Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Visual basic nece da mi procita poziciju bloka u autocadu,ima li neko resenje ?

[es] :: Visual Basic 6 :: Visual basic nece da mi procita poziciju bloka u autocadu,ima li neko resenje ?

[ Pregleda: 2824 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

silbas2004
Radoje Markovic
Subotica

Član broj: 60545
Poruke: 75
78.101.224.*



+1 Profil

icon Visual basic nece da mi procita poziciju bloka u autocadu,ima li neko resenje ?08.09.2010. u 17:42 - pre 165 meseci
Visual basic nece da mi procita poziciju bloka u autocadu,procitam blok i naziv bloka ali mi je jos potrebna i pozicija bloka da se procita po x i y osi,moze li mi neko pomoci da resim ovaj veliki problem ?
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

jzarko
gradjevina
beograd

Član broj: 241307
Poruke: 32
*.adsl-a-8.sezampro.rs.



+2 Profil

icon Re: Visual basic nece da mi procita poziciju bloka u autocadu,ima li neko resenje ?13.09.2010. u 14:44 - pre 165 meseci
tema jeste postavljena u VB ali evo ti rešenja u autolispu:
Code:
(cdr(assoc 10(entget(car(entsel)))))

prekopiraj ovu liniju koda u autocad-ovu komandnu liniju->enter->izaberi blok->dobijas tacku umetanja bloka

ako si zainteresovan mogu da ti objasnim ovu liniju koda
 
Odgovor na temu

Yoba
Projektant

Član broj: 240687
Poruke: 121
*.dynamic.sbb.rs.



+11 Profil

icon Re: Visual basic nece da mi procita poziciju bloka u autocadu,ima li neko resenje ?13.09.2010. u 21:39 - pre 165 meseci
Kao sto sam to rekao u CAD/CAM-u x puta dok sam ga posecivao, BATALI VBA!

VBA je dead project i nece ga biti u futuru AutoCAD 201x (x>1)


so, predji na LISP, a i preql je jezick ;)
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Visual basic nece da mi procita poziciju bloka u autocadu,ima li neko resenje ?

[ Pregleda: 2824 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.