Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Brisanje izlistane stavke iz direktorijuma

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Brisanje izlistane stavke iz direktorijuma

[ Pregleda: 1765 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

alfa-pro
Pancevo

Član broj: 241818
Poruke: 476
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+7 Profil

icon Brisanje izlistane stavke iz direktorijuma03.09.2010. u 14:08 - pre 114 meseci
Imam mali problem kada izlistam fajlove iz direktorijuma kako da posebno izbrisem neki dir. Listing izgleda ovako:

----------------------------------------
Ime Fajla | Tip | Velicina | Obrisi
----------------------------------------
images | dir | 210 | Obrisi
----------------------------------------
style.css | file | 258 | Obrisi
----------------------------------------

Pokusavao sam sa funkcijama rmdir, unlink ali i dalje nisam siguran kako da ih upotrebim u ovoj scripti

Unapred Hvala!!!


[Ovu poruku je menjao Goran Rakić dana 06.09.2010. u 15:13 GMT+1]
Kada vidjamo uvek ista lica, na kraju ona postaju deo našeg života. A kada postanu
deo našeg života,
onda žele i da nam ga izmene. I ako ne bude po njihovom, nije im pravo. Jer, svaki
čovek ima tačnu predstavu kako bi trebalo da živimo svoj život. A nikad nemaju pojma
kako treba da prožive sopstveni život.
 
Odgovor na temu

batika

Član broj: 72401
Poruke: 67
89.216.68.*



Profil

icon Re: Brisanje izlistane stavke iz deirektorijuma06.09.2010. u 12:28 - pre 114 meseci
Brisanje nekog fajla sa lokacije na serveru mozes izvrsiti funkcijom unlink();

Pogledaj php manual i sve ce ti se samo reci.

Moras kao parametar da postavis absolutnu putanju do fajla.
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Brisanje izlistane stavke iz deirektorijuma06.09.2010. u 14:09 - pre 114 meseci
Da bi obrisao direktorijum funkcijom rmdir() on mora da bude prazan i ne sme da sadrži druge datoteke i direktorijume. To jasno piše u dokumentaciji ove funkcije, ali ti si lenj da čitaš. U komentarima imaš primer kako može da se napiše rekurzivni rmdir() koji će da obriše sve poddirektorijume i datoteke.

Oprezno koristi ovo, obavezno koristi basename() kako bi onemogućio izlaženje van liste i brisanje drugih datoteka sa servera!

Evo i poruke sa foruma od pre osam godina: http://www.elitesecurity.org/t14426
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

Miroslav Ćurčić
ex mVeliki
Novi Sad

Član broj: 19034
Poruke: 1118
*.adsl.eunet.rs.



+19 Profil

icon Re: Brisanje izlistane stavke iz direktorijuma06.09.2010. u 17:15 - pre 114 meseci
Krajnji oprez kod rekurzivnog brisanja: ja sam se par godina žestoko za*ebo pišući jednu takvu funkciju pa sam greškom okino brisanje počevši od praznog stringa pa je skript počeo da mi briše koren C: particije. Oprez !!!
"The quieter you become, the more you are able to hear."
Blog | PowerCMS
 
Odgovor na temu

alfa-pro
Pancevo

Član broj: 241818
Poruke: 476
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+7 Profil

icon Re: Brisanje direktorijuma sa sadrzajem06.09.2010. u 20:05 - pre 114 meseci
Ja se izvinjamam a da li je problem sto ja ucim PHP i sto postavljam pitanja. MIslim stvarno vas ne razumem. Brisanje DIR-a mi treba zato sto sam stigao sa lekcijama do tog dela. I radim rcripte da bi se usavrsavao a to sto sam pre neko vreme pitao za cms to je prazna prica i moja zelja ali sam dosta neiskusan. Pa nisam rodjen naucen. Niije ovo fizikalija bacis dzak na ledja i nosi. Tesko je a pogotovo meni koji nikada nije imao dodira sa programiranjem ali sam uporan.. Ako dobro vidim nisam omasio forum postavio sam za pocetnike znam da vas iskusnije sve to smara ali moram poceti nekako... IZvinite na smetnji
Kada vidjamo uvek ista lica, na kraju ona postaju deo našeg života. A kada postanu
deo našeg života,
onda žele i da nam ga izmene. I ako ne bude po njihovom, nije im pravo. Jer, svaki
čovek ima tačnu predstavu kako bi trebalo da živimo svoj život. A nikad nemaju pojma
kako treba da prožive sopstveni život.
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Brisanje izlistane stavke iz direktorijuma06.09.2010. u 20:47 - pre 114 meseci
Omašio si temu, prebacio sam ti poruku iz one stare osam godina ovde.

