroj public i int ako tako uopste moze
public int prviBroj
i dalje nece.. negde sam procitao da clear() brise ali da ne prikazuje da je textbox ispraznjen
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: brisanje sadrzaja iz textbox-a!!

[ Pregleda: 1772 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.