Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward

[es] :: ISP :: ADSL :: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward
(TOP topic, by djricky)
Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 363098 | Odgovora: 239 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

BrackoNe
Nemanja Bračko
Stara Pazova

Član broj: 15801
Poruke: 115
91.150.124.*

ICQ: 317974947


+1 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward09.02.2010. u 19:36 - pre 175 meseci
Svaka čast! Advanced setup is here! :)

[Ovu poruku je menjao BrackoNe dana 09.02.2010. u 22:39 GMT+1]
 
Odgovor na temu

BrackoNe
Nemanja Bračko
Stara Pazova

Član broj: 15801
Poruke: 115
93.86.34.*

ICQ: 317974947


+1 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward10.02.2010. u 09:05 - pre 175 meseci
Kako da izbrišem, ili barem promenim šifru na telekom/telekom korisničkom imenu, jer je to sigurnosna rupa, a iz admina (promenio sam šifru), nemam nigde korisnike?!
 
Odgovor na temu

bedazzled81
Igor Živanović

Član broj: 240263
Poruke: 62
109.93.183.*



+3 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward10.02.2010. u 17:29 - pre 175 meseci
Danas sam dobio ovaj modem i prvi put imam adsl ,dosad sam bio na wirelessu. Koristim bit comet,medjutim torrenti mi se skoro i ne skidaju pa ako neko moze da mi malo blize pojasni sta i kako treba uraditi da bi mi to proradilo??? Danas celi dan proveravanjem na speed testu brzina je 860/101 kb/s!!! A paket mi je 1024/128 kb/s?! Da li je ovo u granicama ocekivanog??? Takodje sa Jdownloaderom mi slabo funkcionise,nekako puno ceka izmedju linkova a i suvise varira brzina od 100 do 35 kb/s??? A primetio sam i da kad skida na istom tom 100 i nesto brzinom jednostavno se uopste ne skida dok ne spadne ispod nekih 70 kb/s??? U cemu je stvar??? Hvala unapred!!!


Koristio sam zone alarm firewall a sad sam ga uninstalirao,da vidim da nije do njega i nista... Koji firawall koristite i da li se uopste koristi kad je u pitanju adsl i sve ove silne zezancije?!

[Ovu poruku je menjao bedazzled81 dana 10.02.2010. u 23:32 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Vesa 77
Petrovac na Mlavi
Petrovac na Mlavi i šire

Član broj: 29663
Poruke: 276
109.93.173.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward13.02.2010. u 21:15 - pre 175 meseci
Da li neko zna, upucen je ili je cuo, KOLIKO simultanih konekcija ovaj ruter moze da istrpi? Za HG520 je to bila ocajno mala cifra (mozda stotinak), a ovaj mi se cini da gura bez problema mnoooogo vise. E sad dal neko zna neku brojku, ili je testirao, itd?
 
Odgovor na temu

Zoran_KS
Krusevac

Član broj: 58770
Poruke: 217
*.smin-1.sezampro.yu.



+2 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward17.02.2010. u 11:29 - pre 175 meseci
Pozdrav.
I ja sam od juce na telekomovom adls-u,i dobio sam ovaj ruter.Sve je pokrenuto bez problema,jos jedan desktop PC sam prikacio preko wifi-ja i to sve radi ok.
Brzina je 2Mbit-a ali kod downloada je samo 1.8Mbit-a,ali to je valjda ok za adsl koliko sam citao.
Mene druga stvar interesuje.U prvom postu pise da se administratorski pristup dobija jedino pristupom iz konzole,ali ja sam to bez problema odradio iz browsera.
Da li je i vama ostalima isto tako?
uTorrent jos nisam stigao da probam,kao ni JDownloader,jer imam premium RS i IDM uvek skida punom brzinom.
 
Odgovor na temu

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 20046



+1651 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward17.02.2010. u 12:42 - pre 175 meseci
Sve je u redu, pristupa se iz browsera a toliko i treba da bude brzina. Nema potrebe da koristiš jD ako ti neki drugi program dobro radi.
 
