Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

gde se smesta deo koda koji zavisi od OS?

[es] :: Java :: gde se smesta deo koda koji zavisi od OS?

[ Pregleda: 2468 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Mihal_bartos
student,PMF

Član broj: 173042
Poruke: 5
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon gde se smesta deo koda koji zavisi od OS?10.09.2010. u 16:33 - pre 134 meseci
Ćao imam jedno pitanje Gde se smesta deo programskog koda koji zavisi od operativnog koda?
u klase kao i ostali kod ili negde drugde?
 
Odgovor na temu

Dejan Lozanovic
Dejan Lozanovic
Beograd

Član broj: 691
Poruke: 2325
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Jabber: null@elitesecurity.org
Sajt: speedy-order.com


+75 Profil

icon Re: gde se smesta deo koda koji zavisi od OS?10.09.2010. u 17:01 - pre 134 meseci
Ako taj deo mozes da implementiras u javi onda u klase, u tom slucaju najbolji je nekakav factory patern, znaci definises interface koji hoces da koristis, a onda implementiras taj interface za svaki sistem. I napravis factory klasu koja ima neki metod getInstance(), taj metod procita propertije i sazna tip operativnog sistema. i onda propustis neki if/else i instanciras pravu klasu.

Druga varijanta je da ako ne mozes da koristis tako, onda moras preko JNI da pises u C/C++ da pozivas neke native funkcije. mada i u tom slucaju postoji alternativa da se to opet uradi u javi doduse malo je sporiji kod takav nego jni ali opet sve si u javi uradio (https://jna.dev.java.net/)
 
Odgovor na temu

Mihal_bartos
student,PMF

Član broj: 173042
Poruke: 5
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: gde se smesta deo koda koji zavisi od OS?10.09.2010. u 18:31 - pre 134 meseci
Hvala, mislim da sam shvatio sustinu
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: gde se smesta deo koda koji zavisi od OS?

[ Pregleda: 2468 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.