Rekao si da si probao sa funkcijama unlink i rmdir. Ja ti samo kažem da ako želiš ovo da naučiš, čitaj dokumentaciju pažljivo. Na stranici za rmdir jasno piše na početku da ne radi ako direktorijum nije prazan, a u prvom komentaru imaš primer kako se rmdir i unlink rekurzivno koristi.

Kao bonus ovde si dobio i komentar da to radiš oprezno, savet iz prve ruke šta može da se dogodi i link na prethodnu diskusiju na ovom forumu koja se bavila istom temom.

Ne znam koliko još dobre volje očekuješ? Ne može niko da nauči umesto tebe, a da bi nešto naučio moraš biti vredan i čitati, čitati, čitati...

http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

alfa-pro
Pancevo

Član broj: 241818
Poruke: 476
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+7 Profil

icon Re: Brisanje izlistane stavke iz direktorijuma07.09.2010. u 19:06 - pre 114 meseci
Gorane razumem te i zahvaljujem ti na svakoj do sada pomoci. Pazi nisam vise dete da imam 20 god i da sam vulgran ali ako kazem da nesto ne razumem nema razloga da lazem i da bude nisam pazlljivo procitao...
Uporan jesam i to jako jako.
Mene muci malo engleski za manuel znam eng ali ne bas. I zato nekada ne uspem sve lepo da razumem iz manuela. Hvala na pomoci uspeo sam da resim problem
Kada vidjamo uvek ista lica, na kraju ona postaju deo našeg života. A kada postanu
deo našeg života,
onda žele i da nam ga izmene. I ako ne bude po njihovom, nije im pravo. Jer, svaki
čovek ima tačnu predstavu kako bi trebalo da živimo svoj život. A nikad nemaju pojma
kako treba da prožive sopstveni život.
 
Odgovor na temu

mitke013
As Divljine
Freelancer

Član broj: 231934
Poruke: 338
178.22.216.*



+34 Profil

icon Re: Brisanje izlistane stavke iz direktorijuma08.09.2010. u 15:35 - pre 114 meseci
Citat:
alfa-pro: Gorane razumem te i zahvaljujem ti na svakoj do sada pomoci. Pazi nisam vise dete da imam 20 god i da sam vulgran ali ako kazem da nesto ne razumem nema razloga da lazem i da bude nisam pazlljivo procitao...
Uporan jesam i to jako jako.
Mene muci malo engleski za manuel znam eng ali ne bas. I zato nekada ne uspem sve lepo da razumem iz manuela. Hvala na pomoci uspeo sam da resim problem


Goran je u pravu. Ovo ti nije prvi put da hoces da ti neko uradi domaci; ja sam taj utisak stekao na ovoj temi gde si dobio odgovor koju f-ju da koristis, a onda odvalio neku glupost jer nisi ni kliknuo na link da vidis sta ona radi. Takodje sam ti i jednom rekao da ako vec mesas php i html, to ne radis koriscenjem promenljivih, ali to izgleda ne dopire do tebe.

Razumem da je tesko nauciti php ako nemas nikakvog programerskog iskustva, ali se bar potrudi da naucis. Meni je bilo lako jer se bavim programiranjem od 4.tog osnovne, asembler, ali ti sad imas internet i odgovore na tvoja pitanja lako mozes naci. Ali mrdni guzicu covece! Ako hoces da zivis od programiranja, moras da naucis da te odgovore nadjes i sam. Programer dnevno zaradi minimum 40 evra; hoces li postaviti pitanje, cekati odgovor 2 dana i izgubiti pare, ili ces za 5 minuta sam naci odgovor na netu?!
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Brisanje izlistane stavke iz direktorijuma

[ Pregleda: 1765 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.