Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Combo box pitaje?

[es] :: Java :: Combo box pitaje?

[ Pregleda: 3358 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dragan_bg_88
Dragan Slaveski
Beograd

Član broj: 68739
Poruke: 288
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Combo box pitaje?31.03.2007. u 17:20 - pre 177 meseci
Kako da ubacim stavke u combo box? Pokusavao sam sa popup menijem, ali ne mogu da ga ubacim. Koje stavke idu u kombo box? Hvala unapred svima
 
Odgovor na temu

nemnesic
nemnesic
Software Developer
Vranje Florida

Moderator
Član broj: 44355
Poruke: 798
*.com
Via: [es] mailing liste



+63 Profil

icon Re: Combo box pitaje?31.03.2007. u 17:52 - pre 177 meseci
http://java.sun.com/docs/books...swing/components/combobox.html
 
Odgovor na temu

dragan_bg_88
Dragan Slaveski
Beograd

Član broj: 68739
Poruke: 288
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Combo box pitaje?01.04.2007. u 12:10 - pre 177 meseci
OK, hvala ti, uspeo sam da ubacim stavke u combo box. Sada imam jos jedno pitanje, kako da procitam stavke iz combo boxa? Tacnije, kada se klikne na neko drugo dugme hocu npr. da labela promeni text u onaj koji se nalazi u combo boxu. Kako vadim taj text iz combo boxa???
 
Odgovor na temu

Dejan Lozanovic
Dejan Lozanovic
Beograd

Član broj: 691
Poruke: 2325
*.adsl.beotel.net.

Jabber: null@elitesecurity.org
Sajt: speedy-order.com


+75 Profil

icon Re: Combo box pitaje?01.04.2007. u 13:27 - pre 177 meseci
Imas getSelectedIndex vraca ti redni broj koji je item izabran, ili ako si stavljao objekte koji te zanimaju u combobox onda dobijes item sa getSelectedItem() pa onda castujes u svoj objekat i vozis.
 
Odgovor na temu

dragan_bg_88
Dragan Slaveski
Beograd

Član broj: 68739
Poruke: 288
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Combo box pitaje?05.04.2007. u 16:55 - pre 177 meseci
Hvala puno, uspeo sam da uradim sta mi je trebalo. Sada jedno pitanje ako znas mozda, da ne otvaram novu temu. Znam da java je pravljena tako da bude nezavisna od platforme, ali da li postoji neki nacin, sigurno postoji, da se napravi neki exe fajl koji ce onda moci unutar sebe da otvori javin .class fajl? Nadam se da si me razumeo? Nesto kao sto npr. applet radi unutar html stranice, da tako i bilo koji .class fajl moze da radi unutar neke aplikacije druge?
 
Odgovor na temu

rj444
Radomir Jakovljevic
Beograd

Član broj: 48212
Poruke: 354
*.etf.bg.ac.yu.



Profil

icon Re: Combo box pitaje?11.04.2007. u 13:58 - pre 177 meseci
Java programi ne mogu da rade bez virtuelne masine (JVM) nikako. Tako da nema smisla da se pravi exe fajl. Postoje neki programi koji olaksavaju deployment.

Mozda nisam pogodio sta si hteo da dobijes za odgovor, ali pitanje ti je malo nejasno...
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Combo box pitaje?

[ Pregleda: 3358 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.