Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

login forma-open/close

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: login forma-open/close

[ Pregleda: 3494 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

damakii

Član broj: 136925
Poruke: 58
89.146.189.*



Profil

icon login forma-open/close08.02.2010. u 20:22 - pre 141 meseci
Imam dvije forme u vb.net. Prva je login forma, a druga forma za unos nekih podataka. E sada nakon logiranja otvara mi se forma 2 kako i treba, ali sada hocu u isto vrijeme da mi se zatvori login forma. Pokusao sam sa Me.close() ali mi zatvori obje forme. Moguce je to napraviti sa Me.hide(), ali mislim da to nije isto. Pomoć.
damaki
 
Odgovor na temu

dili900
FAdil Sabani

Član broj: 190681
Poruke: 13
91.187.125.*



Profil

icon Re: login forma-open/close01.05.2010. u 23:21 - pre 138 meseci
treba pzvati login formu od formu za unos a ne da Login forma bude StartUp. Od drugu formu(Formu za unos ) da pozoves Login formu, proveris dali je korisnik uneo tacne podatke i nastavis sa citanjem podaci u tu formu, ili zatvoris progrom u suprotno.
 
Odgovor na temu

Mikelly

Član broj: 16730
Poruke: 389
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: login forma-open/close04.05.2010. u 12:36 - pre 138 meseci
Ja bih licno radije postavio login na startup u jedan Thread, a za drugu formu bih kreirao novi Thread, nesto kao:

Nakon uspjesne prijave
Code:

Thread T = new Thread(new ThreadStart(StartMainForm));
T.Start();

Application.ExitThread();


Code:

[STAThread]
void StartMainForm()
{
Application.Run(new MainForm());
}
 
Odgovor na temu

ravni

Član broj: 8894
Poruke: 366



+15 Profil

icon Re: login forma-open/close04.05.2010. u 19:11 - pre 138 meseci
a koji boljitak se dobija ovim postupkom?

inace mi je sumnjivo da li bi to radilo jer kreiras kontrole sa non-GUI treda
 
Odgovor na temu

Boris B.
Ljubljana

Član broj: 213615
Poruke: 286
*.dial-up.dsl.siol.net.



+14 Profil

icon Re: login forma-open/close04.05.2010. u 20:42 - pre 138 meseci
Napravis klasu LoginForm sa OK dugmetom i u OK handler dodas proveravanje user-a i stavku Close(). Zatim u Program.cs napises nesto kao:

Code:

  bool ok;
  using (LoginForm login = new LoginForm())
  {
    login.ShowModal()
    ok = login.IsUserVerified();
  }
  if (ok)
    Application.Run(new MainForm());


Naravno ovo je samo osnovni koncept, ubrzo ces skapirati da ti treba i prvo klasa koja ce da obavlja proveravanje user-a i klasa koja ce da cuva podatke o trenutno prijavljenom useru...
Za novim tredom nema nikakve potrebe jer je sam problem potpuno linearan, znaci nema dalje dok se uspesno ne prijavi korisnik.
if it walks like a duck and quacks like a duck, it could be a dragon doing a duck
impersonation.
 
Odgovor na temu

Mikelly

Član broj: 16730
Poruke: 389
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: login forma-open/close05.05.2010. u 10:03 - pre 138 meseci
@BorisB

Sad me zbuni. Zar se sa Application.Run() ne kreira Messagge Loop? Koji Messagge Loop obradjuje Login formu u tom slucaju, ako ga ti kreiras tek na kraju?

@ravni
Ja sam nekako 'na silu' dosao do ovoga resenja. Isto sam probao kao damakii, i naisao na isti problem kao on. Zatvaranjem startup forme, zatvara se program. Kreiranjem main forme na drugom threadu izbjegavam upravo to, da zatvaranjem login forme zatvorim aplikaciju. A oba thread-a su GUI, tako da nema nikakvih problema.
 
Odgovor na temu

Boris B.
Ljubljana

Član broj: 213615
Poruke: 286
*.zaslon-telecom.si.



+14 Profil

icon Re: login forma-open/close05.05.2010. u 12:53 - pre 138 meseci
Login forma se prikazuje sa ShowDialog a ne Show, zato mozes da ga koristis pre standarnog app msg loopa. ShowDialog ili modalno prikazivanje se ponasa kao blocking poziv, znaci msgloop-safe jer ima svoj processing poruka.
if it walks like a duck and quacks like a duck, it could be a dragon doing a duck
impersonation.
 
Odgovor na temu

ravni

Član broj: 8894
Poruke: 366



+15 Profil

icon Re: login forma-open/close05.05.2010. u 16:44 - pre 138 meseci
resenje koje je boris dao sigurno radi, i neces sa njim imati problema
GUI thread je samo jedan
Citat:
Mikelly: Zatvaranjem startup forme, zatvara se program. Kreiranjem main forme na drugom threadu izbjegavam upravo to, da zatvaranjem login forme zatvorim aplikaciju. A oba thread-a su GUI, tako da nema nikakvih problema.
'startup forma' u smislu u kom ti koristis taj izraz je ona koju si prosledio u Application.Run method
 
Odgovor na temu

Mikelly

Član broj: 16730
Poruke: 389
77.222.20.*



Profil

icon Re: login forma-open/close05.05.2010. u 18:43 - pre 138 meseci
GUI Thread-ova mozes da imas koliko hoces.

Svaki Thread koji ima Messagge Loop moze biti GUI Thread. A ne mora. Message Loop moze sluziti i samo za posredni pristup objektima u Threadu. Sa Application.Run() kreiras novi Message Loop. Ako to uradis u novom Threadu dobio si GUI Thread.
 
Odgovor na temu

ravni

Član broj: 8894
Poruke: 366



+15 Profil

icon Re: login forma-open/close05.05.2010. u 22:23 - pre 138 meseci
ne znam bas za to, ali ovde su u svakom slucaju threadovi visak
 
Odgovor na temu

camango
Branimir Stulic

Član broj: 292959
Poruke: 1
*.dip.t-dialin.net.



Profil

icon Re: login forma-open/close01.11.2011. u 17:46 - pre 120 meseci
pozz ljudi mene interesuje kako da nakon sto se neki moj clan uloguje samo on moze vidjeti odredenu stranicu,znaci kako da ubacim kod stranice u login formu,hvala puno
 
Odgovor na temu

SpizaGenije
Spiza Genije
Software Developer
Signus

Član broj: 247347
Poruke: 193
*.telrad.net.



+4 Profil

icon Re: login forma-open/close17.12.2011. u 00:56 - pre 118 meseci
auuu brate... oni su o ovome raspravljali pre godinu i po...

ali da ti pomognem ako do sada nisi rešio problem, jer si pitanje postavio pre skoro dva meseca...

ja bih, da sam na tvom mestu, definisao jednu promenljivu, koja na početku ima vrednost "0" (recimo)... Kada se korisnik uloguje, ona dobija vrednost "1"...

e sada... pri pozivanju neke forme kojoj želiš da ograničiš pristup, prvo ispitaš vrednost one promenljive...
pa ako je vrednost "1", otvaraš mu formu... ako je vrednost "0", izbacuješ mu msgbox da mora da se loguje da bi video tu-i-tu stranicu...

eto... prosto k'o pasulj
Some people, when confronted with a problem, think: "I know, I'll use regular expressions."
Now they have two problems!
-Jamie Zawinsky
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: login forma-open/close

[ Pregleda: 3494 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.