Odgovor na temu

romulan
student
Bajmok

Član broj: 247616
Poruke: 16
109.93.27.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward19.02.2010. u 12:17 - pre 175 meseci
Ej narode ajmo ovako ako moze
Ja i dalje imam nekih problema sa utorrentom kada skidam neke torrente ne dozvoljava mi punu brzinu skidanja. Znam sva pravila koliko seedera koliko leechera ali ne radi se o tome bilo da ih ima 2k ili 200 efekat je isti ulgavnom filmovi i muzika nemaju problem sa skidnjem. Skidam punom brzinom od 110kb/s ali me zanima da li neko zna da otvori portove za taj akces da moze da se odobri veca brzina. Bio sam na PortForward ali tamo ima za Intracom ali ne nasu verziju, koristio sam i jedan veoma dobar program zove se Simple Port Forwarding ali ni on na kraju neradi kako treba ponekad ispise da je port aktivan ponekad ne ali kada god testiram na utorrentu port da li je otvore ili zatvoren uvek pokaze da nije. Pa me zanima da li je neko skontamo kako se portovi otvaraju i da su efikasni. I sami znate da u utorrentu imate 3 oznake pri dnu ako je zelena kao cekirana onda sve radi super ako je zuta (trougao sa uzvicnikom) mozes da skidas ali te kao ne vide tako nesto i crvena koja je totalno losa i za skidanje i sve. Tako da ako neko moze spep by spet da to objasni bio bih zahvalan. Hvala unapred
 
Odgovor na temu

easyyu
Pol isidor
MSc. Elektrotehnika-Telekomunikacije
Kanjiza

Član broj: 18220
Poruke: 1729
*.dynamic.isp.telekom.rs.

ICQ: 314201297


+170 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward19.02.2010. u 14:15 - pre 175 meseci
Citat:
romulan: Ej narode ajmo ovako ako moze
Ja i dalje imam nekih problema sa utorrentom kada skidam neke torrente ne dozvoljava mi punu brzinu skidanja. Znam sva pravila koliko seedera koliko leechera ali ne radi se o tome bilo da ih ima 2k ili 200 efekat je isti ulgavnom filmovi i muzika nemaju problem sa skidnjem. Skidam punom brzinom od 110kb/s ali me zanima da li neko zna da otvori portove za taj akces da moze da se odobri veca brzina. Bio sam na PortForward ali tamo ima za Intracom ali ne nasu verziju, koristio sam i jedan veoma dobar program zove se Simple Port Forwarding ali ni on na kraju neradi kako treba ponekad ispise da je port aktivan ponekad ne ali kada god testiram na utorrentu port da li je otvore ili zatvoren uvek pokaze da nije. Pa me zanima da li je neko skontamo kako se portovi otvaraju i da su efikasni. I sami znate da u utorrentu imate 3 oznake pri dnu ako je zelena kao cekirana onda sve radi super ako je zuta (trougao sa uzvicnikom) mozes da skidas ali te kao ne vide tako nesto i crvena koja je totalno losa i za skidanje i sve. Tako da ako neko moze spep by spet da to objasni bio bih zahvalan. Hvala unapred

Pa dobro majku mu jel stvarno tako komplikovano otvoriti jedan port na bilo kom routeru????
Idi na 192.168.1.1 upisi username:admin i pass:ztxxxx ne znam ga napamet ja sam ga kod sebe vec promenio na svoj.
Odes na NAT zatim VIRTUAL SERVER.
Upises mreznu adresu znaci zadnji broj samo, tip protokola za torrent ti je TCP, port koji otvaras pogledas u svom torrent client-u, upises ga pod poljem LAN PORT i pod poljem PUBLIC PORT, kilknes ENABLE i ADD.
TO je sva magija otvaranja portova na doticnom routeru.
 
Odgovor na temu

easyyu
Pol isidor
MSc. Elektrotehnika-Telekomunikacije
Kanjiza

Član broj: 18220
Poruke: 1729
*.dynamic.isp.telekom.rs.

ICQ: 314201297


+170 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward19.02.2010. u 14:18 - pre 175 meseci
Mene zanima takodje nesto u vezi ovog routera a to je:
Kako iskljuciti opciju da mi dozvoli da se logujem na router preko web admina sa vise racunara odjednom, ili pak ne mora ni odjednom, vec samo da mi dozvoli da udjem sa drugog racunara ukoliko se nisam izlogovao sa prvog, a na prvom iskljuicio web interface (citaj mozilla npr) i to pre vise dana.

Druga stvar sto me zanima je da li radi DDNS (Dynamic DNS) updater..posto nikakav info ne vidim da li updetovala adresa ili ne, npr kao kod inadyn-a?
 
Odgovor na temu

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 20046



+1651 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward19.02.2010. u 16:32 - pre 175 meseci
Ja sam odavno batalio update dyndns sa rutera, na sajtu preporučuju da je bolje da se koristi njihov updater pa sada koristim njega i mnogo mi je sigurnije.
 
