Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Brisanje fajla u jeziku C

[es] :: C/C++ programiranje :: Brisanje fajla u jeziku C

[ Pregleda: 3848 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

[email protected]

Član broj: 18553
Poruke: 48
*.dlp203.bih.net.ba.



Profil

icon Brisanje fajla u jeziku C10.07.2005. u 21:05 - pre 198 meseci
Kako ide najobicnija funkcija u C-u za brisanje fajla, probao sam sa remove(); ali nece da mi brise ako fajl ima vise od stotinjak linija?
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4889
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: Brisanje fajla u jeziku C10.07.2005. u 21:12 - pre 198 meseci
Velicina fajla nema nikakve veze sa brisanjem...

Evo ga primer u BCB-u za remove():

Code:

#include <stdio.h>

int main(void)
{
    char file[80];

    /* prompt for file name to delete */
    printf("File to delete: ");
    gets(file);

    /* delete the file */
    if (remove(file) == 0)
       printf("Removed %s.\n",file);
    else
       perror("remove");

    return 0;
}
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
..31.216.81.gus.vf.siwnet.net.

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Brisanje fajla u jeziku C15.07.2005. u 11:10 - pre 198 meseci
Ako ti ne radi remove() iz STD C biblioteke, onda probaj unlink(): http://man.nu6.org/index.php/man/unlink/2
Pogledaj svoj kod i proveri da li si "uvukao" stdio.h zaglavlje.
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

[email protected]
Zarko Bulatovic
H1 Telekom, UNIX Systems Engineer
Split, Spinut

Član broj: 29849
Poruke: 443
*.cmu.carnet.hr.



+25 Profil

icon Re: Brisanje fajla u jeziku C18.07.2005. u 22:00 - pre 197 meseci
Code:


#include<stdio.h>
#include<stdlib.h>
#include<string.h>

int main()
{
    char filename[256], command[5] = "del ";
    printf("unesite ime filea :"); gets(filename);
    
    strcat(command, filename); system(command);
    return EXIT_SUCCESS;  
}


[12:33am] <alek> deca od 3-5 godina prvi spoznaju ljubav bozju :)


Q: HSP56 Micromodem nece da radi kompjuter ga prepozna a kad treba da se konektujem nece ne daje ni znaka zivota. u cemu je problem.

A: Crko mozda od grmljavine mozda od spanaca. Uglavnom baci ga u WC solju jako povuci vodu. Skupi 5e i uzmi drugi i ne postuj temu na pogresno mesto.
 
Odgovor na temu

japan

Član broj: 34328
Poruke: 480
*.smin.sezampro.yu.



+13 Profil

icon Re: Brisanje fajla u jeziku C19.07.2005. u 01:23 - pre 197 meseci
Citat:
[email protected]:
Code:


#include<stdio.h>
#include<stdlib.h>
#include<string.h>

int main()
{
    char filename[256], command[5] = "del ";
    printf("unesite ime filea :"); gets(filename);
    
    strcat(command, filename); system(command);
    return EXIT_SUCCESS;  
}




$ gcc test.c
/tmp/cct2espB.o(.text+0x18): In function `main':
: warning: the `gets' function is dangerous and should not be used.


nikad, ali nikad ne koristi gets()...

prvo sto procita svaki klinac koji se lozi da bude haker je tutorijal o tome kako iskoristiti gets() za buffer overflow...
 
Odgovor na temu

[email protected]
Zarko Bulatovic
H1 Telekom, UNIX Systems Engineer
Split, Spinut

Član broj: 29849
Poruke: 443
*.cmu.carnet.hr.



+25 Profil

icon Re: Brisanje fajla u jeziku C20.07.2005. u 14:30 - pre 197 meseci
dobro.

onda umisto
Code:


gets(filename);



koristi
Code:


scanf("%s", &filename);


[12:33am] <alek> deca od 3-5 godina prvi spoznaju ljubav bozju :)


Q: HSP56 Micromodem nece da radi kompjuter ga prepozna a kad treba da se konektujem nece ne daje ni znaka zivota. u cemu je problem.

A: Crko mozda od grmljavine mozda od spanaca. Uglavnom baci ga u WC solju jako povuci vodu. Skupi 5e i uzmi drugi i ne postuj temu na pogresno mesto.
 
Odgovor na temu

the black forest

Član broj: 57286
Poruke: 7
195.252.85.*



Profil

icon Re: Brisanje fajla u jeziku C22.07.2005. u 02:20 - pre 197 meseci
Citat:
japan:
nikad, ali nikad ne koristi gets()...

prvo sto procita svaki klinac koji se lozi da bude haker je tutorijal o tome kako iskoristiti gets() za buffer overflow...


rofl, e ima genijalaca...
Sto u svakom topiku gde neko nesto pita, mora da se nadje ovakav genijalac?
 
Odgovor na temu

rumpl

Član broj: 54959
Poruke: 156
*.net81-65-34.noos.fr.



Profil

icon Re: Brisanje fajla u jeziku C22.07.2005. u 17:59 - pre 197 meseci
Ljudi ma kakav gets ili scanf koristite write!!!
"The problem with the world is that everyone is a few drinks behind."
-Humphrey Bogart
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
..31.216.81.gus.vf.siwnet.net.

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Brisanje fajla u jeziku C22.07.2005. u 18:43 - pre 197 meseci
Otisli ste od teme - ovde se diskutuje o brisanju fajla koriscenjem nekog C poziva...

2moderator: Da sam na Vasem mestu obrisao bih poslednjih nekoliko tekstova.
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

the black forest

Član broj: 57286
Poruke: 7
195.252.87.*



Profil

icon Re: Brisanje fajla u jeziku C22.07.2005. u 23:59 - pre 197 meseci
Citat:
rumpl: Ljudi ma kakav gets ili scanf koristite write!!!


Mislio si read, jes majku mu, tu ne moz da ga hakuju=))))))
 
Odgovor na temu

rumpl

Član broj: 54959
Poruke: 156
*.com
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Re: Brisanje fajla u jeziku C23.07.2005. u 13:15 - pre 197 meseci
A i ja hocu da se pravim pametan pa ispadnem glup...


Reality is an illusion that occurs due to lack of alcohol.




____________________________________________________
Start your day with Yahoo! - make it your home page
http://www.yahoo.com/r/hs
"The problem with the world is that everyone is a few drinks behind."
-Humphrey Bogart
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Brisanje fajla u jeziku C

[ Pregleda: 3848 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.