Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Bind-ovanje na ComboBox u C#

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Bind-ovanje na ComboBox u C#

[ Pregleda: 1901 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
*.jugopetrol.co.yu

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Bind-ovanje na ComboBox u C#26.01.2004. u 08:58 - pre 194 meseci
Pozdrav svima.

Imam problem sa bind-ovanjem ComboBox-a. Imam nekoliko tabela izmedju kojih sam napravio relacije preko DataRelations na DataSet koji sadrzi sve tabele, a sve kontrole sam (pokusao) da povezem na DataViewManager od tog dataset-a. ComboBox treba da sadrzi listu korisnika iz tabele Users, relacija izmedju 'osnovne' tabele EFP i tabele Users sam nazvao relUsers, i bind-ovao sam na sledeci nacin:

Code:

 cbUsers.DataSource = myDVM;  // myDVM je DataViewManager
 cbUsers.DisplayMember = "Users.Name";  // popunjava listu iz tabele Users


Sta bih trebao da stavim u property ValueMember da bi u ComboBox-u bilo pokazano ime korisnika koje je odredjeno u tabeli EFP, kolona id_User ?
Probavao sam EFP.relUsres.id_User, EFP.id_User, ali nista neradi

Ako u DisplayMember stavim EFP.relUser.Name, a ValueMember EFP.relUser.id_User prikaze mi tacnog korisnika, ali u listu stavi samo tog korisnika.

Dva dana lupam glavu oko ovoga, pomagajte ljudi !!!
America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

spartak

Član broj: 5625
Poruke: 631
195.252.81.*



+3 Profil

icon Re: Bind-ovanje na ComboBox u C#26.01.2004. u 11:15 - pre 194 meseci
Zasto (kako) bindujes na DataViewManager?

Bindovanje direktno DataSet, to jest tabelu u njemu radi. Isto tako bindovanje DataView.
 
Odgovor na temu

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
*.jugopetrol.co.yu

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Re: Bind-ovanje na ComboBox u C#26.01.2004. u 11:56 - pre 194 meseci
Citat:
spartak:
Zasto (kako) bindujes na DataViewManager?


Kako sam shvatio iz raznih helpova, jedini nacin da koristis DataRelation je preko DataViewManager-a. Ispravi me ako gresim.
Bindovanje radim sasvim obicno, kao sa DataSet-om:
Code:

 // DataSet ds sam napunio tabelama preko SqlDataAdapter-a
 // i posle sam dodao relacije izmedju tabela

 DataViewManager dvm = new DataViewManager(ds);
 cbUsers.DataSource = dvm;
 cbUsers.DisplayMember = "Users.Name";


Pokusao sam da idem preko relacija tj. .DisplayMember = "EFP.relUsers.Name", ali tada ne popuni listu sa svim podacima iz tabele vec samo onaj na koji pokazuje spoljni kljuc tabele EFP.

Citat:

Bindovanje direktno DataSet, to jest tabelu u njemu radi. Isto tako bindovanje DataView.


Da, ali kako da resim slucaj ako imam dve tabele, u prvoj je spoljni kljuc ka drugoj tabeli, a u drugoj tabeli su podaci kojima se popunjava lista ComboBox-a ?


Pozdrav.
America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
*.jugopetrol.co.yu

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Re: Bind-ovanje na ComboBox u C#26.01.2004. u 12:36 - pre 194 meseci
Uspeo sam, proradilo je. Nisam jos sve isprobao ali mi se cini da ne treba ni da pravim relacije.

Pozdrav.

America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Bind-ovanje na ComboBox u C#

[ Pregleda: 1901 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.