Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Tiny mce problem?

[es] :: Javascript i AJAX :: Tiny mce problem?

[ Pregleda: 1466 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

IvanBeograd
Kladza
Beograd

Član broj: 83376
Poruke: 379
89.216.59.*

Sajt: www.dza-bu-drz-ne-daj.com


Profil

icon Tiny mce problem?18.03.2010. u 06:26 - pre 136 meseci
koristim jquery da sacuvam u bazu podatke,kada kliknem na dugme save nista mi se ne sacuva u bazu iz textarea tinymce,a radi sve kako treba iz obicnog textarea.
dodao sam window alert da mi proveri sta ima u textarea ali on mi prikaze kao da nema nista.
[code]
<script language="javascript">
function ajax_save_data()
{
var text_id = $jq('[id=txt-area-id]');
var data = 'text iz tinymce textarea : ' + text_id.val();

window.alert(data)
}
[code]

Tinymce se lepo prikaze sa svim dugmadina,firebug ne prijavljuje gresku,kao da nema nicega u textarea a ima.
Ja uvek zaglavim sa tako nekim glupim i bizarnim problemom,valjda zato sto nemam puno iskustva sa jquery-ijem i samim javascriptom.

Ima neko ideju u cemu bi mogao biti problem?

SERVIA NOSTRUM REGNUM!
 
Odgovor na temu

Nikola Poša
Backend (PHP) developer
Humanity d.o.o.
Beograd

Član broj: 173839
Poruke: 1616
*.adsl-a-5.sezampro.rs.

Sajt: www.nikolaposa.in.rs


+33 Profil

icon Re: Tiny mce problem?18.03.2010. u 10:13 - pre 136 meseci
A jel to "jq" neki tvoj namespace koji si napravio ili... I zašto ideš sa tim attribute-based selektorom? Zašto jednostavno vrednost iz tog textarea ne bi dohvatio ovako: $("#text").val().

A i druga stvar, preporučujem ti da za to submit-ovanje forme kroz AJAX koristiš neki od plugin-ova, npr. jQuery Form, čisto da ne bi morao da se cimaš sa escape-ovanjem i encode-ovanjem vrednosti polja iz te tvoje forme.
 
Odgovor na temu

IvanBeograd
Kladza
Beograd

Član broj: 83376
Poruke: 379
89.216.59.*

Sajt: www.dza-bu-drz-ne-daj.com


Profil

icon Re: Tiny mce problem?18.03.2010. u 11:12 - pre 136 meseci
Jeste jq je za jquery,korisim za ga kao var za noconflict.
vukao sam value i na taj nacin.Nisam do sada koristio nikakve plugine za form,jer mi je i ovo fino radilo,ali sam sad hteo da ubacim tinymce u wordpress plugin,i ubacim ga,ali nikako da izvucem value iz tog textarea.
Ako taj plugin za form moze da se koristi i u komercijalne svrhe,onda cu poceti da koristim taj plugin.idem da pogledam primere,hvala.
Mada jos nisam resio problem. :(
SERVIA NOSTRUM REGNUM!
 
Odgovor na temu

Nikola Poša
Backend (PHP) developer
Humanity d.o.o.
Beograd

Član broj: 173839
Poruke: 1616
*.adsl-a-5.sezampro.rs.

Sajt: www.nikolaposa.in.rs


+33 Profil

icon Re: Tiny mce problem?18.03.2010. u 11:42 - pre 136 meseci
Pa meni se čini da je u tvom kodu problem to što pokušavaš da tu funkciju val() pozivaš za tu neku promenljivu u koju je upisan rezultat selektora, a to, koliko sam ja upućen nije baš ispravno. Probaj npr. taj deo da napišeš ovako: $(text_id).val();. Ne garantujem da će da uspe, jer prosto nikad nisam tako nešto pokušavao, niti sam imao potrebu za nečim sličnim.
 
Odgovor na temu

IvanBeograd
Kladza
Beograd

Član broj: 83376
Poruke: 379
89.216.59.*

Sajt: www.dza-bu-drz-ne-daj.com


Profil

icon Re: Tiny mce problem?18.03.2010. u 12:11 - pre 136 meseci
Nije problem na koji nacin pristupam polju,isto mi vrati,opet mi vrati prazno.

Sad sam nesto cackao.Kada upisem u polje neku rec i kliknem save,dobijem kao da nema nista u polju,zatim osvezim stranicu sa f5,rec ostane u polju,onda kliknem save,e tek onda mi sve lepo uradi kako treba.
SERVIA NOSTRUM REGNUM!
 
Odgovor na temu

[es] :: Javascript i AJAX :: Tiny mce problem?

[ Pregleda: 1466 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.