Odgovor na temu

romulan
student
Bajmok

Član broj: 247616
Poruke: 16
77.46.230.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward20.02.2010. u 13:41 - pre 175 meseci
Citat:
easyyu: Pa dobro majku mu jel stvarno tako komplikovano otvoriti jedan port na bilo kom routeru????
Idi na 192.168.1.1 upisi username:admin i pass:ztxxxx ne znam ga napamet ja sam ga kod sebe vec promenio na svoj.
Odes na NAT zatim VIRTUAL SERVER.
Upises mreznu adresu znaci zadnji broj samo, tip protokola za torrent ti je TCP, port koji otvaras pogledas u svom torrent client-u, upises ga pod poljem LAN PORT i pod poljem PUBLIC PORT, kilknes ENABLE i ADD.
TO je sva magija otvaranja portova na doticnom routeru.



ma sve sam ja to uradio uopste nije frka ali kada god testiram da li je port otvoren nekada jeste nekada nije, pa sam zato zeleo da se to konacno mozda resi. Inace ja nemam velikih problema samo sa par torenta ko zna mozda je do njih a ne do mene. U svakom slucaju hvala easyyu
 
Odgovor na temu

easyyu
Pol isidor
MSc. Elektrotehnika-Telekomunikacije
Kanjiza

Član broj: 18220
Poruke: 1729
*.dynamic.isp.telekom.rs.

ICQ: 314201297


+170 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward21.02.2010. u 01:21 - pre 175 meseci
Citat:
romulan: ma sve sam ja to uradio uopste nije frka ali kada god testiram da li je port otvoren nekada jeste nekada nije, pa sam zato zeleo da se to konacno mozda resi. Inace ja nemam velikih problema samo sa par torenta ko zna mozda je do njih a ne do mene. U svakom slucaju hvala easyyu

Na kom si ISP-u?
 
Odgovor na temu

romulan
student
Bajmok

Član broj: 247616
Poruke: 16
77.46.230.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward21.02.2010. u 12:14 - pre 175 meseci
na telekomu
 
Odgovor na temu

easyyu
Pol isidor
MSc. Elektrotehnika-Telekomunikacije
Kanjiza

Član broj: 18220
Poruke: 1729
*.dynamic.isp.telekom.rs.

ICQ: 314201297


+170 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward21.02.2010. u 15:01 - pre 175 meseci
Citat:
romulan: na telekomu

Onda je problem do tebe...ili ti do torrent client-a.
Ja ti preporucujem da koristis utorrent i opciju u njemu da imas konstantan port a ne random, pa da ti ga svaki put menja.
Mozda je u tome problem!
 
Odgovor na temu

romulan
student
Bajmok

Član broj: 247616
Poruke: 16
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward21.02.2010. u 16:50 - pre 175 meseci
Citat:
easyyu: Onda je problem do tebe...ili ti do torrent client-a.
Ja ti preporucujem da koristis utorrent i opciju u njemu da imas konstantan port a ne random, pa da ti ga svaki put menja.
Mozda je u tome problem!


nije do toga verovatno je nesto do mene inace zaista nemam problema sa torrentima ali tih par bas idu sporo mozda cak i nije do mene. Koristim utorrent i iskljucio sam ranomize port tako da od prvoga dana je tako. Hvala u svakom slucaju.
 
Odgovor na temu

drazapn
Pomoravlje

Član broj: 147838
Poruke: 173



+2 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward27.02.2010. u 09:13 - pre 175 meseci
I mene interesuje kao i BrackoNe-a, znaci ako udjem sa admin/tzlkisonpk i promenim sifru tzlkisonpk u neku moju da li ce i dalje imati naprednije opcije podesavanja nego kada se udje sa telekom/telekom?
Hvala!
 
Odgovor na temu

Zoran_KS
Krusevac

Član broj: 58770
Poruke: 217
109.93.88.*



+2 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward27.02.2010. u 12:25 - pre 175 meseci
Hoce.
 
Odgovor na temu

gagysa2405
Dragan Radosavljević

Član broj: 112780
Poruke: 45
109.93.116.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward28.02.2010. u 07:15 - pre 175 meseci
Zna li neko telekomova podešavanja jer bih ovaj ruter zamenio za tp link TD-w8101G, pokušao sam sa intrakomovog da to skinem ali je šifra skrivena,zna li je neko?
 
Odgovor na temu

drazapn
Pomoravlje

Član broj: 147838
Poruke: 173



+2 Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward28.02.2010. u 11:27 - pre 175 meseci
Mene sada zanima da li Firewall na ADSL-u treba iskljuciti?
 
Odgovor na temu

gagysa2405
Dragan Radosavljević

Član broj: 112780
Poruke: 45
109.93.116.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward28.02.2010. u 12:38 - pre 175 meseci
Poželjno je ako ga ne koristiš, mada je on po defoltu isključen,a ako hoćeš da ga uključiš moraš da podesiš dozvole pristupa
 
Odgovor na temu

[es] :: ISP :: ADSL :: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward
(TOP topic, by djricky)
Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 363098 | Odgovora: 239 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.