Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Automatizacije excella

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Automatizacije excella

[ Pregleda: 2079 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Nevena79
???

Član broj: 202308
Poruke: 335
*.adsl-a-1.sezampro.yu.

Sajt: www.tablic-klub.com


+1 Profil

icon Automatizacije excella26.06.2010. u 21:24 - pre 120 meseci
Code:
        Dim oXL As Excel.Application
        Dim oWB As Excel.Workbook
        Dim oSheet As Excel.Worksheet
        Dim oRng As Excel.Range

        ' Start Excel and get Application object.
        oXL = CreateObject("Excel.Application")
        oXL.Visible = True

        ' Get a new workbook.
        oWB = oXL.Workbooks.Add()
        oSheet = oWB.ActiveSheet


Zasto program puca na ovoj liniji?

Code:
 oWB = oXL.Workbooks.Add()


Kaze Old format or invalid type library



[Ovu poruku je menjao Nevena79 dana 26.06.2010. u 22:39 GMT+1]
 
Odgovor na temu

pl4stik
Senior .NET programmer/Consultant
oDesk
NI na nebu NI na zemlji

Član broj: 173596
Poruke: 704
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: xx-auth.com.azhar.arvixe...


+31 Profil

icon Re: Automatizacije excella26.06.2010. u 21:30 - pre 120 meseci
Ma sta puca, napisi koji exception...
To sto nekoliko miliona ljudi tvrdi da nisi u pravu ne znaci da stvarno nisi - Frank
Zappa

http://youtu.be/v6Ww3VGTX4c
 
Odgovor na temu

Nevena79
???

Član broj: 202308
Poruke: 335
*.adsl-a-1.sezampro.yu.

Sajt: www.tablic-klub.com


+1 Profil

icon Re: Automatizacije excella26.06.2010. u 21:41 - pre 120 meseci
Napisala gore. Upao si dok sam ucala hehe.
 
Odgovor na temu

Igor Gajic

Član broj: 93194
Poruke: 747
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+986 Profil

icon Re: Automatizacije excella26.06.2010. u 22:01 - pre 120 meseci
http://support.microsoft.com/kb/320369
 
Odgovor na temu

Nevena79
???

Član broj: 202308
Poruke: 335
*.adsl-a-1.sezampro.yu.

Sajt: www.tablic-klub.com


+1 Profil

icon Re: Automatizacije excella26.06.2010. u 22:11 - pre 120 meseci
Aha, e to je to. Hvala na brzom odgooru. Pozdrav!
 
Odgovor na temu

Nevena79
???

Član broj: 202308
Poruke: 335
*.adsl-a-6.sezampro.rs.

Sajt: www.tablic-klub.com


+1 Profil

icon Re: Automatizacije excella27.06.2010. u 10:01 - pre 120 meseci
Mislila sam da cu uspeti resiti problem ali ne ide ma sta pokusala. Naime kada izvrsim izmene koje si mi poslao, otvori se Exell sa sheetom.

Code:
Dim oXL As New Excel.Application()
        Dim oWB As Excel.Workbook
        Dim oSheet As Excel.Worksheet
        Dim oRng As Excel.Range



        oXL.Visible = True
        oXL.UserControl = True
        Dim oldCI As System.Globalization.CultureInfo = System.Threading.Thread.CurrentThread.CurrentCulture
        System.Threading.Thread.CurrentThread.CurrentCulture = New System.Globalization.CultureInfo("en-US")
        oXL.Workbooks.Add()
        System.Threading.Thread.CurrentThread.CurrentCulture = oldCI


        oXL.Visible = True
        oSheet = oXL.ActiveSheet

        ' Add table headers going cell by cell.
        oSheet.Cells(1, 1).Value = "First Name"



Ali onda mi ne rade sledece linije:

Code:
oSheet.Cells(1, 1).Value = "First Name"


kao ni

Code:
oSheet.Range("A2", "B6").Value = saNames
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12637



+4628 Profil

icon Re: Automatizacije excella27.06.2010. u 13:15 - pre 120 meseci
Ima li neke razlike kada je oXL.Visible false?
 
Odgovor na temu

Nevena79
???

Član broj: 202308
Poruke: 335
*.adsl-a-6.sezampro.rs.

Sajt: www.tablic-klub.com


+1 Profil

icon Re: Automatizacije excella27.06.2010. u 13:34 - pre 120 meseci
Nema. Greska je sledeca:

Code:
Exception from HRESULT: 0x800A03EC
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Automatizacije excella

[ Pregleda: 2079 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.