Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

par pitanjca u vezi excella???

[es] :: Office :: Excel :: par pitanjca u vezi excella???

[ Pregleda: 3750 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

igorsr
mika mikic
kragujevac

Član broj: 60802
Poruke: 20
213.137.99.*



Profil

icon par pitanjca u vezi excella???27.10.2005. u 07:34 - pre 195 meseci
pravim programcic za obracun plata i trebaju mi neke informacije,pa ako moze pomoc:
1)kako da podesim u excellu autorun opciju,tako da kada startujem program mi se pojavi pravougaonik sa sledecim poljima:
obracun plata za mesec
stanje za 2003,20004,2005
i jos neke opcije
2)da kada u opciji plata za mesec ja unsesm vrednost isplate za pojedinacnog radnika,da mi ga on pronadje u opciji stanje za 2005 i tu unese vrednost za dati mesec

hvala
you know where you are,you're in the jungle baby,you gonna die
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12810



+4741 Profil

icon Re: par pitanjca u vezi excella???27.10.2005. u 09:01 - pre 195 meseci
1. Pravis makro koji u dogadjaju Workbook_Open otvara formu koju moras napraviti.
2. Ovo nisam najbolje shvatio ali cini mise da je i za ovo potreban makro (verovatno u okviru one forme iz tacke 1.)
 
Odgovor na temu

igorsr
mika mikic
kragujevac

Član broj: 60802
Poruke: 20
213.137.99.*



Profil

icon Re: par pitanjca u vezi excella???27.10.2005. u 09:19 - pre 195 meseci
hvala ti puno,a jel mozes malo da mi pojasnis sta znaci to makro
you know where you are,you're in the jungle baby,you gonna die
 
Odgovor na temu

igorsr
mika mikic
kragujevac

Član broj: 60802
Poruke: 20
213.137.99.*



Profil

icon Re: par pitanjca u vezi excella???27.10.2005. u 09:33 - pre 195 meseci
evo malo da pojasnim:
hocu da za svoju malu firmicu napravim program za obracun plata,i to da uradim u excellu posto ga solidno znam,a i imacu pomoc.
1)kada otvaram program necu da mi se otvara kao excell,vec kao zaseban (npr exe file),tako da mi ima samo funkcije koji bih ja usnimio
2)da u prvoj opciji unosim ime i prezime radnika,satnicu,cenu rada,kredit,... i da mi on pokazuje na kraju za isplatu je,i da to memorise u neku zbirnu listu svih radnika,tako da ja uvek imam uvid koliko mi je neki radnik zaradio u toku godine
you know where you are,you're in the jungle baby,you gonna die
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12810



+4741 Profil

icon Re: par pitanjca u vezi excella???27.10.2005. u 09:42 - pre 195 meseci
Mogu. Makro (eng. macro) je program (zapravo deo programa, da me ne hvata za rec neko ko je upuceniji ;)) koji se pise da bi se prosirile mogucnosti Excel-a (i drugih programa koji imaju podrsku za makroe). U slucaju MS Office aplikacija makroi se pisu u Visual Basic for Aplication (VBA) jeziku. Imas pimer ovde.
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12810



+4741 Profil

icon Re: par pitanjca u vezi excella???27.10.2005. u 09:44 - pre 195 meseci
Koliko vidim ti hoces da ti samo krajnji rezultat (izvestaj) bude u .xls fajlu a da ostatak posla radi zasebna aplikacija.
Za to ces morati da naucis neki programski jezik ili da platis nekog da ti napravi.
 
Odgovor na temu

[es] :: Office :: Excel :: par pitanjca u vezi excella???

[ Pregleda: 3750 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.