Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

TextBox Multiline???

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: TextBox Multiline???

[ Pregleda: 2775 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

RMAN
Milan Đukić
student
Knićanin

Član broj: 32492
Poruke: 1166
213.244.209.*



+5 Profil

icon TextBox Multiline???06.05.2010. u 12:13 - pre 138 meseci
Da li mogu i kako da pristupim linijama textbox-a i da u njih upisujem tekst?

Na primer hocu da u jednom prolazu upisem u prvu liniju "test" a u drugu "test1" i da da mi se to ispise u 2 linije.

Upis u textbox se vrsi kao textbox.Text="test", ali kako da mu naznacim liniju 2?
Eureka!

MILAN DJUKIC
D J U K A
 
Odgovor na temu

Milos Zobenica
Sombor / Beograd

Član broj: 13465
Poruke: 1106
*.akton-yu.net.

ICQ: 177616268


+5 Profil

icon Re: TextBox Multiline???06.05.2010. u 12:19 - pre 138 meseci
Koristi textarea umesto textbox - input polja.
 
Odgovor na temu

RMAN
Milan Đukić
student
Knićanin

Član broj: 32492
Poruke: 1166
213.244.208.*



+5 Profil

icon Re: TextBox Multiline???06.05.2010. u 12:41 - pre 138 meseci
A gde se nalazi taj textArea u c#?

Uspeo sam preko RichTextBox-a ali sa "\n" ili "\r"
Eureka!

MILAN DJUKIC
D J U K A
 
Odgovor na temu

Igor Gajic

Član broj: 93194
Poruke: 747
*.static.sbb.rs.



+987 Profil

icon Re: TextBox Multiline???06.05.2010. u 12:49 - pre 138 meseci
On je mislio na ASP.NET, a ti radis na desktop aplikaciji ;)
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12793



+4735 Profil

icon Re: TextBox Multiline???06.05.2010. u 15:34 - pre 138 meseci
TextBox.Lines?
 
Odgovor na temu

RMAN
Milan Đukić
student
Knićanin

Član broj: 32492
Poruke: 1166
*.opera-mini.net.



+5 Profil

icon Re: TextBox Multiline???06.05.2010. u 15:43 - pre 138 meseci
Da da, radim na desktop aplikaciji, zaboravio sam da kazem :).
Probao sam i sa lines ali nisam uspeo nista. Odnosno lines nema property za upis samo za citanje. Mogu da procitam odredjenu liniju al ne mogu da pisem u nju.
Eureka!

MILAN DJUKIC
D J U K A
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12793



+4735 Profil

icon Re: TextBox Multiline???06.05.2010. u 16:26 - pre 138 meseci
Ne znam iz kojeg razloga nije moguce direktno menjati neku liniju na taj nacin, ali mozes imati niz = textbox.lines pa niz menjati i onda uraditi textbox.lines=niz.
I meni je bez veze, ali tako radi.
 
Odgovor na temu

RMAN
Milan Đukić
student
Knićanin

Član broj: 32492
Poruke: 1166
*.opera-mini.net.



+5 Profil

icon Re: TextBox Multiline???06.05.2010. u 17:33 - pre 138 meseci
Ok, hvala ti. Pokusacu da vidim dal to radi jer trenutno nisam kraj racunara.
Po meni to je jedna bitna opcija textboxa i stvarno mi nije jasno kako su to propustili.
Eureka!

MILAN DJUKIC
D J U K A
 
Odgovor na temu

Cola
Slađan Čolić
Banja Luka

Član broj: 23736
Poruke: 160
*.broadband.blic.net.

Sajt: www.knjigaimena.com


+5 Profil

icon Re: TextBox Multiline???06.05.2010. u 18:58 - pre 138 meseci
da možeš na ta dva načina
Code:

 textBox1.Text = "text" + Environment.NewLine + "test2";


ili

Code:

 string[] myLines = new string[2];
 myLines[0] = "test";
 myLines[1] = "test1";
 textBox1.Lines = myLines;




 
Odgovor na temu

RMAN
Milan Đukić
student
Knićanin

Član broj: 32492
Poruke: 1166
213.244.208.*



+5 Profil

icon Re: TextBox Multiline???06.05.2010. u 22:15 - pre 138 meseci
Radi, hvala :)
Eureka!

MILAN DJUKIC
D J U K A
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: TextBox Multiline???

[ Pregleda: 2775 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.